Tot de kern. Zonder twijfel.

Volg ons via

Connect met ons

Binnenland

Wat is CBDC, de digitale euro?

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

Er zijn twee grote verschillen tussen het huidige geld en digitaal centralebankgeld (CBDC, Central Bank Digital Currency). Het eerste verschil is voor iedereen zichtbaar: CBDC is digitaal terwijl ons huidige geld dat slechts gedeeltelijk is omdat er ook nog een papieren- en muntvariant zijn. Het allergrootste verschil is, en dat is niet zichtbaar, dat CBDC traceerbaar is. Traceerbaar wil zeggen dat vóóraf en áchteraf zichtbaar is wanneer, waar en hoe u dat geld gaat of kunt besteden. Dit is mogelijk door de zogenaamde blockchaintechnologie, een geavanceerde technologie waarbij ieder stapje in een proces traceerbaar is. Nu zullen de meesten denken dat uw huidige bank toch ook exact weet waar u uw geld aan uitgeeft. Dat klopt. Maar een andere bank weet dat niet van u, laat staan de Centrale Bank. En precies daar zit ook het verschil. In plaats van dat uw huidige bank weet dat u 50 liter benzine getankt heeft, maar de Centrale Bank geen flauw benul heeft van deze transactie, krijgt de Centrale Bank met CBDC zicht op alle bestedingen van alle Nederlanders, volledig traceerbaar, dus ook hoe u aan dat digitale geld kwam: van uw werkgever of omdat u uw buurman heeft geholpen en daar een paar CBDC’s voor heeft gekregen van hem.

Natuurlijk wordt door overheden en banken alleen gesproken over de voordelen en het gemak. Over de nadelen wordt nadrukkelijk niet gesproken. Om te zien wat de nadelen zijn hoeven we maar naar China te kijken. Daar wilde een specifieke groep Chinezen hun geld in cash gaan opnemen omdat de overheid dreigde dit te confisqueren, maar nog voordat ze de pinautomaten konden bereiken werd dat met één druk op de knop onmogelijk gemaakt. Aan CBDC wordt namelijk nog veel meer gekoppeld, en dat vertellen ze u (nog) niet. Denk aan uw digitale paspoort, uw vaccinatiestatus, uw medisch dossier, uw werkgever, uw rijbewijs, uw uitgavepatroon en ga zo maar door. Dit is pas mogelijk sinds de blockchaintechniek in zwang is gekomen. Een zeer verhelderend filmpje over wat CBDC inhoudt vindt u hier. Natuurlijk gaan alle in dit filmpje getoonde mogelijkheden niet morgen in, dus plaats het gerust in het ‘complothoekje’. In de kern is CBDC echter een conditionele betaaleenheid geworden, en daar is niets complotterigs aan, sterker nog, het is juist de bedoéling. Dat ene voordeel, namelijk het stilzetten van ‘zwart’ geld omdat nu eenmaal alles traceerbaar wordt, wordt juist als voordeel wél weer overal genoemd. En ook al ontkent men nu in alle toonaarden dat het allemaal niet de bedoeling is, de gelegenheid maakt de dief. Goed voorbeeld van ‘de gelegenheid maakt de dief’ zijn de camera-auto’s die bedoeld waren voor het Songfestival. Toen deze werkloos aan de kant stonden kwam de burgemeester van Rotterdam op het ‘briljante’ idee om ze dan maar in te zetten voor het coronatoezicht, ondanks dat dit een flagrante schending was van de privacywet. Uit de coronatijd weten we dat de wetgeving dan omgekeerd werkt: als het verboden is dan passen we de wet aan zodat het weer legaal kan. Een voorbeeld is de Belastingdienst, die de camerabeelden van Rijkswaterstaat niet voor controledoeleinden mocht gebruiken, op de vingers getikt werd, en vervolgens de wet liet aanpassen.

