Tot de kern. Zonder twijfel.

Volg ons via

Connect met ons

Taken press nl

NEDERLANDSE CONTENT
Op 12 juni 2019 presenteerde de Commissie Onderzoek naar Geweld in de Jeugdzorg haar eindrapportage. De conclusies waren ontluisterend. Kim Feenstra ging op zoek naar de vorderingen die sindsdien zijn gemaakt binnen de Jeugdzorg en belandde in een cirkel van verdriet en pijn gedomineerd door geld, macht en onmacht.
 
Kim Feenstra heeft in haar zoektocht veel betrokkenen gesproken. De verhalen zijn ronduit schokkend te noemen. Jeugdzorg blijkt in veel gevallen een verdienmodel te zijn waar ouders en kinderen de dupe van zijn. Het complexe systeem kent alleen een ingang, maar de uitgang wordt geblokkeerd door alle belanghebbenden die het verdienmodel in stand willen houden. De mensen waar het werkelijk om gaat, de ouders en de kinderen, stuiten op een machtsblok van onmenselijke proporties. Een systeem gedomineerd door geld, macht en onmacht.
 
Op 9 september 2022 verschijnt deze ontluisterende documentaire bij Docsfair. Een nachtmerrie over Jeugdzorg die werkelijkheid is, en die tot op de dag van vandaag wordt gefaciliteerd door onze eigen overheid.
BEKIJK TRAILER
DOWNLOADS
MOVIEPOSTERS

Steun onafhankelijk nieuws
This is default text for notification bar