Tot de kern. Zonder twijfel.

Volg ons via

Connect met ons

Economie

Hoe het World Economic Forum pionnen binnen nationale regeringen weet te plaatsen

Gepubliceerd

op

De lezing van Klaus Schwab voor studenten van Harvard in 2017

Op de website van Harvard JF Kennedy School of Government is een gastcollege van Klaus Schwab uit 2017 te vinden. Daarin legt de oprichter en voorman van het World Economic Forum (WEF) helder uit waar hij zo trots op is; het Young Global Leaders (YGL) programma van het WEF. Tot de eerste leden van dit programma behoren onder andere Vladimir Poetin en Angela Merkel en tot de jongere leden o.a. Macron en Trudeau. Tijdens deze lezing vertelt hij dat de helft van de regering Macron op de WEF school is opgeleid, evenals meer dan de helft van (bijvoorbeeld) de regering in Argentinië. “Op deze wijze penetreren wij binnen regeringen over de hele wereld”, aldus Schwab vanaf de 68ste minuut van de lezing die hieronder te bekijken is;

Wat is het doel van YGL?

“Klaus Schwab heeft in 2004 het Forum of Young Global Leaders opgericht om de wereld te helpen het hoofd te bieden aan steeds complexere en onderling afhankelijke problemen. Zijn visie was om een ​​proactieve multistakeholder gemeenschap van ’s werelds volgende generatie leiders te creëren om de (mondiale) besluitvorming te beïnvloeden en transformatie te mobiliseren.

Via het Forum of Young Global Leaders stelde Klaus Schwab zich voor om een oprechte dialoog en vriendschappen tussen culturen mogelijk te maken om scheidslijnen te overbruggen, fris denken en dynamische nieuwe manieren van samenwerking te bevorderen om een ​​meer positieve, vreedzame en welvarende samenleving vorm te geven, aldus de visie en missie van het YGL die op de website te vinden is.

Op zich lijkt het een loffelijk streven dat bevestigd wordt door de selectie van kandidaten over de hele wereld en vanuit iedere politieke ideologie. De vraag daarbij is wiens belangen deze mensen, zoals Poetin, Merkel, Macron en Trudeau na hun benoeming dienen; het volk dat hen verkozen heeft? Als dat zo zou zijn, draagt Schwab bij aan een betere wereld. Echter, deze leiders kunnen er ook voor kiezen om de belangen van de YGL alumniclub te dienen, of de belangen van de leden van het WEF, oftewel de top 3.000 grootste multinationals ter wereld. Kijkend naar de belangen van oligarchen die de laatste tien jaar vooral gediend worden, gekoppeld aan de afbouw van democratieën, lijkt dit laatste het geval, en gaat Schwab zijn multi stakeholder filosofie in vlammen op.

Poetin en Merkel traden toe tot de YGL nadat ze in functie waren getreden. Dat zegt wellicht iets over de motieven en belangen achter het volgen van deze opleiding.

De YGL opleiding voor de top van de internationale politiek en -bedrijfsleven

Om in aanmerking te komen voor de WEF YGL opleiding, moet uiteraard aan veel criteria worden voldaan. Belangrijk is dat niemand op eigen initiatief de opleiding kan volgen. Het moet gaan op voordracht van een internationaal opererende onderneming, NGO of regeringsorgaan.

Na de opleiding, kan men tot een alumnigroep toetreden die tot doel heeft om levenslange contacten tussen de oud studenten te onderhouden.

Via de YGL worden mensen dus bij het WEF opgeleid die later tot de top van multinationals en/of nationale en internationale politieke leiders zullen behoren of al behoren, zoals Merkel en Poetin. De laatste jaren zijn het vooral veelbelovende kandidaten uit Afrikaanse en Chinese staatsbedrijven en politiek die aan de YGL meedoen. Dat past prima bij de globaliseringsagenda van het WEF en de visie op “Global Governance”. Daarin is weinig plaats meer voor nationale democratieën, zo valt te lezen op pagina 107 van het boek “Covid-19: The Great Reset”.

De coronapandemie als “window of opportunity”  om een Great Reset versneld in te voeren

Schwab roept alle wereldleiders, waaronder zijn voormalige studenten,  op om gebruik te maken van de “window of opportunity” die de pandemie biedt om een “Great Reset” door te voeren op technologisch en staatsrechtelijk gebied. Democratie past daar niet meer zo goed bij en dat is duidelijk te merken aan alle maatregelen die de afgelopen twee jaar in Westerse landen zijn genomen om de pandemie te bestrijden; de ene na de andere wetswijziging die onze vrijheden beperkten, bewegingsvrijheid aan banden legden en democratische rechten bij het oud vuil plaatsten.  

