Tot de kern. Zonder twijfel.

Volg ons via

Connect met ons

Binnenland

Ongevaccineerde kinderen in coronatijd

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

2021: Ondergetekende heeft 2 dochters, (destijds) eentje van 12 en eentje van 14. Hun karakters verschillen enorm. De jongste is ondernemend en op het recalcitrante af, de oudste bezit een wijsheid en geduld die je pas bij een 25-jarige zou verwachten. Allebei zijn ze nuchter, broodnuchter. Ze hebben alle noodzakelijke vaccinaties gehad, met de nadruk op ‘noodzakelijk’, want ten tijde van de Mexicaanse griep schoven ze niet aan in de gymzaal bij hun klasgenootjes voor een prikje. Vader en moeder doorzagen de onzin van deze vaccinatie, de Mexicaanse griep was allang het land uit en de overheid zat in haar maag met een tankwagen vol vaccins. Later bleek narcolepsie een onevenredig grote en vervelende bijwerking van dit vaccin te zijn, en zijn de getroffen ouders door de overheid schadeloosgesteld, niet dat die kinderen daarmee geholpen zijn overigens.

Ergens medio 2020 is beide dochters rustig uitgelegd dat zij geen enkel risico lopen met corona, dat ze even niet naar oma moeten gaan als ze zich grieperig voelen, en dat vader en moeder gezond genoeg zijn om er ook zonder kleerscheuren vanaf te komen. Ik had ze uitgelegd dat de slogan ‘je doet het voor de ander’ niet klopt en dat het een drukmiddel van de politiek is om je, geholpen door de media, te verleiden om je te laten vaccineren. Dat begrepen ze. Klasgenoten die ziek werden van corona waren een weekje van school, meer niet. Ze waren vaak ook maar enkele dagen ziek, de rest van de tijd zaten ze in gedwongen quarantaine. Er was geen enkele oma of opa overleden ‘dankzij’ de kleinkinderen. We kenden sowieso niemand in onze directe omgeving die aan corona was overleden, alleen ‘van horen zeggen’. Toen ‘de jeugd’ aan de beurt was om te vaccineren ging deze massaal naar de prikstraten, tot verbijstering van ondergetekende, maar ook van ‘mijn’ beide dames. Waarom? Ik kon het ze niet uitleggen maar gaf hun het vertrouwen dat het niet noodzakelijk was. In beide klassen waren ze plots de grote uitzondering, bij de jongste nog 2 andere klasgenootjes, bij de oudste geen één. Enkele klasgenootjes werden flink ziek na de 1e en 2e prik, dat was voor beide dames de doorslaggevende aanleiding om het vooral níét te doen overigens.

In augustus 2021 ontstond de ‘discussie’ over het CTB (Corona Toegangs Bewijs) en als ouder zag ik de bui al hangen. Worden mijn kinderen straks uitgesloten of gaan ze de grens bij 18 jaar leggen? Het werd op 20 september 2021 vanaf 12 jaar, ja dus. Alleen al de gedachte dat 2 kerngezonde kinderen door hun sociale omgeving zouden worden uitgesloten maakte me misselijk, maar ik vertrouwde op het ‘gezond verstand’, hier gaat toch niemand in mee?

Direct na de invoering van het CTB diende zich echter al het eerste pijnlijke moment aan. De jongste, een fanatiek hockeyster, mocht plots niet meer in de sportkantine komen. Terwijl haar teamgenootjes binnen zaten, kon mijn dochter buiten op de houten bank zitten. Uit collegialiteit kwamen er wel wat teamgenootjes bij zitten, maar de meesten zaten binnen, want het regende. Toen ik mijn dochter wilde ophalen mocht ik plots het sportcomplex (allemaal buitenvelden) niet eens op! Aan de ingang stond een moeder met een geel hesje, gewapend met een telefoon, die iedereen controleerde op de QR-code. Verbijsterd vroeg ik haar of het nu onmogelijk was geworden om mijn eigen dochter zelf op te halen? Zonder blikken of blozen bevestigde zij dat… “Maar je kunt toch wel op de parkeerplaats wachten, of niet dan?”, beet ze mij toe. Ik moest niet zo moeilijk doen, het was tenslotte mijn eigen keuze… De hockeyclub had niet de meest meegaande moeder uitgekozen om de boel te bewaken was mijn conclusie. Mijn bloed kookte, dat wel. Ik stuurde nog een genuanceerde mail naar het bestuur met de vraag of gedurende het contractuele seizoen plotseling de regels veranderd mogen worden. Op een ontvangstbevestiging na moet de inhoudelijke reactie nog altijd komen.

