Tot de kern. Zonder twijfel.

Volg ons via

Connect met ons

fSOhdpwfIz

Gepubliceerd

op

Verder Lezen

Column

Politiek en ‘wetenschap’: een giftige combinatie

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

Als je tot de ontdekking komt voor de gek te zijn gehouden kun je twee dingen doen: blijven ontkennen tegen iedere logica in, of toegeven. Sommigen zijn inmiddels tot die laatste conclusie gekomen, anderen blijven volharden in de leugen.

Neem nu de FDA (het Amerikaanse RIVM). Héél lang hebben ze ivermectine een ‘paardenmiddel’ genoemd. Natúúrlijk wisten ze bij de FDA dat ivermectine letterlijk een paardenmiddel is maar ze wisten bovendien heel goed dat het in Afrika op grote schaal geslikt wordt tegen rivierblindheid en dat het werkt tegen schurft. Werkzaam ‘tegen corona’ staat echter níét op de verpakking. De claim dat het een paardenmiddel is klopt dus wel, alleen was het de bedoeling om het als ongeschikt of zelfs gevaarlijk voor mensen te betichten, en dat lukte. Een beetje vreemd is het wel, want al op de eerste pagina van Wikipedia staat gewoon dat het door mensen gebruikt kan worden. Iedere journalist, maar ook iedere politicus had die pagina kunnen vinden, er werd echter de andere kant op gekeken. De Nobelprijs voor de bedenker van ivermectine was nota bene voor het gebruik bij de méns, de toepassing bij dieren was pas later. ‘Trust the science’ was het devies van de politiek en de media.

Attje Kuiken (arts namens de PvdA) en Jan Paternotte (arts namens D66) meenden de wijsheid in pacht te hebben en hebben die boodschap dus ook heel vaak herhaald; het is een ontwormingsmiddel voor paarden. Ze gingen ook nog een stap verder tegen het gebruik van dat paarden ontwormingsmiddel door zich als politicus tussen patiënt en arts te wringen: BIG-registraties van artsen die het voorschreven moesten zelfs afgenomen worden volgens Attje. Hugo de Jonge (arts namens het CDA) gaf zelfs persoonlijk opdracht specifieke artsen te vervolgen omwille van het voorschrijven van ivermectine; zou er dan werkelijk geen arts bij VWS rondlopen die Attje of Hugo heeft verteld dat het niet alleen voor paarden is? Waarschijnlijk niet. Bepaalde politici maakt dat niet uit. Ze hebben een stok gevonden om mee te slaan en ze verschuilen zich achter ‘de wetenschap’.

En wat schets onze verbazing? De FDA geeft nu aan dat het ‘slechts’ een advies was. Daar sta je dan als politicus, vertrouwend op ‘de wetenschap’. Zat de wetenschap ernaast? Nee, de wetenschap is selectief misbruikt. En met datzelfde vertrouwen in de ‘wetenschap’ neem je BIG-registraties af, laat je de IGJ uitrukken om boetes uit te delen en polariseer je de rest van de bevolking. Heeft het drietal al spijt of zijn ze tot inkeer gekomen? Tot op heden niet, want Kuiken (inmiddels FVD-deskundige) en Paternotte (inmiddels Ruslandkenner) zijn alweer bezig de volgende groepen tegen elkaar op te zetten: de ‘Poetinvrienden’ en natuurlijk de ‘staatsondermijnende rechtsradicalen’. De Jonge heeft inmiddels de ontwikkelaars van panden de gordijnen in gejaagd en wil de boeren van hun land jagen om zijn 100.000 woningen per jaar te kunnen bouwen. Hij wordt daarbij geholpen door weer een nieuwe ster aan het firmament: ‘stikstofminister’ Christianne van der Wal (stikstofkenner van de VVD, voorheen promotor van luchthaven Lelystad). Ze heeft het over ‘een deken van stikstof’ en ‘stikstofstapeling’; iedere wetenschapper die zijn vak serieus neemt zal hier hartelijk om lachen, maar Van der Wal weet zich gesteund door ‘de wetenschap’ zegt ze. Dit is wederom een goed voorbeeld van uitermate selectief misbruik van ‘de wetenschap’. De tactiek is gelijk. ‘De wetenschap’ weet het weer allemaal beter, wetenschappers die iets anders beweren worden uit het debat geweerd. De politiek bepaalt namelijk wat wetenschap is in de huidige tijd, en niet zoals in het verleden de wetenschap zelf.

