Tot de kern. Zonder twijfel.

Volg ons via

Connect met ons

HhVjTlSbyw

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Verder Lezen

Binnenland

Stél nu dat een gedeelte van de oversterfte tóch door het vaccin komt?

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

Stél… nadrukkelijk stél. Dan heeft een heel groot gedeelte van de bevolking een probleem. Burgemeester Halsema bijvoorbeeld, die glashard beweerde “je doet het niet alleen voor jezelf, maar ook voor de ander”. Oh wacht, dat argument is allang van tafel, u deed het niet voor de ander. U zult maar als Amsterdammer naar Femke geluisterd hebben… Nee, dan de kinderarts Illy die in een televisieuitzending zei “als u het niet voor uzelf doet, doe het dan uit naastenliefde”. Aj, pijnlijk voor iemand die zich kinderarts noemt, want er klopte helemaal niets van. Of de filosoof Roland Pierik die op de publieke zender zei dat ongevaccineerden maar de leuke dingen moest worden afgenomen zolang hij of zij zich niet liet vaccineren. Pijnlijke uitspraken waarvan allang duidelijk is dat deze niet gebaseerd zijn op de werkelijkheid, een werkelijkheid die vanaf het prille begin is genegeerd. De Gezondheidsraad zei immers zélf eind december 2020 op nationale televisie, nog voordat één prik in een arm zat, dat nog niet bekend was of het vaccin beschermde tegen overdracht. Dat ontging 85% van de bevolking, de verzamelde pers en alle trouwe volgers van de ‘wetenschap’. Maar áls die vertrouwelingen van Femke, Illy en Pierik nu die prik hebben gehaald en ze hebben last van een nare bijwerking of hebben een geliefde ‘plotseling’ verloren en komen verhaal halen bij Femke, Illy of Pierik? Doen ze dan open? Of zeggen Femke, Illy en Pierik dan in koor: ‘het was uw eigen vrije keuze?’

Maar het zijn niet alleen Femke, Illy en Pierik die iedereen misleid hebben, het is ook Hugo ‘frikandel’ de Jonge, het is ook Rutte, het is ook de voltallige media, van Volkskrant tot Algemeen Dagblad en van Op1 tot RTL. Het is iédere parlementariër die vóór stemde op iedere volgende maatregel die gevaccineerden en ongevaccineerden verder uit elkaar dreef en daarmee de vermeende noodzaak opvoerde om zich te laten prikken. Het zijn ook de tienduizenden artsen die opriepen om te gaan prikken en het zijn de duizenden GGD-medewerkers die de prikken hebben gezet. En wat dacht u van het RIVM, of werkgevers, familie of collega’s? Allemaal, zonder uitzondering, zijn zij medeverantwoordelijk voor mensen die zijn gezwicht door de druk en die nu op de blaren zitten, ofwel door de psychische druk op te voeren, ofwel door het daadwerkelijk uit te voeren. Want laten we wel wezen, als na 6 maanden ontwikkeling een vaccin vrijgegeven wordt, dan is de maximale periode dat de bijwerkingen bekeken konden worden ook maximaal 6 maanden, geen dag langer. En als de placebo-groep vervolgens door Pfizer en Moderna na 3 maanden alsnog wordt gevaccineerd, is er geen placebo-groep meer, die is uitgeschakeld. Meer dan 3 maanden zicht op bijwerkingen was er niet, maar dat werd pas duidelijk als u de rapporten van Pfizer en Moderna zou hebben doorgespit.