Het volgende weekend was er een kleine kermis met ‘oud Hollandse spelen’ in het dorp georganiseerd. De jongste werd door het overbuurmeisje gevraagd of ze zin had om mee te gaan. Toen ze kwam vragen of dat mocht zei ik nog onbevangen: “tuurlijk, veel plezier”.

15 Minuten later stonden ze weer voor mijn neus. “Ze hebben er allemaal hekken omheen gezet, en ik kom er alleen met een QR-code in.” Recalcitrant als ze is, was ze op een andere plek over het hek geklommen, maar ze was er snel door de bewakers (dorpsgenoten uit de kroeg) uitgevist en weggejaagd want ze had nu eenmaal geen QR-code. Het overbuurmeisje stond er wat beteuterd bij, zij had wél een QR-code maar was uit medelijden mee teruggefietst. Ik kon wel door de grond zakken, waarom doen volwassen mensen mijn kleine gezonde meisje dit aan? Is zij nu het ‘grote gevaar’ voor deze samenleving?

De oudste zou dat weekend naar de bioscoop gaan met een paar vriendinnen, dat was nog vóór de invoering van de QR-code gepland. Haar vriendinnen hadden nog gevraagd of ze van plan was zich te laten testen zodat ze mee kon, maar dat had ze afgewimpeld. “Als het op die manier moet, dan hoeft het van mij niet meer. Ik wil gewoon gezellig naar de film, meer niet. Daar ga ik niet allerhande fratsen voor uithalen en uren van tevoren al naar de stad om me te laten testen.” Ze bleef er nuchter onder, maar of er zich onderhuids iets afspeelde was moeilijk te bepalen, ze is nu eenmaal gesloten van aard.

Een week later had de oudste een schooluitstapje naar diverse musea in Amsterdam, “want het kan weer” volgens de schoolleiding. Het kon inderdaad weer, in een bus vol mondkapjes naar een museum. Maar eten? Dat werd ‘elegant’ opgelost door haar klasgenootjes. Ze kon, terwijl ze buiten moest blijven wachten, de ‘bestelling’ doorgeven aan een vriendin. Die ging het dan binnen bij de McDonalds halen, waarna ze het samen buiten gingen opeten. Een Tikkie loste het financiële gat op dat bij haar klasgenoot was ontstaan. Dat was Amsterdam anno 2021, niet ver van de plek waar Willem Alexander nog op een stille Dam in 2020 zei: “Maak niet normaal wat niet normaal is.”

Vanaf dat moment zijn we als gezin de confrontatie uit de weg gegaan. We liepen tegen een muur van onbegrip aan, terwijl er feitelijk altijd maar één persoon met onbegrip voor je neus hoefde te staan, en daar was geen discussie mee mogelijk. Dat waren diegenen die zich opwierpen als boa, bewaker namens het dorp, controleur namens de hockeyvereniging of gewoon de eigenaar van een restaurant waar je iedere week wel een keer kwam en die zijn omzet niet wilde laten ruineren door een fanatieke boa. Zijn tent zat vol met uitgelaten QR-codebezitters die feestweekend na feestweekend vierden, dus waarom al die sores op je nek halen? Een korte roadtrip naar de Dolomieten werd een zware deceptie en vanaf eind oktober zijn de luiken dicht gegaan in dit gezin en is ons maatschappelijk leven tot stilstand gekomen. We zullen het nooit begrijpen, we zullen er nooit begrip voor kunnen opbrengen. Op 19 december 2021 ging het hele land in lockdown, en hoe gek dat ook moge klinken, dat was een opluchting; ‘we’ zaten weer allemaal als ratten gevangen in hetzelfde schip. De lockdown voor ongevaccineerden ging al op 20 september 2021 in, en was voor ongevaccineerden veel meer dan een ‘normale’ lockdown, dat is velen helaas ontgaan.

Verder Lezen

27 Comments

 1. wesselt

  2 november 2022 in 11:25

  Vond het inderdaad moeilijk te geloven toen het zwembad de QR code ging scannen. Ik mocht echt niet naar binnen! De meerderheid van de mensen deed enthousiast mee met de uitsluiting.