Presidenten als Trudeau en Macron raken met het door Schwab voorgestelde beleid in steeds grotere problemen in hun eigen land. De strijd tussen overheid en burgers wordt steeds feller en frequenter, zeker nu de medicatie van grote farmaceutische bedrijven niet goed blijkt te werken en recente virus varianten zoals omicron hun ziekmakende kracht hebben verloren. Met deze ontwikkelingen wordt het steeds lastiger voor regeringen om mensen tot boosters te verleiden, of wetgeving door te drukken waarmee nog meer vrijheden worden afgepakt.

Een internationaal “ons kent ons” clubje komt ook erg niet democratisch over. Gevolg ervan is dat de (internationale) politiek steeds meer door ” WEF infiltranten” en (daarmee indirect) CEO’s van multinationals wordt geleid. Dat is heel slecht voor het MKB, de familiebedrijven, werkgelegenheid, lokale economie en democratie. Het is tijd voor politici om op te staan tegen dit eenzijdig mondiaal politieke geweld. Vroeger zouden we daarvoor als eerste een beroep op de sociaal democraten doen. Echter, die lijken juist achter deze ontwikkelingen te staan.

Verder Lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Economie

Modellen, de alfa’s tegen de bèta’s

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

Er zijn fantastische modellen ontwikkeld om op de tiende graad nauwkeurig de opwarming van de aarde over 20 jaar te berekenen. Er zijn ook fantastische modellen ontwikkeld om de stikstofdepositie te berekenen op basis van de stikstofemissie van één koe, en wat de consequenties daarvan zijn voor de leefomgeving 20 kilometer verderop en bovendien ook nog over 30 jaar. En er zijn ook fantastische modellen ontwikkeld die exact uitrekenen hoeveel IC-bedden vrijkomen als de hele bevolking in lockdown gaat. En er zijn heel veel politici met een alfa-opleiding, heel veel journalisten met een alfa-opleiding én heel veel docenten met een alfa-opleiding die deze fantastische resultaten van de bèta’s gebruiken om vooral anderen ervan te overtuigen dat ‘de wetenschap’ altijd gelijk heeft, tenzij ‘de wetenschap’ een andere uitkomst geeft die hen niet bevalt.

Als bèta’s andere bèta’s gaan controleren dan kijken ze naar de methodiek, de controlemiddelen, of het te toetsen valt aan de praktijk en of ze op een andere manier tot dezelfde conclusie kunnen komen. Dan komen die controlerende bèta’s opeens tot de conclusie dat, indien het hele land is ontdaan van al het vee, de industrie en de bewoners, er nog altijd 40 Natura 2000-gebieden zijn die volgens dat fantastische model niet voldoen. Dan komen die bèta’s opeens tot de conclusie dat er parallellen bestaan tussen vaccinaties en oversterfte. Dan komen die bèta’s opeens tot de conclusie dat er nog veel meer factoren zijn die de temperatuur beïnvloeden dan alleen de hoeveelheid CO2 in de lucht zoals bijvoorbeeld, en laten we eens iets geks als de zon noemen, en dat we daar weinig tot geen invloed op hebben.

Vervolgens is het aan de alfa-politici, -journalisten en -docenten om die andere bèta’s weer weg te zetten als charlatans, klimaatontkenners, stikstofontkenners of coronaontkenners. Dit zetten ze kracht bij met uitspraken als ‘97% van de wetenschap is het daarover eens’ of ‘er is wetenschappelijke consensus’. Gelukkig bestond er in de tijd van Aristoteles nog geen Facebook, Twitter of de Volkskrant want dan was hij, met zijn extreem fascistische uitspraak en bewijzen dat de aarde niet plat is maar rond, ongenadig hard in de hoek gezet als ‘ontkenner’ door een roedel alfa’s. Nee, de bèta’s gingen met Aristoteles om tafel zitten, keken naar de methodiek, de controlemiddelen, of het te toetsen viel aan de praktijk en of ze op een andere manier tot dezelfde conclusie konden komen. Aristoteles had gelijk moesten ze gezamenlijk vaststellen… Maar die andere bèta’s zijn anno 2022 niet meer welkom bij de door alfa’s op het plateau gehesen bèta’s, want de alfa’s beheersen het publieke debat met hun perfect gearticuleerde oneliners, hun meedogenloze cancelcultuur en de schrijvende reguliere media in hun kielzog.

Eén parameter ontbreekt echter altijd in alle fantastische modellen van zowel de cancelende alfa’s als de calculerende bèta’s: de gevolgen voor de samenleving. Die parameter zien de bèta’s in de praktijk, die niet achter een bureau zitten, achter een spreekgestoelte hel en verdoemenis preken of modellen ontwikkelen met 10 cijfers achter de komma. De bèta’s in de praktijk doen al héél lang hele vreemde uitspraken als ‘dat kan het net niet aan’, ‘dan wordt de energie onbetaalbaar’, ‘de gevolgen zijn veel groter dan datgene wat we willen bestrijden’ of ‘de voedselvoorziening komt daardoor in gevaar’. Die bèta’s zijn in de samenleving weggezet als klimaatontkenners, stikstofontkenners of coronaontkenners.

