Tot de kern. Zonder twijfel.

Volg ons via

Connect met ons

Buitenland

U in de kou, EU-salarissen omhoog

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

Volgens de regels van ‘Europa’ kan men Frans Timmermans niets verwijten. Zijn toch al meer dan riante ‘vergoeding’ voor zijn verblijf in Brussel wordt conform de socialistische arbeidsmoraal in het Belgische wettelijk op de voet gevolgd. Iedere Belg krijgt automatisch een salarisverhoging die de inflatie volgt. En dús heeft Frans Timmermans volgens de letter der wet net als iedere andere werkende Belg ‘recht’ op 1.800 euro extra per maand, bovenop zijn ‘basis’ maandsalaris van 24.852 euro.

In het calvinistische Nederland valt dat slecht. Volgens de regels der ethiek valt het nog slechter in deze voor de burger barre tijden. En dús komt er een motie waarin notabene door een VVD’er gevraagd wordt tot het ‘aansporen’ van de Europese Commissie om de methode voor salarisstijging voor EU-ambtenaren te versoberen. De motie is aangenomen, maar of het gaat gebeuren is nog maar de vraag.

En welke partijen stemden tégen? Onder andere D66, GroenLinks en de Partij van de Arbeid. Dat Sigrid Kaag ‘we worden allemaal een stukje armer’ tegen stemt is niet zo verwonderlijk, want alle maatregelen gelden altijd voor iedere burger behalve de D66-burger. Maar de arbeiderspartij van Attje Kuiken stemde óók tegen?

Wie dat ook opvalt? PvdA’er Ronald Plasterk die zijn afkeer uitspreekt over deze handelswijze van zijn eigen partij. “Links is gekaapt door de linkse kak die zich bezighoudt met thema’s waar de gewone mensen die de eindjes aan elkaar knopen, niets aan hebben”, aldus Plasterk.

Verder Lezen

1 Reactie

  1. Klaas_Zwabber

    21 november 2022 in 14:55

    Ze hadden Timmermans beter een abonnement voor de sportschool kunnen geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenland

Kaag liegt over de ‘digitale euro’

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

Voorstanders van de CBDC (Central Bank Digital Currency) noemen hem lieftallig de ‘digitale euro’ zodat burgers die zich er niet in verdiepen denken dat het ‘gewoon’ om een gedigitaliseerde euro gaat, een soort Bitcoin voor de buitenstaander. Niets is echter minder waar. De CBDC is een programmeerbare digitale munt, gekoppeld aan het digitale paspoort (eID) waarin tal van zaken zijn gekoppeld (zie afbeelding).

Kaag liegt aantoonbaar keihard

In het debat in Den Haag over de CBDC heeft Sigrid Kaag op een aantal punten over de CBDC keihard gelogen. Zo schrijft de ECB (Europese Centrale Bank), de uitgever van de CBDC, dat deze programmeerbaar moet zijn, terwijl Kaag het doet voorkomen alsof dat niet persé hoeft. Ook schrijft de ECB in haar eigen stukken dat de euro zoals we die kennen in zijn geheel zal verdwijnen, Kaag ontkent dat glashard. Tegelijkertijd zegt Kaag dat het CBDC bedoeld is om het witwassen van geld te voorkomen. Dat wordt een beetje lastig als daarnaast de euro nog blijft bestaan, toch Kaag? Of gaan alle boeven CBDC gebruiken als de euro er nog is? Ook zegt Kaag dat bedragen onder de 100 euro niet traceerbaar zullen zijn, en wederom is dat een keiharde leugen omdat dit technisch onmogelijk is. Iedere uitgegeven digitale munt is door de blockchaintechnologie terug te voeren naar de vorige bezitter. In de reguliere media vindt u nergens iets over deze flagrante en aantoonbare misleiding van onze minister van Financiën.