  • Deborah

   8 november 2022 in 00:29

   Inderdaad verbazingwekkend in wat voor akelige situaties je terecht kwam als ongevaccineerde. Verschrikkelijk dat dit de jeugd is aangedaan……crimineel vind ik het. Mijn toen 9 jarige dochter mocht wel overal in en op een keer was de situatie zo dat ik haar heb gebracht naar een voorstelling, maar zelf niet mocht kijken. Voor deze voorstelling had ze maanden gerepeteerd en ik wilde het niet afzeggen. Ze trad zelf op en neemt het mij nog steeds kwalijk dat ik niet in de zaal was…..al probeer ik het uit te leggen dat het ook om haar vrije toekonst gaat. Op deze manier werden mensen binnen gezinnen tegen elkaar uitgespeeld. Boos ben ik erom, nog steeds.

   • Hellen

    9 november 2022 in 11:55

    Ongelooflijk he, dat het is gebeurt. Vergelijken doe ik niet alhoewel het veel lijkt op een buitensluiten in de vorige eeuw..We leven nog..nooit weer? Of komen we dan echt in verzet??

  • de Mooi

   8 november 2022 in 11:41

   Idd en nog begrijpen de uitsluiters het niet. ” je had toch de keuze je te laten prikken”?!🤮 Hun geweten spreekt nog steeds niet. Zouden het zo weer doen

 2. Paulus

  3 november 2022 in 08:53

  Heb zelf geen kinderen en heb grote bewondering voor alle ouders en hun kinderen die zichzelf de afgelopen twee jaar staande hebben weten te houden. Ik hoop dat jullie het spirituele support dat er van velen is op de moeilijke momenten kunnen voelen!

  • Ollie Voskes

   7 november 2022 in 17:50

   Een heel herkenbaar verhaal.Mijn kleindochters mochten niet meer naar zwemles omdat mijn ongevaccineerde dochter en schoonzoon niet meer mee naar binnen mochten met hun toen 5- en 7- jarige dochters. Ze moesten ze maar door iemand anders laten begeleiden of buiten omkleden en afdrogen!! Ze hebben na veel zoeken een zwembad ruim 60 km! verderop gevonden waar ze als ouders wel mee naar binnen mochten.
   Op een dag mijn volwassen zoon zwaar overstuur en in tranen aangetroffen, niks voor hem, omdat hij de sportschool niet meer in mocht en hij het contact miste met mede sporters en sowieso de hele sociale uitsluiting even niet meer aan kon.
   Bij mijn man en mij is het contact met een aantal heel goede vrienden en familieleden verwaterd omdat er geen begrip was dat wij ons niet lieten vaccineren en zij wél hun euforie over het prikje maar wij onze bedenkingen ertegen vooral niét mochten uitten, dan gingen ‘de rolluiken dicht’ zoals ik dat noemde: niets wilden ze horen over de eventuele gevaren. ‘Prikje naar de vrijheid’ en ‘hoera voor de makers’in de vriendinnen appgroep lezen terwijl jij vooral je mond mag houden als ‘wappie’. Heel erg frustrerend dat gevoel van onrecht en plotselinge verlies van vertrouwen van vrienden in ons beoordelingsvermogen terwijl je elkaar al zo lang kent. Er mocht maar één narratief zijn, die van de overheid en media. Je niet meer gehoord en gezien voelen. Heel eenzaam voelde dat. En nu stukje bij beetje uitkomt dat we waarschijnlijk zo ‘gek’ nog niet waren om dit ‘vaccin’ te weigeren is er van niemand ook maar iets van excuses of belangstelling voor onze kant van het verhaal en wat we hebben doorstaan. Ja, ik ben er regelmatig nog heel boos over. Zeer teleurgesteld in vrienden en medemens maar, dat moet ook gezegd, ook een paar fijne, gelijkgestemde mensen ontmoet.