Verder Lezen

Binnenland

Welke democratie is in gevaar?

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

Er zijn op dit moment 2 partijen die om verschillende redenen beweren dat ‘de democratie in gevaar is’: enerzijds Forum voor Democratie (what’s in a name?) en anderzijds Volt Nederland. Zo wijst FVD in dat kader op het steeds verder inperken van andere meningen door censuur en de mond snoeren van partijen die kritiek hebben op het kabinetsbeleid. Dat gebeurt niet alleen in de Kamer, maar ook bijvoorbeeld bij omroepvereniging Ongehoord Nederland (what’s in a name?) of op universiteiten waar professoren worden gecanceld omdat ze een andere dan de gewenste stem laten horen. En dan hebben we het nog niet eens over de talloze coronacritici, alternatieve media, burgers en wetenschappers die door social media, banken, overheidstrollen én middels actieve inmenging van het ministerie van BZK, de NCTV en de militaire eenheid LIMC uit het publieke domein gecanceld worden of het leven zuur wordt gemaakt. Het blijkt allemaal uit Wob-onderzoek waarover wij regelmatig publiceren. U leest daar niets over in de reguliere media.

Aan de andere kant heeft Laurens Dassen van Volt Nederland in het geheim overleg gevoerd met de fractieleiders van alle andere partijen, behalve SP, PVV, BBB, FvD en mogelijk JA21, over ‘maatregelen’ tegen FVD. Aanleiding daarvoor is de uitspraak van Gideon van Meijeren die in de media geframed werd als ‘ondermijnend voor de democratie’. Waarom geframed? Omdat het fragment zodanig verknipt was zodat het léék alsof Van Meijeren dat zei, maar dit was in werkelijkheid níét het geval. De NOS en het NRC plaatsten daarna een rectificatie, andere media lieten dat achterwege. Toch doet Dassen alsof zijn neus bloedt en wil hij deze ‘ernstige zaak’ bespreken. Een democratisch gekozen partij verbieden of aan banden leggen ondermijnt de democratie kennelijk niet. Het ondemocratische cordon sanitaire rondom PVV en FVD heeft niet gewerkt, en dit lijkt dan de volgende stap: verbieden. “Het nieuwe fascisme zal zich antifascisme noemen”, aldus Wilders in een tweet.

We leven nog niet in een totalitaire staat, maar dat wordt vanzelf realiteit zodra andere democratisch gekozen partijen die in de weg zitten de mond wordt gesnoerd. D66 deed een eerste voorzet in een poging de wet te veranderen om partijen te kunnen verbieden, Volt geeft de volgende zet. FVD zal er garen bij spinnen, want iedereen begrijpt wel dat het willen verbieden van politieke partijen een uiterst ondemocratische daad is.

Verder Lezen

Binnenland

De volgende ‘pandemie’ is er al, mits u weer meewerkt!

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

Laten we de teststraten leeg of doen we weer mee? Een ‘pandemie’ die tussen de oren gaat zitten kunnen we heel simpel zelf creëren. Je hoeft maar iets te bedenken dat heel gevaarlijk klinkt, je gaat er dagelijks iedereen op testen, gaat dagelijks bij Jinek of OP1 paniek zaaien, en warempel, de paniek slaat toe en de ‘pandemie’ is geboren. Zo is er vast wel een bacterie te bedenken die in grote hoeveelheden levensgevaarlijk is, maar die iedereen wel bij zich draagt. Ga daarop testen, duw het in een apparaat en laat het zichzelf 30 keer exponentieel verdubbelen, en sla groot alarm als ‘iemand’ die bacterie bij zich draagt in een weliswaar minimale hoeveelheid maar dat hindert niet; het apparaat zegt dat hij de bacterie gevonden heeft. Zo simpel is het.