Maar als u het nu écht wilt weten, waren die vaccins veilig, komt u het dan ook te weten? De spagaat die nu door de samenleving gaat veroorzaakt een ongekende kramp. Want velen willen het nu ook écht weten, maar zolang er geen deugdelijk en onafhankelijk onderzoek wordt gedaan is er helemaal niemand die er een zinnige uitspraak over kan doen. Of wacht; het CBS en het RIVM kunnen geen verklaring geven voor de oversterfte, maar het ligt níét aan de vaccins is hun gemeenschappelijke conclusie. Vragen naar de onderliggende data mag niet, iets met privacy. En iedereen die het vaccin te vuur en te zwaard heeft bevochten roept dat óók zonder enig onderzoek. En dat onafhankelijk onderzoek dan? Eh, nou dat ligt een beetje moeilijk. Naar alle oorzaken mag onderzocht worden, zolang de oorzaak maar niet het vaccin is. Dat onderzoek kan ‘helaas’ niet doorgaan.

Maar wie gooit er dan iedere keer zand in de raderen zodat dat onafhankelijk onderzoek er maar niet komt? Zo wist VWS exact waar de ongevaccineerden woonden, daar waar de gevaccineerden plots overlijden is dat opeens ‘privacygevoelig’. Het RIVM heeft de grootste moeite met al die privacyregels als het om ‘plotseling’ overleden onderdanen gaat, maar in december 2021 konden ze tot achter de komma aangeven hoe de ziekhuisbedden bezet waren, keurig uitgesplitst naar gevaccineerd en ongevaccineerd. Opmerkelijk toch? Alleen toen gevraagd werd naar de onderliggende data was het weer een privacydingetje en is de Kamervraag uit december 2021 tot op de dag van heden niet beantwoord.

Nu wil het toeval dat iedereen die op de onafhankelijke data zit, of nog erger, iedere niet-gevaccineerde heeft weggezet als ‘onverantwoordelijk’ (hi Hugo!), dezelfde mensen zijn die (mee)beslissen of er onafhankelijk onderzoek moet komen: VWS, RIVM en CBS. En dus is na 11 maanden oversterfte nog geen enkele stap gezet om te komen tot een onafhankelijk onderzoek. Dat inmiddels 15.000 mensen méér zijn overleden is nog geen reden voor paniek, tenzij ze het stempel ‘corona’ zouden hebben, dan gaat het land in lockdown. De eindverantwoordelijken, de vaccinproducenten lachen in hun vuistje, ze hebben contractueel laten vastleggen geen enkele aansprakelijkheid te hebben voor de gevolgen. Eindverantwoordelijk is dus de overheid, en áls zou blijken dat de vaccins inderdaad een bijdrage leveren aan de oversterfte, dan is de maatschappelijke ramp niet te overzien. Kom op overheid, neem jullie verantwoordelijkheid zoals de gevaccineerden dat volgens jullie ook deden: laat door een onafhankelijk onderzoeken zien welke rol de vaccins hebben in de oversterfte. Mocht dan blijken dat het paniek om niks is, dan klaart de lucht weer wat op bij iedereen die daar twijfels over heeft.

Verder Lezen

Binnenland

Horecatycoon Won Yip kan verwoesting van de vissers niet aanzien

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

De Amsterdamse horecatycoon Won Yip kan de verwoesting van de vissers en het neersabelen van  het vestigingsklimaat in Nederland niet aanzien. “Het Kabinet mist elke vorm van realiteit’’, zegt hij.

‘’Het ontbreekt het Kabinet aan ‘Skin in the Game’. Men is onbekend met; voor eigen risico en rekening’’, aldus zijn vernietigende kritiek, na vragen van Indepen.nl.

Europese Commissie

Vissers worden, net als boeren, uitgekocht omdat ze opeens gevaarlijk zouden zijn voor het klimaat en de mensheid. Ze brengen hun schepen onder druk van de EU en het Kabinet naar de sloop.

De Nederlandse Vissersbond kwalificeerde het extreme Europees beleid afgelopen week als ‘fundamentalistische milieuwetgeving’ nu de Europese Commissie opeens ook nog bodem vistuig wil gaan verbieden in dertig procent van onze zeeën. Het uitroken van de bodemvisserij, zou nodig zijn volgens de Europese Commissie om de natuur te beschermen.

De branche ziet echter aankomen dat Nederland straks voor haar voedselzekerheid afhankelijk wordt van landen buiten de EU.

