Tot de kern. Zonder twijfel.

Volg ons via

Connect met ons

ydAD2rW178

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Verder Lezen

Binnenland

Horecatycoon Won Yip kan verwoesting van de vissers niet aanzien

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

De Amsterdamse horecatycoon Won Yip kan de verwoesting van de vissers en het neersabelen van  het vestigingsklimaat in Nederland niet aanzien. “Het Kabinet mist elke vorm van realiteit’’, zegt hij.

‘’Het ontbreekt het Kabinet aan ‘Skin in the Game’. Men is onbekend met; voor eigen risico en rekening’’, aldus zijn vernietigende kritiek, na vragen van Indepen.nl.

Europese Commissie

Vissers worden, net als boeren, uitgekocht omdat ze opeens gevaarlijk zouden zijn voor het klimaat en de mensheid. Ze brengen hun schepen onder druk van de EU en het Kabinet naar de sloop.

De Nederlandse Vissersbond kwalificeerde het extreme Europees beleid afgelopen week als ‘fundamentalistische milieuwetgeving’ nu de Europese Commissie opeens ook nog bodem vistuig wil gaan verbieden in dertig procent van onze zeeën. Het uitroken van de bodemvisserij, zou nodig zijn volgens de Europese Commissie om de natuur te beschermen.

De branche ziet echter aankomen dat Nederland straks voor haar voedselzekerheid afhankelijk wordt van landen buiten de EU.

De stijgende vlees- en visprijzen hebben ondertussen ook al hun weerslag in de horeca, ziet zakenman Won Yip.

“De horeca heeft sinds de heropening, na de coronacrisis, maandelijks te maken met fluctuerende prijzen. En voor velen is het maandelijks een uitdaging om de benodigde marge veilig te stellen. Ik heb voornamelijk mijn zaken op A1–locaties in het centrum van Amsterdam. En vooralsnog kunnen wij de prijsstijgingen doorberekenen aan onze gasten. Als wij het niet zouden redden, is de rest allang failliet.’’

‘Hardwerkende mensen’

Horecakoning Won Yip, die met knoerthard werken fortuin maakte, noemt het extreem schandalig  hoe de vissers én de boeren het ravijn in worden geduwd door de EU, terwijl volgens hem het Kabinet toekijkt.

“Het is ronduit schofterig dat er geen enkele sympathie is voor deze groep hardwerkende mensen die Nederland mede op de kaart hebben gezet. Wekelijks strooit het Kabinet met miljarden naar de EU. En de rij gedupeerden in eigen land wordt enkel langer: de Groningers, de slachtoffers van de Toeslagenaffaire, de boeren en vissers…’’

Een visser (64) uit Tholen vertelde vorige week huilend aan deze nieuwssite Indepen.nl hoe hij zijn geliefde vissersboot naar de sloop moest brengen. Het schip was zijn grote liefde. Het ging in het Zeeuwse familiebedrijf al vele generaties van vader op zoon.

‘Vadertje Staat’

Volgens zakenman Won Yip is het neerknuppelen van vissers schandalig. Nederland is volgens hem in een vrije val terechtgekomen. “De situatie is schrijnend ten gevolg van jarenlang slecht beleid:  Ik heb de oplossing niet. En na dertig jaar ondernemerschap kan ik concluderen: Vadertje Staat doet wat hij wil.“

De multimiljonair kan het hoofd absoluut nog boven water houden met zijn Yip Group met daarin onder andere het Amsterdamse Café Zwart op de Dam, de Euro Pub, restaurant Simply Fish in Oud Zuid, restaurant Majestic aan de Dam en de Foodhall in Scheveningen.

“De Yip Group doet het prima, maar het zijn en blijven onzekere tijden en het is extra uitdagend omdat we te maken hebben met factoren waar we geen invloed op hebben. Meer dan ooit is fysieke aanwezigheid en hard werken vereist.’’

‘Stapelmesjokke’

In de vorig jaar verschenen documentaire ‘Koning op de Dam’ over het imperium van Won Yip vertelde de ondernemer dat hij zestien uur per dag op de been is voor zijn bedrijven. “Veel mensen vinden dat ik stapelmesjokke ben dat ik me altijd de touwtering werk.’’

Maar voorlopig is het onmogelijk om gas terug te nemen. Bij Won Yip draait het leven, onder druk van de toenemende spanning op de markt, nu zelfs meer dan ooit rond knallen voor de business, zijn gasten en vóor zijn personeel. “Ik focus mijzelf 100 procent op mijn huidige kernactiviteiten’’, zei hij tegen Indepen.nl.

Verder Lezen

Gezondheid

Verband vaccinatie en oversterfte moet onderzocht worden

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

De meeste mensen die meermaals zijn gevaccineerd tegen corona slapen prima. Ze kijken tv, lezen hun krant en schrikken ’s nachts nooit wakker. De oversterfte? Het zal wel, met de vaccins heeft dat niks van doen! Ze voelen geen aandrang om zich breder te informeren en vertrouwen op de berichtgeving.