Zouden die bèta’s intussen in de praktijk niet een héél klein beetje gelijk hebben? En dan niet na 20 of 30 jaar, maar nu, vandaag? Ze hebben geen model, geen spreekgestoelte, geen krant waarin ze hun verhaal kwijt kunnen, maar ze wonen gewoon naast of tegenover u, of ze zijn die altijd ‘dwarse’ collega op uw werk… kijk eens wat vaker om u heen, voor de realiteit bestaan geen modellen maar volstaat een kritische blik en een open vizier.

Verder Lezen

Buitenland

Kiev populaire vakantiestad?

Gepubliceerd

op

ANP Marcek van Hoorn: Het vertrek van de Flixbus vanaf het station van Maastricht naar eindbestemming Kiev. De busmaatschappij gaat busreizen naar Oekraïne hervatten. Vanwege de oorlog in Oekraine werden de busroutes eerder gestaakt.

Kiev, hoofdstad van het in oorlog zijnde Oekraïne blijkt een populaire vakantiebestemming!

Per dag vertrekken twee tot zes FlixBussen vanuit Amsterdam naar dit populaire vakantie-oord. En wilt u een enkele reis boeken vanuit Amsterdam, dan is de eerste vrijkomende plek pas op 22 oktober 2022. Tot die tijd zijn alle enkele reisjes volgeboekt.

Het zal toch niet zo zijn dat er mensen vanuit Kiev naar Amsterdam reizen, een BSN-nummer aanvragen als vluchteling, een bankrekeningnummer doorgeven, vervolgens voor hun hele gezin € 475,- per persoon per maand van de Nederlandse overheid ontvangen, om vervolgens weer een enkele reis Kiev terug te nemen?

Nee, dat zijn allemaal Nederlanders die een enkele reis Kiev nemen om op vakantie te gaan in dit populaire oorlogsgebied. Boek snel, want er zijn nog maar enkele plekken vrij!

Verder Lezen

Economie

De ‘armen’ de klos? Iedereen is de klos!

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

‘#ikredhetnietmeer’ Is een trending topic op Twitter. Het huidige compleet destructieve beleid van onze overheid treft niet alleen de ‘armen’, het treft iedereen. Politici staan vooraan om zogenaamd op te komen voor de ‘armen’; zogenaamd ja, want ze doen er op dit moment helemaal niets voor. Het is een show voor op de bühne. We hebben zelfs een minister van armoedebestrijding. Waar is ze? Waar zijn de daden? Met vage plannen, waarbij ze het wegroven bij ‘de rijken’ en aan de ‘armen’ geven, jagen ze de loon-prijsspiraal verder aan, en uiteindelijk worden de armen nog armer en afhankelijker.

Debet aan deze situatie zijn niet Putin, de rijken of de ongevaccineerden. Debet aan deze situatie is de volstrekte incompetentie in Den Haag van de politici die aan de touwtjes trekken, en die keer op keer de schuld van hun eigen falende beleid bij anderen in de schoenen willen schuiven. Al jarenlang wordt er veel minder gebouwd omdat opdrachtgevers, aannemers en lokale overheden verstrikt raken in rekenmodellen over stikstof en PFAS. Dit is het gevolg van één uitspraak van een rechter die het woord ‘stikstof’ niet eens in de mond heeft genomen. Al járen roepen experts dat de energievoorziening onhoudbaar is, wij schreven er veelvuldig over. Je kunt niet een economie die draait op fossiele brandstoffen de nek omdraaien om deze vervolgens aan de wiebelstroom te hangen. Er zal eerst een volwaardig alternatief moeten zijn, en dat zijn geen windmolens en zonnepanelen die zwijgen als er geen zon of wind is. Wat deed Den Haag? Kolencentrales sluiten en de resterende kolencentrales op 35% van hun capaciteit laten draaien.

Tot overmaat van ramp rommelen ze Nederland in een oorlog met Oekraïne en roepen politici heldhaftig om een boycot van Russisch gas. Nu Rusland uiteindelijk de rechtstreekse gaslevering daadwerkelijk langzaam stillegt, roepen ze in Den Haag plots dat Putin een energieoorlog is gestart…? Duitsland, voor 90% afhankelijk van Russisch gas, zal nu niet de afgrond in glijden, maar de afgrond in storten. Waar ze nog gas krijgen? In Nederland! Ze zullen de gasvoorraden leegtrekken, contractueel zo afgesproken. Rob Jetten vertelt het wel in documenten, maar u als burger zal het nog gaan verrassen, u leest die documenten namelijk niet. En dan? Als de hele Duitse economie onderuit is gegaan? Gaan ze dan wachten totdat de Nederlandse regering een besluit gaat nemen over Groningen, of gaan wij wachten totdat ze het zelf komen halen?