Wat u zich goed zult moeten realiseren is dat CBDC conditioneel geld is, en dat ú in ieder geval niet aan de knoppen zit. Dat zijn namelijk de banken en de overheid en die gaan bepalen wat u wel, maar vooral níét met uw CBDC mag gaan doen. En als CBDC ingevoerd is, dan is er geen weg meer terug. Overheden hebben op dit moment de grootst mogelijke haast. Minister van Financiën Sigrid Kaag schrijft de Kamer dat zij haast wil maken met de invoering van de nieuwe digitale munt. De nieuwe Engelse Prime Minister Rishi Sunak is een groot voorstander van CBDC en wil deze zo snel mogelijk ingevoerd hebben. Koningin Maxima heeft er ook grote haast mee. Waarom hebben ze allemaal zo’n haast zult u denken? Dat is vrij eenvoudig te verklaren; de euro is aan het einde van haar Latijn. Het bijdrukken van euro’s, het opkopen van staatsobligaties, het heeft allemaal niet mogen baten om deze overeind te houden, met een enorme inflatie tot gevolg. Het verder ophogen van de rente door de Europese Centrale Bank is de nekslag voor de zuidelijke landen, die daardoor niet meer aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen. De ‘redding’ is dan CBDC, een compleet door banken en overheid gecontroleerd betaalmiddel. In tegenstelling tot betaalmiddelen, waarbij goud of vertrouwen de basis vormen, wordt de basis voor CBDC het vertrouwen in ú, de burger. Als u netjes doet wat de overheid en de bank wil, is de waarde gegarandeerd. Ze zeggen het ook met zoveel woorden: “Introducing a #CBDC is not a universal solution. It has to come in a package with digital and financial literacy and identity, among other things. For that, public and private sectors have to work together.” ‘Among other things’, wat zou dat zijn? Dat u daar offers voor zult moeten brengen vertellen ze er niet bij, maar iedere deskundige is het daar wel over eens: CBDC is het einde van úw vrijheid.

Verder Lezen

1 Reactie

  1. Etienne

    30 oktober 2022 in 20:53

    Goed dat jullie hier nu aandacht aan schenken.

    Wat ik mis in het artikel is de mogelijkheid tot het programeren van de CBDC. Hiermee kan de overheid voor jou bepalen wat je wel en niet mag kopen. Als je een stuk vlees wilt kopen en de overheid vindt dit teveel dan kun je het niet kopen. Of bijvoorbeeld sigaretten, alcohol, brandstof enz. 1984 is bijna daar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenland

Welke democratie is in gevaar?

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

Er zijn op dit moment 2 partijen die om verschillende redenen beweren dat ‘de democratie in gevaar is’: enerzijds Forum voor Democratie (what’s in a name?) en anderzijds Volt Nederland. Zo wijst FVD in dat kader op het steeds verder inperken van andere meningen door censuur en de mond snoeren van partijen die kritiek hebben op het kabinetsbeleid. Dat gebeurt niet alleen in de Kamer, maar ook bijvoorbeeld bij omroepvereniging Ongehoord Nederland (what’s in a name?) of op universiteiten waar professoren worden gecanceld omdat ze een andere dan de gewenste stem laten horen. En dan hebben we het nog niet eens over de talloze coronacritici, alternatieve media, burgers en wetenschappers die door social media, banken, overheidstrollen én middels actieve inmenging van het ministerie van BZK, de NCTV en de militaire eenheid LIMC uit het publieke domein gecanceld worden of het leven zuur wordt gemaakt. Het blijkt allemaal uit Wob-onderzoek waarover wij regelmatig publiceren. U leest daar niets over in de reguliere media.

Aan de andere kant heeft Laurens Dassen van Volt Nederland in het geheim overleg gevoerd met de fractieleiders van alle andere partijen, behalve SP, PVV, BBB, FvD en mogelijk JA21, over ‘maatregelen’ tegen FVD. Aanleiding daarvoor is de uitspraak van Gideon van Meijeren die in de media geframed werd als ‘ondermijnend voor de democratie’. Waarom geframed? Omdat het fragment zodanig verknipt was zodat het léék alsof Van Meijeren dat zei, maar dit was in werkelijkheid níét het geval. De NOS en het NRC plaatsten daarna een rectificatie, andere media lieten dat achterwege. Toch doet Dassen alsof zijn neus bloedt en wil hij deze ‘ernstige zaak’ bespreken. Een democratisch gekozen partij verbieden of aan banden leggen ondermijnt de democratie kennelijk niet. Het ondemocratische cordon sanitaire rondom PVV en FVD heeft niet gewerkt, en dit lijkt dan de volgende stap: verbieden. “Het nieuwe fascisme zal zich antifascisme noemen”, aldus Wilders in een tweet.

We leven nog niet in een totalitaire staat, maar dat wordt vanzelf realiteit zodra andere democratisch gekozen partijen die in de weg zitten de mond wordt gesnoerd. D66 deed een eerste voorzet in een poging de wet te veranderen om partijen te kunnen verbieden, Volt geeft de volgende zet. FVD zal er garen bij spinnen, want iedereen begrijpt wel dat het willen verbieden van politieke partijen een uiterst ondemocratische daad is.

Verder Lezen

Binnenland

De volgende ‘pandemie’ is er al, mits u weer meewerkt!