Maar vorige week zullen ze toch ook even zijn geschrokken toen Wilfred Genee in ‘Vandaag Inside’ tafelgenoot Johan Derksen de stuipen op het lijf joeg. Genee stelde ongegeneerd de vraag of vaccinatie mee zou kunnen spelen bij de oversterfte. Wat volgde was een uniek tv-debatje. Zagen we hier het ‘Elon Musk-effect’? Sinds Musk de scepter zwaait bij Twitter is de strenge censuur daar verleden tijd: er mag weer over de vaccins worden gecommuniceerd. Het leek alsof Genee dacht: waarom híer dan niet? Dus stelde hij maar meteen de hamvraag: de ‘zou-het-kunnen?’-vraag.

Eerlijk is eerlijk: die vraag valt steeds lastiger te omzeilen. Wie stellig beweert dat er geen enkel verband bestaat tussen de coronavaccins en de oversterfte, overspeelt namelijk zijn hand: we weten het gewoon (nog) niet. Tel hier enkele verontrustende signalen bij op en wegkijken wordt steeds moeilijker. Eén signaal is rechtstreeks afkomstig uit de rapportages van bijwerkingencentrum Lareb.

Arts/specialist ouderengeneeskunde Jorine Hammink en huisarts Felix van der Wissel maakten hier afgelopen november een punt van, op de opiniepagina van De Telegraaf. Ruim drie maanden na het begin van de coronavaccinaties in 2021 waren 3,7 miljoen prikken gezet. “Bij Lareb stond de teller toen op 257 gemelde sterfgevallen, van wie zo’n 60 procent overleed binnen één week na de vaccinatie”, schreven de artsen. Daarop pakten ze ter vergelijking de Lareb-rapportage over de griep- en pneumokokkenvaccinatie (seizoen 2020-2021) erbij. Tijdens die campagne werden ruim 4 miljoen vaccins toegediend, maar: “Lareb ontving twee meldingen van overlijden (zeven en acht dagen na de prik).”

Zowel de griep- en pneumokokkenvaccins als de coronavaccins staan te boek als ‘veilig’. Maar zeg nou zelf: twee is een heel ander getal dan 257, en inmiddels is Lareb de twijfelachtige mijlpaal van 700 gemelde overlijdens na coronavaccinatie ruimschoots gepasseerd. Het roept de grafiek op van immunoloog dr. Theo Schetters, die al langer wakker ligt van de oversterfte. Zijn grafiek die is gebaseerd op openbare gegevens van CBS en RIVM, doet pijn aan de ogen als je gewend bent weg te kijken, want de pieken van de oversterfte houden daarin gelijke tred met de vaccinatierondes. Schetters benadrukt dat dit nog geen oorzakelijk verband aantoont, maar vindt het wel een dringende reden voor nader onderzoek, te meer daar het patroon zich afgelopen najaar weer herhaalde bij de vijfde vaccinatieronde. Afgelopen dinsdaglichtte Schetters zijn ongerustheid nog eens toe, in een thema-uitzending over de oversterfte van Ongehoord Nederland.

Daarnaast is er iets wat wegkijken nóg lastiger maakt: één mechanisme dat de sterfte na coronavaccinatie (mede) zou kunnen verklaren, is twee maanden terug gedetailleerd beschreven door een team van vooraanstaande Duitse pathologen. Hun artikel verscheen in het gerespecteerde wetenschappelijke tijdschrift ‘Clinical Research in Cardiology’. Het gaat over 25 gestandaardiseerde autopsies bij mensen die thuis onverwachts overleden binnen 20 dagen na een coronaprik. Bij twee vrouwen (62 en 75 jaar), zo concludeerden de pathologen, was de ‘mogelijke’ doodsoorzaak een door mRNA-vaccins uitgelokte hartspierontsteking (myocarditis). Bij drie andere gevallen zagen de pathologen myocarditis door mRNA-vaccinatie als de ‘waarschijnlijke’ doodsoorzaak. Hierbij ging het om mannen van 46 en 55 jaar en een vrouw van 50 jaar. Ze overleden binnen een week na de eerste of tweede prik. Twee van hen waren vooraf kerngezond en één had een verhoogde bloeddruk. Pregnant detail: de weefselschade aan hun hart was zeer uitzonderlijk, en de afgelopen twintig jaar nog niet waargenomen door de autopsiedienst van het Universitair Ziekenhuis in Heidelberg.