Alle politieke partijen zijn tegen, behalve D66

Overigens zijn álle politieke partijen tégen de CBDC omdat zij inzien dat dit het einde gaat betekenen van de vrijheid van burgers. Alleen Kaags D66 is groot voorstander en ontkent de inhoudelijke bezwaren door deze glashard af te wimpelen. Kaag heeft overigens een bondgenoot gevonden in Koningin Maxima die de nieuwe betaaleenheid ook actief promoot. Kaag bagatelliseert overigens de bijdrage van Maxima, louter omdat dit staatsrechtelijk schuurt. De zogenaamde voordelen van de CBDC worden in vage termen gepromoot, maar het meest vreemde is dat de indruk wordt gewekt dat de CBDC door het Nederlandse parlement niet tegen te houden is, omdat dit inmiddels zo binnen de EU is afgesproken. En dat klopt, de EU heeft dat op 22 juli 2022 besloten. Heeft u als Nederlandse burger een mogelijkheid om dat tegen te houden? Tot zover het ‘democratische’ EU-parlement. Rutte is achter de coulissen een fel promotor van de CDBC, maar de VVD-leden zijn tegen. Het heeft er echter alle schijn van dat de CBDC het vangnet gaat worden voor een omvallende euro, en dan is de ECB erbij gebaat om deze erdoor te drukken, alleen dan met veel meer politieke macht over het gebruik ervan, en dat is wat Kaag erg prettig vindt.

Protesterende burgers werden weg geknuppeld door de ME

Een groot deel van de burgers die wilden protesteren tegen de CBDC konden het Kamergebouw niet in, en werden uiteindelijk weg geknuppeld door de Haagse ME. Verbazingwekkend overigens hoe weinig er over de CBDC en deze Haagse taferelen geschreven wordt in de reguliere pers. Een genuanceerd verhaal over de CBDC kunt u hier lezen.

Bron: https://www.infineon.com/cms/en/applications/security/government-identification/national-electronic-id/

Verder Lezen

Binnenland

CBDC: overheid communiceert alleen de voordelen

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

In een olijk filmpje meent de overheid de burger te informeren over de CBDC (Central Bank Digital Currency). Een cruciaal gegeven wordt echter ‘handig’ achterwege gelaten: de CBDC is programmeerbaar, en daar rept men niet over. Programmeerbaar wil zeggen dat de Centrale Bank kan bepalen hoeveel, wanneer en waaraan de gebruiker dit geld mag of kan besteden. Bovendien is de CBDC onlosmakelijk gekoppeld aan een digitale identiteit, het digitale paspoort.

In het olijke filmpje wordt ook gemeld dat ‘de burger’ om zijn mening is gevraagd. De uitkomst hiervan was echter dat iedereen tégen een CBDC is, maar dat wordt er niet bij verteld.

Sigrid Kaag doet alsof haar neus bloedt en zegt betalingen onder de 100 euro te willen beschermen omwille van ‘privacy’? Maar hoe dan, als iedere digitale euro gekoppeld is aan de identiteit van de bezitter om de geldigheid daarvan te rechtvaardigen? Nederland beschikt over het meest efficiënte digitale betalingsverkeer, maar Kaag ‘denkt’ dat de digitale euro nodig is om deze positie te behouden.

De recente uitspraken over de CBDC door Koningin Maxima liggen staatsrechtelijk moeilijk. Henk Otten vraagt hiernaar in de Eerste Kamer en krijgt als opmerkelijk antwoord dat er geen licht is tussen de kabinetslijn en de uitspraken van Maxima. Maxima pleitte voor de invoering van digitaal geld en de digitale euro. Feitelijk zegt Kaag hier dat de kabinetslijn al vastligt, en de CBDC er gewoon gaat komen, of de burger dat nu wil of niet, of zoals Arno Wellens het verwoordt: “CDBC is al afgehamerd, het Kamerdebat is een showtje. Waarom CBDC? Om banken te redden en daarmee de euro bijeen te houden en om handel in medische data op te leggen middels eID (red: elektronische identiteitskaart). Alle andere redenen (‘handig’) zijn opportunistische verzinsels.”

Verder Lezen

Binnenland

Terug van weggeweest: de QR-app, weet u nog?

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

Velen waarschuwden er al voor: de QR-app is weer terug! Gezondheidsminister Ernst Kuipers heeft er alles aan gedaan om deze app in de ‘gereedschapskist’ te houden. Toen dat niet lukte is er dit jaar achter de coulissen toch gewoon driftig doorgewerkt en voor 103 miljoen euro aan de QR-app verspijkerd. In de begroting van 2023 van VWS is 161 miljoen euro opgenomen voor de app, waarom werd maar niet duidelijk. En als een konijn uit de hoge hoed duikt de QR-app nu weer op: tijdens de G20-top in Bali is besloten dat de ‘proof of vaccination’ wereldwijd moet gaan gelden.