De stijgende vlees- en visprijzen hebben ondertussen ook al hun weerslag in de horeca, ziet zakenman Won Yip.

“De horeca heeft sinds de heropening, na de coronacrisis, maandelijks te maken met fluctuerende prijzen. En voor velen is het maandelijks een uitdaging om de benodigde marge veilig te stellen. Ik heb voornamelijk mijn zaken op A1–locaties in het centrum van Amsterdam. En vooralsnog kunnen wij de prijsstijgingen doorberekenen aan onze gasten. Als wij het niet zouden redden, is de rest allang failliet.’’

‘Hardwerkende mensen’

Horecakoning Won Yip, die met knoerthard werken fortuin maakte, noemt het extreem schandalig  hoe de vissers én de boeren het ravijn in worden geduwd door de EU, terwijl volgens hem het Kabinet toekijkt.

“Het is ronduit schofterig dat er geen enkele sympathie is voor deze groep hardwerkende mensen die Nederland mede op de kaart hebben gezet. Wekelijks strooit het Kabinet met miljarden naar de EU. En de rij gedupeerden in eigen land wordt enkel langer: de Groningers, de slachtoffers van de Toeslagenaffaire, de boeren en vissers…’’

Een visser (64) uit Tholen vertelde vorige week huilend aan deze nieuwssite Indepen.nl hoe hij zijn geliefde vissersboot naar de sloop moest brengen. Het schip was zijn grote liefde. Het ging in het Zeeuwse familiebedrijf al vele generaties van vader op zoon.

‘Vadertje Staat’

Volgens zakenman Won Yip is het neerknuppelen van vissers schandalig. Nederland is volgens hem in een vrije val terechtgekomen. “De situatie is schrijnend ten gevolg van jarenlang slecht beleid:  Ik heb de oplossing niet. En na dertig jaar ondernemerschap kan ik concluderen: Vadertje Staat doet wat hij wil.“

De multimiljonair kan het hoofd absoluut nog boven water houden met zijn Yip Group met daarin onder andere het Amsterdamse Café Zwart op de Dam, de Euro Pub, restaurant Simply Fish in Oud Zuid, restaurant Majestic aan de Dam en de Foodhall in Scheveningen.

“De Yip Group doet het prima, maar het zijn en blijven onzekere tijden en het is extra uitdagend omdat we te maken hebben met factoren waar we geen invloed op hebben. Meer dan ooit is fysieke aanwezigheid en hard werken vereist.’’

‘Stapelmesjokke’

In de vorig jaar verschenen documentaire ‘Koning op de Dam’ over het imperium van Won Yip vertelde de ondernemer dat hij zestien uur per dag op de been is voor zijn bedrijven. “Veel mensen vinden dat ik stapelmesjokke ben dat ik me altijd de touwtering werk.’’

Maar voorlopig is het onmogelijk om gas terug te nemen. Bij Won Yip draait het leven, onder druk van de toenemende spanning op de markt, nu zelfs meer dan ooit rond knallen voor de business, zijn gasten en vóor zijn personeel. “Ik focus mijzelf 100 procent op mijn huidige kernactiviteiten’’, zei hij tegen Indepen.nl.

Verder Lezen

Gezondheid

Verband vaccinatie en oversterfte moet onderzocht worden

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

De meeste mensen die meermaals zijn gevaccineerd tegen corona slapen prima. Ze kijken tv, lezen hun krant en schrikken ’s nachts nooit wakker. De oversterfte? Het zal wel, met de vaccins heeft dat niks van doen! Ze voelen geen aandrang om zich breder te informeren en vertrouwen op de berichtgeving.