   • Elly

    10 november 2022 in 10:33

    Gelukkig hebben we ook veel positiviteit ervaren door een groep gelijkgestemden, die we nu als onze vrienden beschouwen .
    Wij helpen elkaar met allerlei activiteiten, ik besef ook dat wij hier heel veel geluk mee hebben. Alle twijfels werden met elkaar besproken en we hebben daar zelfs jeugdgroepen gestart vorig winter om de jeugd de winter door te laten komen
    De andere contacten zijn behoorlijk verwaterd , het zij zo. ….
    Gelukkig is het contact met am redelijk, alhoewel oppervlakkig

 3. Alida

  4 november 2022 in 10:23

  Alle frustraties, verdriet en onrecht gevoelens komen terug bij het lezen van bovenstaande. De tweedeling, het onbegrip, de walgelijke handhavers die mijn dochters verboden naar het toilet te gaan in het clubgebouw, je vrienden die het heel normaal vonden dat zij met een QR code en mega snotneus wel naar de dansvoorstelling mochten en ik me moest laten testen om te bewijzen dat ik niet ziek zou zijn.. onze sportschool in totaliteit 10 maanden gesloten maar wel massaal naar de supermarkt, slijterij en snackbar.. Het oneerlijke, misdadige karakter van al deze maatregelen maakt me nog steeds verdrietig. Ons democratische land heeft ons zo belazerd en ons gestraft voor het vertrouwen op ons eigen lichaam.. De afgelopen twee jaar haalt het slechtste in ons naar boven.. wat een verdrietige en nare periode en allemaal bedacht en bekonkeld door een paar ziekelijke machtsmisbruik ers.

  • Bea

   10 november 2022 in 19:23

   Bij mij ook. Ik was op een zaterdag bij mijn oude moeder. Werd ik gebeld door mijn dochter, helemaal verdrietig en overstuur. Ze was nl met haar man en zoontje van 5 bij de ouders van haar man. Hun zoontje was ziek geworden, had het erg benauwd. (Later bleek hij astma te hebben) bij de huisartsenpost aldaar dachten ze “natuurlijk” gelijk aan c. Mijn dochter en haar man zijn, net als ik, niet ingeënt en mijn dochter mocht om die reden niet eens met haar zoontje mee naar de arts om onderzocht te worden!! Mijn ex man moest komen opdraven, met zn vrouw, zij zijn wèl ingeënt. Een half jaar later is dezelfde dochter zwanger vd tweede en wordt haar (nadat ze ontkennend antwoord op de vraag of ze ingeënt is) keihard meegedeeld: “straks krijg je c en gaat je kind dood”. Zeer onprofessioneel dus. Kan er nog om janken. Ikzelf zat november vorig jaar met een date op een terras te eten, met dekentjes. Het knusgehalte was groot, nochtans is het niks geworden.

 4. Jacqueline de Bruijn

  7 november 2022 in 11:55

  Dit verhaal is bijna een kopie van mijn eigen verhaal, pijnlijk zo pijnlijk.
  Vooral voor je kinderen, dit wil je ze besparen, de uitsluiting, de confrontatie. Ik bekijk de mensheid met hele andere ogen. Gelukkig hebben wij onze rug recht weten te houden maar het heeft echt wel wat gekost.

 5. Toetenel Gerry

  7 november 2022 in 12:52

  Zit met tranen in mijn ogen dit te lezen, wat hebben ze kinderen aangedaan, ik werd zelf ook buitengesloten, kreeg ruzie met vrienden, maar kinderen buitensluiten, dan ben in en in slecht.

  • Jolanda De Klerk

   7 november 2022 in 17:16

   Ik vond het een verschrikkelijke tijd en kan er nog verdrietig van worden als ik er aan terug denk. De angst van iedereen om ons heen kon ik gewoon niet begrijpen….en nog zijn er velen die ‘geloven’ in het corona sprookje. De kreet ‘je doet het voor een ander’ vind ik ronduit bizar! Ik ben trots dat we hier niet ingetrapt zijn. Nu zoveel mensen om ons heen met allerlei gezondheidsproblemen maar dat kan natuurlijk niet van de vaccinatie zijn …

   • de Mooi

    8 november 2022 in 11:42

    Idd en nog begrijpen de uitsluiters het niet. ” je had toch de keuze je te laten prikken”?!🤮 Hun geweten spreekt nog steeds niet. Zouden het zo weer doen

  • Cindy

   7 november 2022 in 22:44

   Hier precies hetzelfde alleen zijn wij niet ” ongevaccineerd” , maar ” vaccinvrij”. Geeft op de een of ander manier een positievere draai aan deze waanzin.
   Wij zijn destijds uitgescholden, uit de maatschappij getrapt en dat deed pijn. Gelukkig hebben mijn kinderen en ik onze hoofd hoog gehouden en zien wij de gevolgen van allerhande problemen van mensen die vooraan in de rij stonden voor de prik.
   Nu.. word ik met respect aangekeken omdat ik vaccinvrij ben,en gelukkig mijn immuunsysteem vertrouw en niet de overheid.