Dat dit digitale ‘gele boekje’ niet gebruikt wordt om de verspreiding van een virus tegen te gaan hoeven we u niet meer te vertellen. Dat de TU Delft al lang geleden concludeerde dat de QR-app niet doet waarvoor hij bedoeld is hoeven wij u ook niet meer te vertellen. Waar hij wél voor bedoeld is zult u zich afvragen? Nou, gewoon voor dezelfde dingen als waarvoor hij eerder gebruikt is; mensen dwingen om te doen wat de overheid van hen wil. Doet u dat niet, dan géén vakantie, géén sportschool, géén restaurant, géén zwembad en zoals in andere landen zelfs géén supermarkt, géén onderwijs en géén baan. En wie dat gaan bepalen? Dat zijn een paar mensen met een bureaufunctie bij de WHO (World Health Organization) en een minister van Volksgezondheid, Welzijn & Sport die de apenpokken in groep A plaatste, in hetzelfde rijtje dus als ebola en COVID-19. Dat is de minister die in zijn vorige baan allemaal grafieken op de nationale televisie toonde om de avondklok te rechtvaardigen, en achteraf toegaf dat de avondklok niets had opgeleverd behalve een bevolking die thuis opgesloten had gezeten. Dat is dezelfde minister die voorspelde dat we dit najaar ‘wel 10 miljoen’ besmettingen zouden krijgen. Dat is dezelfde minister die de cijfers van de beddenbezetting niet wil vrijgeven want ‘dat snappen jullie toch niet’. Dat is dezelfde minister van Volksgezondheid die, nu de oversterftecijfers bóven die van ‘de coronapiek’ liggen, geen enkel onderzoek wil doen naar de oorzaak. ‘Oorzaak onbekend’ is voldoende verklaring volgens deze minister van Volksgezondheid voor ónze volksgezondheid, terwijl er al 12 maanden forse oversterfte is. Juist, die minister van Volksgezondheid gaat straks bepalen of de QR-app waarin hij stiekem honderden miljoenen heeft gestoken weer uit  de kast wordt getrokken. Hij wordt daarbij geholpen door zijn kameraden bij de WHO die de definitie van een pandemie moesten wijzigen om het überhaupt tot een pandemie uit te kunnen roepen en die eveneens de definitie van ‘groepsimmuniteit’ moest aanpassen om ervoor te zorgen dat alleen vaccins kunnen zorgen voor groepsimmuniteit.

Verder Lezen

Recent

Binnenland1 dag geleden

De volgende ‘pandemie’ is er al, mits u weer meewerkt!

Laten we de teststraten leeg of doen we weer mee? Een ‘pandemie’ die tussen de oren gaat zitten kunnen we...

Binnenland2 dagen geleden

Kaag liegt over de ‘digitale euro’

Voorstanders van de CBDC (Central Bank Digital Currency) noemen hem lieftallig de ‘digitale euro’ zodat burgers die zich er niet...

Binnenland4 dagen geleden

De macht is in paniek, en handelt daar inmiddels ook naar

Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel… in de huidige tijd is er nog maar...

Binnenland6 dagen geleden

CBDC: overheid communiceert alleen de voordelen

In een olijk filmpje meent de overheid de burger te informeren over de CBDC (Central Bank Digital Currency). Een cruciaal...

Binnenland6 dagen geleden

Is de NCTV de moderne geheime dienst?

De ‘Stasi’, de geheime dienst in de DDR Mijn vrouw is opgegroeid onder het communisme van de DDR, waar een...

Buitenland1 week geleden

U in de kou, EU-salarissen omhoog

Volgens de regels van ‘Europa’ kan men Frans Timmermans niets verwijten. Zijn toch al meer dan riante ‘vergoeding’ voor zijn...

Binnenland1 week geleden

Terug van weggeweest: de QR-app, weet u nog?

Velen waarschuwden er al voor: de QR-app is weer terug! Gezondheidsminister Ernst Kuipers heeft er alles aan gedaan om deze...

Buitenland1 week geleden

Roept Klaus Schwab op tot herstructurering wereldwijde hotelketens?

Klaus Schwab, oprichter van het World Economic Forum (WEF), heeft als ‘regelneef’, of beter omschreven ‘facility manager’ van hotels en...

Binnenland2 weken geleden

Er is maar één oplossing voor ‘complotten’: openheid van zaken

Onlangs postte iemand op een autoforum de opmerking dat het vanaf 2025 de bedoeling wordt dat leaserijders alleen nog maar...

Binnenland2 weken geleden

CBDC: Wordt de digitale munt er doorheen gedrukt?

Arno Wellens verdiept zich als journalist al 30 jaar in de financiële wereld en heeft een boek geschreven: “Eurobijbel”. Arno...

Trending

Steun onafhankelijk nieuws
This is default text for notification bar