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

Laten we de teststraten leeg of doen we weer mee? Een ‘pandemie’ die tussen de oren gaat zitten kunnen we heel simpel zelf creëren. Je hoeft maar iets te bedenken dat heel gevaarlijk klinkt, je gaat er dagelijks iedereen op testen, gaat dagelijks bij Jinek of OP1 paniek zaaien, en warempel, de paniek slaat toe en de ‘pandemie’ is geboren. Zo is er vast wel een bacterie te bedenken die in grote hoeveelheden levensgevaarlijk is, maar die iedereen wel bij zich draagt. Ga daarop testen, duw het in een apparaat en laat het zichzelf 30 keer exponentieel verdubbelen, en sla groot alarm als ‘iemand’ die bacterie bij zich draagt in een weliswaar minimale hoeveelheid maar dat hindert niet; het apparaat zegt dat hij de bacterie gevonden heeft. Zo simpel is het.

Nog een voorbeeld: ga iets testen dat nog nooit getest is maar iedereen wél kent, en laat vervolgens alle alarmbellen afgaan. Neem bijvoorbeeld influenza! Dit werd nooit op grote schaal getest; voorheen werd iemand met serieuze klachten pas door de autoriteiten opgemerkt nadat diegene zich bij de huisarts meldde, die het vervolgens doorgaf aan de GGD, die tot slot ‘het vinkje zette’. Zijn er bij ernstige gevallen meer dan 50 vinkjes per 100.000 bewoners dan spreekt men van een ‘epidemie’. Als je sneller resultaat wilt boeken, sla dan de huisarts gewoon over! Laat iedereen zich thuis testen, op ‘t werk, en/ of op school. De trefkans is dan veel groter en de aantallen ‘besmettingen’ daardoor ook! Weiger vervolgens iedereen die ‘positief’ test de toegang, en laat Jinek dat nog een paar keer herhalen, samen met Ab Osterhaus! Zo simpel werkt het. Iedere overeenkomst met het verleden berust overigens op louter toeval.

3 voor de prijs van 1

De Australische autoriteiten halen dit trucje nu uit waar u bijstaat. Wat zou het namelijk toch interessant zijn voor de ‘wetenschap’, overheden en producenten van vaccins om iedereen te testen op COVID-19 én influenza type A en B? Dat is één keer schieten en drie keer kans. Succes gegarandeerd en de bevolking, mits deze meewerkt, werkt zichzelf weer in de volgende pandemie! Wat je dan doet als overheid? Een test goedkeuren die ontwikkeld is om alle drie te meten. Producenten voor kekke testkits zijn zo gevonden en een doosje van 5 stuks kost slechts 49,99 dollar (Australische), en bovendien gratis verzending. Nu nog een minister vinden die de eerste ‘case’ op nationale televisie gaat aankondigen en teststraten voor burgers gaat openen. Oh wacht, er is voor 2023 al 1 miljard euro door VWS gereserveerd voor de GGD om te testen en traceren… het zal toch niet?

Zoals bij iedere film in de aftiteling staat: overeenkomsten met de werkelijkheid berusten op louter toeval. Zo werkt science fiction, met de nadruk op ‘science’, trust the science! En fiction? Ach, daar trapt toch niemand in zeker?

Ab Osterhaus wacht in spanning af, foto: ANP

Verder Lezen

Binnenland

Kaag liegt over de ‘digitale euro’

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

Voorstanders van de CBDC (Central Bank Digital Currency) noemen hem lieftallig de ‘digitale euro’ zodat burgers die zich er niet in verdiepen denken dat het ‘gewoon’ om een gedigitaliseerde euro gaat, een soort Bitcoin voor de buitenstaander. Niets is echter minder waar. De CBDC is een programmeerbare digitale munt, gekoppeld aan het digitale paspoort (eID) waarin tal van zaken zijn gekoppeld (zie afbeelding).

Kaag liegt aantoonbaar keihard

In het debat in Den Haag over de CBDC heeft Sigrid Kaag op een aantal punten over de CBDC keihard gelogen. Zo schrijft de ECB (Europese Centrale Bank), de uitgever van de CBDC, dat deze programmeerbaar moet zijn, terwijl Kaag het doet voorkomen alsof dat niet persé hoeft. Ook schrijft de ECB in haar eigen stukken dat de euro zoals we die kennen in zijn geheel zal verdwijnen, Kaag ontkent dat glashard. Tegelijkertijd zegt Kaag dat het CBDC bedoeld is om het witwassen van geld te voorkomen. Dat wordt een beetje lastig als daarnaast de euro nog blijft bestaan, toch Kaag? Of gaan alle boeven CBDC gebruiken als de euro er nog is? Ook zegt Kaag dat bedragen onder de 100 euro niet traceerbaar zullen zijn, en wederom is dat een keiharde leugen omdat dit technisch onmogelijk is. Iedere uitgegeven digitale munt is door de blockchaintechnologie terug te voeren naar de vorige bezitter. In de reguliere media vindt u nergens iets over deze flagrante en aantoonbare misleiding van onze minister van Financiën.