 6. Esther Kik

  7 november 2022 in 13:19

  Zo herkenbaar.. ik mocht niet meer kijken naar mijn jongens als ze gingen voetballen..moest buiten het terrein wachten,mocht niet naar een toilet ( bij een uitwedstrijd) mijn kinderen mochten niet douchen na een wedstrijd, de kantine niet in om iets te eten of te drinken te halen…en mensen vonden dit werkelijk “normaal” Stiekem best nieuwsgierig hoe ze daar nu over denken…

  • de Mooi

   8 november 2022 in 11:43

   O daar hebben ze geen wroeging over hoor…

 7. Marcel

  7 november 2022 in 13:44

  Herkenbaar verhaal.
  De uitsluiting ging heel ver en verbazingwekkend om te zien dat vele mensen daar gemakkelijk in mee gingen en hoe het personeel van ons zwembad daar fanatiek aan meewerkte. Sommige dames genoten van de macht en waren heel fanatiek. Echt verdrietig om te constateren.

  Ik heb veel boeken over de oorlog gelezen, ik begon er als kind al mee. Het is verbazingwekkend hoe de parallellen zijn te trekken naar het heden. Op dit moment lees ik de levensroman over verzetstrijder Johannes Post, die in verzet kwam tegen de onderdrukking. Het is eng dat mensen blijkbaar niks leren van het verleden en zo maar mee doen aan een systeem dat echt duister is.

  Gelukkig weet ik me geborgen in Gods liefde.
  Iedereen, ook zij die menen te moeten onderdrukken, moeten ooit verantwoording afleggen voor hun daden, of hier al op aarde, maar zeker straks als Mijn hemelse Koning terugkomt.

  • Bea

   10 november 2022 in 19:42

   Amen, Marcel!!!

 8. Marleen Willems

  7 november 2022 in 15:06

  Heb zelf 2 dochters en 6 kleinkinderen.
  Allen zijn ongevaccineerd.
  De uitsluiting was echt bizar. Zelfs mijn zus en schoonbroer sloten ons uit.
  Het raakt me nog steeds.
  Vriendjes van onze kleinzoon van 14 mochten niet meer met hem omgaan omdat hij niet gevaccineerd was.
  Hij was een van de weinigen die een mondslabber weigerde. Ik vond het knap dat hij bij zichzelf bleef en het allemaal lijdzaam onderging zonder veel woorden. Ik maakte me des te meer zorgen om zijn welbevinden. De sportschool werd hem ontzegd. De tweeling van 6 moesten zich buiten aankleden na de zwemles. Ouders mochten niet naar binnen. Ik mocht niet meer naar de bridgeclub. De vriendin van een andere kleindochter van 8 pushte haar steeds om zich te laten vaccineren want anders zouden wij, haar opa en oma, doodgaan. Wat was ze bang en belde ze vaak om te vragen hoe het met ons ging. We hebben verjaardagen van onze kleinkinderen gemist omdat buren achter het raam controleerden hoeveel mensen er binnen waren.
  Het was een verdrietige tijd maar we hebben ons erdoor heen geslagen en ons niet laten pushen.

  • Edith

   7 november 2022 in 15:55

   Bizarre wereld maar je hebt je kinderen een enorm grote dienst bewezen door ze te vrijwaren van het schadelijke Mrna vaccin waarvan velen nu de wrange vruchten plukken.

 9. Marjolein Luijten van der Tas

  7 november 2022 in 15:13

  Het was verschrikkelijk om mee te maken, zeker de controleurs die “ineeens” macht hadden. Het was niet te begrijpen dat zoveel mensen hier “gewoon” aan meededen. Dat was voor mij persoonlijk de dolk in mijn rug. Ze vonden het raar, maar deden toch mee aan deze waanzin. Ik zal dit nooit maar dan ook nooit vergeten of vergeven. Doordat de gewone mensen hier aan meededen kon dit worden gedaan. Pure discriminatie!

 10. alan

  7 november 2022 in 15:43

  Wat een prachtig betoog met een trieste inhoud. Maar troost u, in de toekomst zullen jullie steeds meer zien dat het het allemaal waard was. Ik wens jullie gezin heel veel geluk toe, de wijsheid is al aanwezig.