Inmiddels zit iedereen die enigszins afhankelijk is van energie aan de grond. Dat komt niet door Putin; via China levert hij nog volop gas aan Europa tegen veel hogere prijzen, maar noodgedwongen wel via een omweg aangezien politici niet meer rechtstreeks wilden kopen. Maar al die energie is wel nodig om de samenleving draaiende te houden, dat waren ze even vergeten in Den Haag. En dat die energie door hun eigen handelen vele malen meer kost dan oorspronkelijk waren ze ook even vergeten. Alles dat bij de productie veel energie kost of gekoeld opgeslagen moet worden is onhoudbaar geworden. Dat begint bij de industrie: staal-, kunstmest-, aluminium-, cement- en elektriciteitsproductie én de chemische sector. Zolang de consument de prijsverhogingen kan betalen is er nog niets aan de hand. Maar de consument kan dit onderhand níét meer betalen, want zijn eigen boekhouding is ook onderuitgegaan door de inflatie, de stijgende energie- en voedselprijzen. Ondertussen komen bakkers in de problemen, worden koelunits in supermarkten een molensteen, wordt voedselopslag in koelhuizen een probleem en ga zo maar door. Dat jaagt de inflatie nog verder aan en dat maakt de voedselprijzen nog meer onbetaalbaar.

De schuldigen zitten maar op één plek: Den Haag. Kortetermijnpolitiek, gebrek aan visie, gebrek aan inzicht in het functioneren van een samenleving, gebrek aan inzicht over hoe een economie functioneert, gecombineerd met de utopie uit modellen over stikstof en CO2. Er zijn maar twee oplossingen: praten met Rusland over gasleveringen (als het niet al doorverkocht is) en/of Groningen zo snel mogelijk openen. Doen ze dat niet op zeer korte termijn, vraag u dan eens af wiens belangen ze in Den Haag dienen, de onze?

Verder Lezen

Recent

Binnenland1 dag geleden

Waar staat de SDG-vlag symbool voor?

Op Twitter is grote ophef ontstaan over het hijsen van de SDG-vlag door Ernst Kuipers. Bij Indepen hebben wij al...

Documentaires1 dag geleden

Rectificatie: “Taken Kinderen van de staat”

“In onze documentaire “Taken: Kinderen van de staat” van 9 september 2022 zijn Bissy4Kids en het gezin van Foka Westra...

Binnenland3 dagen geleden

In de wurggreep van een minderheid?

De polarisatie die momenteel heerst in Nederland wordt op ongekende wijze gevoed door de huidige politieke leiders, gesteund en gevoed...

Binnenland5 dagen geleden

De kloof tussen utopie en realiteit was nog nooit zo groot

Terwijl de burger ’s avonds onder zijn elektrische deken op de bank zit, met een elektrische of petroleumkachel probeert de...

Economie1 week geleden

Modellen, de alfa’s tegen de bèta’s

Er zijn fantastische modellen ontwikkeld om op de tiende graad nauwkeurig de opwarming van de aarde over 20 jaar te...

Documentaires1 week geleden

STATEMENT ‘TAKEN – KINDEREN VAN DE STAAT’

Bij de totstandkoming van de documentaire ‘Taken, kinderen van de staat’ is door Docsfair/Indepen uitvoerige en diepgravende research gedaan naar...

Politiek2 weken geleden

Jeugdzorg: Van Haga eist schoon schip

Kamerlid Van Haga wil alle verantwoordelijke bewindspersonen voor ontspoorde Jeugdbescherming uit kabinet hebben, morgen de eerste motie van wantrouwen “Er...

Klimaat2 weken geleden

Energie: iedereen het kind van de rekening

De ideeën over de door de overheid gecreëerde energiecrisis klotsen inmiddels tegen de plinten, maar aan de oorzaak wordt nog...

Documentaires3 weken geleden

Taken – Kinderen van de staat

Op 12 juni 2019 presenteerde de Commissie Onderzoek naar Geweld in de Jeugdzorg haar eindrapportage. De conclusies waren ontluisterend. Kim...

Buitenland3 weken geleden

Kiev populaire vakantiestad?

Kiev, hoofdstad van het in oorlog zijnde Oekraïne blijkt een populaire vakantiebestemming! Per dag vertrekken twee tot zes FlixBussen vanuit...

Trending

Support indepen.nl en help impact maken met onafhankelijk nieuws
This is default text for notification bar