Zijn deze Duitse bevindingen een ‘smoking gun’, zoals de Britse verplegingswetenschapper dr. John Campbell op zijn Youtube-kanaal (2,65 miljoen volgers) stelde in de laatste minuut van een verhelderende video? Myocarditis is al langer een erkende bijwerking van de mRNA-vaccins (Pfizer en Moderna) en treft vooral jonge mannen na de tweede prik. Om ook maar eens een ‘zou-het-kunnen?’-vraag te stellen: kan dit iets te maken hebben met de filmpjes van plotsklaps neervallende sporters, die sinds 2021 viraal gaan? Welnu: de Europese Society of Cardiology (ESC) raadt in haar behandelrichtlijn uit 2020 over sport en hartaandoeningen élke vorm van sport af, zolang de hartspierontsteking aanwezig is. Echter, zo waarschuwde voorzitter van het Artsen Collectief en voormalig cardiothoracaal chirurg dr. Jan Grandjean twee weken geleden: “Veel van de ontstekingen kunnen symptoomloos verlopen en daarin schuilt het gevaar.”

Verder Lezen

Binnenland

CDA-leider Hoekstra pleit voor herinvoering dienstplicht

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

DEN HAAG (ANP) – CDA-leider Wopke Hoekstra pleit voor de herinvoering van de dienstplicht. “De oorlog in Oekraïne toont dat veiligheid, democratie en een sterke samenleving niet gratis zijn. Het dienstjaar versterkt onze weerbaarheid, samenleving en eenheid. Daar wordt Nederland beter van”, schrijft hij zaterdag op Twitter.

Hoekstra wil dat 200.000 jongeren jaarlijks bij de krijgsmacht gaan of voor maatschappelijke diensttijd kiezen, zei hij tegen De Telegraaf. “Ze kunnen een halfjaar of een jaar besteden aan het versterken van onze strijdkrachten en de nationale veiligheid of aan een sociaal-maatschappelijke taak, zoals zorg en welzijn.”

Volgens hem staan momenteel “de saamhorigheid, redelijkheid en de rechtsstaat” in Nederland onder druk. “Ik zie steeds meer polarisatie, ook in de politiek. Bevolkingsgroepen komen steeds minder met elkaar in aanraking.” Hij vervolgt: “Ik vind het volstrekt logisch dat je van jongeren vraagt om iets voor het land te doen. In veel andere landen gebeurt dat al.”

Sinds 1997 is het in Nederland niet meer verplicht om in dienst te gaan. Momenteel loopt er een experiment met een vrijwillig dienstjaar. Het CDA houdt zaterdagmiddag een partijcongres in Amersfoort. Daar zal Hoekstra voor zijn plan pleiten. “Het is tijd voor de herinvoering van de dienstplicht.”

Verder Lezen

Recent

Binnenland16 uur geleden

Horecatycoon Won Yip kan verwoesting van de vissers niet aanzien

De Amsterdamse horecatycoon Won Yip kan de verwoesting van de vissers en het neersabelen van  het vestigingsklimaat in Nederland niet...

Gezondheid2 dagen geleden

Verband vaccinatie en oversterfte moet onderzocht worden

De meeste mensen die meermaals zijn gevaccineerd tegen corona slapen prima. Ze kijken tv, lezen hun krant en schrikken ’s...

Binnenland2 dagen geleden

CDA-leider Hoekstra pleit voor herinvoering dienstplicht

DEN HAAG (ANP) – CDA-leider Wopke Hoekstra pleit voor de herinvoering van de dienstplicht. “De oorlog in Oekraïne toont dat...

Klimaat5 dagen geleden

Topman visserij: ‘EU-Greendeal loopt compleet uit de hand’

Een topman bij een van de visafslagen sloeg vandaag (donderdag 01-02) de noodklok bij Indepen.nl. ,,Het is dramatisch wat er...

Politiek5 dagen geleden

Rutte: onvoldoende draagvlak om koning belasting te laten betalen

DEN HAAG (ANP) – Minister-president Mark Rutte doet niets met een oproep van de Tweede Kamer om de belastingvrijstelling voor...

Gezondheid6 dagen geleden

Haagse Broodje van Dootje weigert WEF-krekels te verkopen

De Haagse ondernemer Dowie Walta, eigenaar van broodjeszaak Broodje van Dootje, vindt het waanzin dat insecten de voedselmarkt moeten gaan bestormen....

Human1 week geleden

Omtzigt: gebrek urgentie kabinet uithuisplaatsingen ‘beschamend’

DEN HAAG (ANP) – Het kabinet ziet nog steeds onvoldoende urgentie om kinderen die als gevolg van het toeslagenschandaal uit...

Economie1 week geleden

Huilende Noordzeevisser (64) kapotgemaakt door EU: ‘Werk van de duivel’

Huilend vertelt hij hoe zijn levenswerk kapot is gemaakt door de EU, en door de banken. Afgelopen dagen maakte zijn...

Binnenland1 week geleden

Professor UvA bang voor dreigementen

Docent Laurens Buijs aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) is bang dat ‘woke-studenten’ hem tijdens zijn college zullen bekogelen met...

Gezondheid2 weken geleden

Pfizer heeft een probleem (en Jordon Walker ook)

Een paar dagen terug had nog vrijwel niemand gehoord van Jordon Trishton Walker, directeur Research & Development Strategic Operations van...

Trending