Maar vorige week zullen ze toch ook even zijn geschrokken toen Wilfred Genee in ‘Vandaag Inside’ tafelgenoot Johan Derksen de stuipen op het lijf joeg. Genee stelde ongegeneerd de vraag of vaccinatie mee zou kunnen spelen bij de oversterfte. Wat volgde was een uniek tv-debatje. Zagen we hier het ‘Elon Musk-effect’? Sinds Musk de scepter zwaait bij Twitter is de strenge censuur daar verleden tijd: er mag weer over de vaccins worden gecommuniceerd. Het leek alsof Genee dacht: waarom híer dan niet? Dus stelde hij maar meteen de hamvraag: de ‘zou-het-kunnen?’-vraag.

Eerlijk is eerlijk: die vraag valt steeds lastiger te omzeilen. Wie stellig beweert dat er geen enkel verband bestaat tussen de coronavaccins en de oversterfte, overspeelt namelijk zijn hand: we weten het gewoon (nog) niet. Tel hier enkele verontrustende signalen bij op en wegkijken wordt steeds moeilijker. Eén signaal is rechtstreeks afkomstig uit de rapportages van bijwerkingencentrum Lareb.

Arts/specialist ouderengeneeskunde Jorine Hammink en huisarts Felix van der Wissel maakten hier afgelopen november een punt van, op de opiniepagina van De Telegraaf. Ruim drie maanden na het begin van de coronavaccinaties in 2021 waren 3,7 miljoen prikken gezet. “Bij Lareb stond de teller toen op 257 gemelde sterfgevallen, van wie zo’n 60 procent overleed binnen één week na de vaccinatie”, schreven de artsen. Daarop pakten ze ter vergelijking de Lareb-rapportage over de griep- en pneumokokkenvaccinatie (seizoen 2020-2021) erbij. Tijdens die campagne werden ruim 4 miljoen vaccins toegediend, maar: “Lareb ontving twee meldingen van overlijden (zeven en acht dagen na de prik).”

Zowel de griep- en pneumokokkenvaccins als de coronavaccins staan te boek als ‘veilig’. Maar zeg nou zelf: twee is een heel ander getal dan 257, en inmiddels is Lareb de twijfelachtige mijlpaal van 700 gemelde overlijdens na coronavaccinatie ruimschoots gepasseerd. Het roept de grafiek op van immunoloog dr. Theo Schetters, die al langer wakker ligt van de oversterfte. Zijn grafiek die is gebaseerd op openbare gegevens van CBS en RIVM, doet pijn aan de ogen als je gewend bent weg te kijken, want de pieken van de oversterfte houden daarin gelijke tred met de vaccinatierondes. Schetters benadrukt dat dit nog geen oorzakelijk verband aantoont, maar vindt het wel een dringende reden voor nader onderzoek, te meer daar het patroon zich afgelopen najaar weer herhaalde bij de vijfde vaccinatieronde. Afgelopen dinsdaglichtte Schetters zijn ongerustheid nog eens toe, in een thema-uitzending over de oversterfte van Ongehoord Nederland.

Daarnaast is er iets wat wegkijken nóg lastiger maakt: één mechanisme dat de sterfte na coronavaccinatie (mede) zou kunnen verklaren, is twee maanden terug gedetailleerd beschreven door een team van vooraanstaande Duitse pathologen. Hun artikel verscheen in het gerespecteerde wetenschappelijke tijdschrift ‘Clinical Research in Cardiology’. Het gaat over 25 gestandaardiseerde autopsies bij mensen die thuis onverwachts overleden binnen 20 dagen na een coronaprik. Bij twee vrouwen (62 en 75 jaar), zo concludeerden de pathologen, was de ‘mogelijke’ doodsoorzaak een door mRNA-vaccins uitgelokte hartspierontsteking (myocarditis). Bij drie andere gevallen zagen de pathologen myocarditis door mRNA-vaccinatie als de ‘waarschijnlijke’ doodsoorzaak. Hierbij ging het om mannen van 46 en 55 jaar en een vrouw van 50 jaar. Ze overleden binnen een week na de eerste of tweede prik. Twee van hen waren vooraf kerngezond en één had een verhoogde bloeddruk. Pregnant detail: de weefselschade aan hun hart was zeer uitzonderlijk, en de afgelopen twintig jaar nog niet waargenomen door de autopsiedienst van het Universitair Ziekenhuis in Heidelberg.