Alle politieke partijen zijn tegen, behalve D66

Overigens zijn álle politieke partijen tégen de CBDC omdat zij inzien dat dit het einde gaat betekenen van de vrijheid van burgers. Alleen Kaags D66 is groot voorstander en ontkent de inhoudelijke bezwaren door deze glashard af te wimpelen. Kaag heeft overigens een bondgenoot gevonden in Koningin Maxima die de nieuwe betaaleenheid ook actief promoot. Kaag bagatelliseert overigens de bijdrage van Maxima, louter omdat dit staatsrechtelijk schuurt. De zogenaamde voordelen van de CBDC worden in vage termen gepromoot, maar het meest vreemde is dat de indruk wordt gewekt dat de CBDC door het Nederlandse parlement niet tegen te houden is, omdat dit inmiddels zo binnen de EU is afgesproken. En dat klopt, de EU heeft dat op 22 juli 2022 besloten. Heeft u als Nederlandse burger een mogelijkheid om dat tegen te houden? Tot zover het ‘democratische’ EU-parlement. Rutte is achter de coulissen een fel promotor van de CDBC, maar de VVD-leden zijn tegen. Het heeft er echter alle schijn van dat de CBDC het vangnet gaat worden voor een omvallende euro, en dan is de ECB erbij gebaat om deze erdoor te drukken, alleen dan met veel meer politieke macht over het gebruik ervan, en dat is wat Kaag erg prettig vindt.

Protesterende burgers werden weg geknuppeld door de ME

Een groot deel van de burgers die wilden protesteren tegen de CBDC konden het Kamergebouw niet in, en werden uiteindelijk weg geknuppeld door de Haagse ME. Verbazingwekkend overigens hoe weinig er over de CBDC en deze Haagse taferelen geschreven wordt in de reguliere pers. Een genuanceerd verhaal over de CBDC kunt u hier lezen.

Bron: https://www.infineon.com/cms/en/applications/security/government-identification/national-electronic-id/

Verder Lezen

Recent

Binnenland9 uur geleden

Welke democratie is in gevaar?

Er zijn op dit moment 2 partijen die om verschillende redenen beweren dat ‘de democratie in gevaar is’: enerzijds Forum...

Binnenland3 dagen geleden

De volgende ‘pandemie’ is er al, mits u weer meewerkt!

Laten we de teststraten leeg of doen we weer mee? Een ‘pandemie’ die tussen de oren gaat zitten kunnen we...

Binnenland3 dagen geleden

Kaag liegt over de ‘digitale euro’

Voorstanders van de CBDC (Central Bank Digital Currency) noemen hem lieftallig de ‘digitale euro’ zodat burgers die zich er niet...

Binnenland6 dagen geleden

De macht is in paniek, en handelt daar inmiddels ook naar

Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel… in de huidige tijd is er nog maar...

Binnenland1 week geleden

CBDC: overheid communiceert alleen de voordelen

In een olijk filmpje meent de overheid de burger te informeren over de CBDC (Central Bank Digital Currency). Een cruciaal...

Binnenland1 week geleden

Is de NCTV de moderne geheime dienst?

De ‘Stasi’, de geheime dienst in de DDR Mijn vrouw is opgegroeid onder het communisme van de DDR, waar een...

Buitenland1 week geleden

U in de kou, EU-salarissen omhoog

Volgens de regels van ‘Europa’ kan men Frans Timmermans niets verwijten. Zijn toch al meer dan riante ‘vergoeding’ voor zijn...

Binnenland2 weken geleden

Terug van weggeweest: de QR-app, weet u nog?

Velen waarschuwden er al voor: de QR-app is weer terug! Gezondheidsminister Ernst Kuipers heeft er alles aan gedaan om deze...

Buitenland2 weken geleden

Roept Klaus Schwab op tot herstructurering wereldwijde hotelketens?

Klaus Schwab, oprichter van het World Economic Forum (WEF), heeft als ‘regelneef’, of beter omschreven ‘facility manager’ van hotels en...

Binnenland2 weken geleden

Er is maar één oplossing voor ‘complotten’: openheid van zaken

Onlangs postte iemand op een autoforum de opmerking dat het vanaf 2025 de bedoeling wordt dat leaserijders alleen nog maar...

Trending

Steun onafhankelijk nieuws
This is default text for notification bar