Nog een voorbeeld: ga iets testen dat nog nooit getest is maar iedereen wél kent, en laat vervolgens alle alarmbellen afgaan. Neem bijvoorbeeld influenza! Dit werd nooit op grote schaal getest; voorheen werd iemand met serieuze klachten pas door de autoriteiten opgemerkt nadat diegene zich bij de huisarts meldde, die het vervolgens doorgaf aan de GGD, die tot slot ‘het vinkje zette’. Zijn er bij ernstige gevallen meer dan 50 vinkjes per 100.000 bewoners dan spreekt men van een ‘epidemie’. Als je sneller resultaat wilt boeken, sla dan de huisarts gewoon over! Laat iedereen zich thuis testen, op ‘t werk, en/ of op school. De trefkans is dan veel groter en de aantallen ‘besmettingen’ daardoor ook! Weiger vervolgens iedereen die ‘positief’ test de toegang, en laat Jinek dat nog een paar keer herhalen, samen met Ab Osterhaus! Zo simpel werkt het. Iedere overeenkomst met het verleden berust overigens op louter toeval.

3 voor de prijs van 1

De Australische autoriteiten halen dit trucje nu uit waar u bijstaat. Wat zou het namelijk toch interessant zijn voor de ‘wetenschap’, overheden en producenten van vaccins om iedereen te testen op COVID-19 én influenza type A en B? Dat is één keer schieten en drie keer kans. Succes gegarandeerd en de bevolking, mits deze meewerkt, werkt zichzelf weer in de volgende pandemie! Wat je dan doet als overheid? Een test goedkeuren die ontwikkeld is om alle drie te meten. Producenten voor kekke testkits zijn zo gevonden en een doosje van 5 stuks kost slechts 49,99 dollar (Australische), en bovendien gratis verzending. Nu nog een minister vinden die de eerste ‘case’ op nationale televisie gaat aankondigen en teststraten voor burgers gaat openen. Oh wacht, er is voor 2023 al 1 miljard euro door VWS gereserveerd voor de GGD om te testen en traceren… het zal toch niet?

Zoals bij iedere film in de aftiteling staat: overeenkomsten met de werkelijkheid berusten op louter toeval. Zo werkt science fiction, met de nadruk op ‘science’, trust the science! En fiction? Ach, daar trapt toch niemand in zeker?

Ab Osterhaus wacht in spanning af, foto: ANP

Verder Lezen

Recent

Column6 uur geleden

Politiek en ‘wetenschap’: een giftige combinatie

Als je tot de ontdekking komt voor de gek te zijn gehouden kun je twee dingen doen: blijven ontkennen tegen...

Binnenland1 dag geleden

Welke democratie is in gevaar?

Er zijn op dit moment 2 partijen die om verschillende redenen beweren dat ‘de democratie in gevaar is’: enerzijds Forum...

Binnenland3 dagen geleden

De volgende ‘pandemie’ is er al, mits u weer meewerkt!

Laten we de teststraten leeg of doen we weer mee? Een ‘pandemie’ die tussen de oren gaat zitten kunnen we...

Binnenland4 dagen geleden

Kaag liegt over de ‘digitale euro’

Voorstanders van de CBDC (Central Bank Digital Currency) noemen hem lieftallig de ‘digitale euro’ zodat burgers die zich er niet...

Binnenland6 dagen geleden

De macht is in paniek, en handelt daar inmiddels ook naar

Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel… in de huidige tijd is er nog maar...

Binnenland1 week geleden

CBDC: overheid communiceert alleen de voordelen

In een olijk filmpje meent de overheid de burger te informeren over de CBDC (Central Bank Digital Currency). Een cruciaal...

Binnenland1 week geleden

Is de NCTV de moderne geheime dienst?

De ‘Stasi’, de geheime dienst in de DDR Mijn vrouw is opgegroeid onder het communisme van de DDR, waar een...

Buitenland1 week geleden

U in de kou, EU-salarissen omhoog

Volgens de regels van ‘Europa’ kan men Frans Timmermans niets verwijten. Zijn toch al meer dan riante ‘vergoeding’ voor zijn...

Binnenland2 weken geleden

Terug van weggeweest: de QR-app, weet u nog?

Velen waarschuwden er al voor: de QR-app is weer terug! Gezondheidsminister Ernst Kuipers heeft er alles aan gedaan om deze...

Buitenland2 weken geleden

Roept Klaus Schwab op tot herstructurering wereldwijde hotelketens?

Klaus Schwab, oprichter van het World Economic Forum (WEF), heeft als ‘regelneef’, of beter omschreven ‘facility manager’ van hotels en...

Trending

Steun onafhankelijk nieuws
This is default text for notification bar