Zijn deze Duitse bevindingen een ‘smoking gun’, zoals de Britse verplegingswetenschapper dr. John Campbell op zijn Youtube-kanaal (2,65 miljoen volgers) stelde in de laatste minuut van een verhelderende video? Myocarditis is al langer een erkende bijwerking van de mRNA-vaccins (Pfizer en Moderna) en treft vooral jonge mannen na de tweede prik. Om ook maar eens een ‘zou-het-kunnen?’-vraag te stellen: kan dit iets te maken hebben met de filmpjes van plotsklaps neervallende sporters, die sinds 2021 viraal gaan? Welnu: de Europese Society of Cardiology (ESC) raadt in haar behandelrichtlijn uit 2020 over sport en hartaandoeningen élke vorm van sport af, zolang de hartspierontsteking aanwezig is. Echter, zo waarschuwde voorzitter van het Artsen Collectief en voormalig cardiothoracaal chirurg dr. Jan Grandjean twee weken geleden: “Veel van de ontstekingen kunnen symptoomloos verlopen en daarin schuilt het gevaar.”

Verder Lezen

Recent

Binnenland5 uur geleden

Stél nu dat een gedeelte van de oversterfte tóch door het vaccin komt?

Stél… nadrukkelijk stél. Dan heeft een heel groot gedeelte van de bevolking een probleem. Burgemeester Halsema bijvoorbeeld, die glashard beweerde...

Binnenland1 dag geleden

Horecatycoon Won Yip kan verwoesting van de vissers niet aanzien

De Amsterdamse horecatycoon Won Yip kan de verwoesting van de vissers en het neersabelen van  het vestigingsklimaat in Nederland niet...

Gezondheid3 dagen geleden

Verband vaccinatie en oversterfte moet onderzocht worden

De meeste mensen die meermaals zijn gevaccineerd tegen corona slapen prima. Ze kijken tv, lezen hun krant en schrikken ’s...

Binnenland3 dagen geleden

CDA-leider Hoekstra pleit voor herinvoering dienstplicht

DEN HAAG (ANP) – CDA-leider Wopke Hoekstra pleit voor de herinvoering van de dienstplicht. “De oorlog in Oekraïne toont dat...

Klimaat6 dagen geleden

Topman visserij: ‘EU-Greendeal loopt compleet uit de hand’

Een topman bij een van de visafslagen sloeg vandaag (donderdag 01-02) de noodklok bij Indepen.nl. ,,Het is dramatisch wat er...

Politiek6 dagen geleden

Rutte: onvoldoende draagvlak om koning belasting te laten betalen

DEN HAAG (ANP) – Minister-president Mark Rutte doet niets met een oproep van de Tweede Kamer om de belastingvrijstelling voor...

Gezondheid7 dagen geleden

Haagse Broodje van Dootje weigert WEF-krekels te verkopen

De Haagse ondernemer Dowie Walta, eigenaar van broodjeszaak Broodje van Dootje, vindt het waanzin dat insecten de voedselmarkt moeten gaan bestormen....

Human1 week geleden

Omtzigt: gebrek urgentie kabinet uithuisplaatsingen ‘beschamend’

DEN HAAG (ANP) – Het kabinet ziet nog steeds onvoldoende urgentie om kinderen die als gevolg van het toeslagenschandaal uit...

Economie1 week geleden

Huilende Noordzeevisser (64) kapotgemaakt door EU: ‘Werk van de duivel’

Huilend vertelt hij hoe zijn levenswerk kapot is gemaakt door de EU, en door de banken. Afgelopen dagen maakte zijn...

Binnenland1 week geleden

Professor UvA bang voor dreigementen

Docent Laurens Buijs aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) is bang dat ‘woke-studenten’ hem tijdens zijn college zullen bekogelen met...

Trending