 11. Jantien

  7 november 2022 in 16:41

  Mijn man en ik zijn niet gevaccineerd. Ik had bij de Mexicaanse griep al sterk het vermoeden dat dit een proef was. Ook het meedogenloze beleid van de regering gaf te denken ( Groningen, Toeslagen Affaire etc.). De druk die op mensen werd gelegd vond ik niet normaal en wakkerde mijn wantrouwen aan. Mijn vertrouwen in de farmacie en sommige medici is al niet groot, dit veroorzaakt door eigen ervaringen .
  Nadat we open waren tegen een familielid (stom stom) kregen we de opmerking dat hij hoopte “dat wij op de stoep voor het ziekenhuis gedonderd zouden worden bij ziekte. Die plek was goed genoeg voor ons.”. Vanaf die tijd hebben we ons maar stilgehouden. Er viel niet te praten met de meeste mensen. Men is niet meer gewend na te denken en zelf onderzoek te doen. Het geweten is bij veel mensen ver te zoeken.

 12. Carl

  7 november 2022 in 21:22

  Vervang ongevaccineerden door Joden , en je snapt al iets meer hoe het in godsnaam zo ver is kunnen komen in WO2. Gelukkig hebben we het goed genoeg om het niet zover te laten komen.
  Never again, nooit meer hoop ik!

 13. Van Zanten

  7 november 2022 in 22:40

  Prachtig verhaal. Twee jonge heldinnen met verstandige ouders. De wereld is in 2020 gek geworden. Kennelijk zijn er nog enkele normale mensen over.

 14. Annette

  8 november 2022 in 01:16

  Goed om te lezen ik was alweer zoveel vergeten maar het is zo onbegrijpelijk nu blijkt dat we voorgelogen zijn je doet het voor een ander was een leugen

 15. Joris

  8 november 2022 in 07:18

  En dan heb jij nog het “geluk” dat blijkbaar je vrouw er hetzelfde in staat.

  Wij hadden (en hebben nog af en toe) hier regelmatig woorden (ruzie) over, zij wel gevaccineerd en meedoen aan de qr-maatschappij en ik ongevaccineerd en faliekant tegen qr.

  Dat kwam er ook nog eens bovenop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenland

Welke democratie is in gevaar?

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

Er zijn op dit moment 2 partijen die om verschillende redenen beweren dat ‘de democratie in gevaar is’: enerzijds Forum voor Democratie (what’s in a name?) en anderzijds Volt Nederland. Zo wijst FVD in dat kader op het steeds verder inperken van andere meningen door censuur en de mond snoeren van partijen die kritiek hebben op het kabinetsbeleid. Dat gebeurt niet alleen in de Kamer, maar ook bijvoorbeeld bij omroepvereniging Ongehoord Nederland (what’s in a name?) of op universiteiten waar professoren worden gecanceld omdat ze een andere dan de gewenste stem laten horen. En dan hebben we het nog niet eens over de talloze coronacritici, alternatieve media, burgers en wetenschappers die door social media, banken, overheidstrollen én middels actieve inmenging van het ministerie van BZK, de NCTV en de militaire eenheid LIMC uit het publieke domein gecanceld worden of het leven zuur wordt gemaakt. Het blijkt allemaal uit Wob-onderzoek waarover wij regelmatig publiceren. U leest daar niets over in de reguliere media.

Aan de andere kant heeft Laurens Dassen van Volt Nederland in het geheim overleg gevoerd met de fractieleiders van alle andere partijen, behalve SP, PVV, BBB, FvD en mogelijk JA21, over ‘maatregelen’ tegen FVD. Aanleiding daarvoor is de uitspraak van Gideon van Meijeren die in de media geframed werd als ‘ondermijnend voor de democratie’. Waarom geframed? Omdat het fragment zodanig verknipt was zodat het léék alsof Van Meijeren dat zei, maar dit was in werkelijkheid níét het geval. De NOS en het NRC plaatsten daarna een rectificatie, andere media lieten dat achterwege. Toch doet Dassen alsof zijn neus bloedt en wil hij deze ‘ernstige zaak’ bespreken. Een democratisch gekozen partij verbieden of aan banden leggen ondermijnt de democratie kennelijk niet. Het ondemocratische cordon sanitaire rondom PVV en FVD heeft niet gewerkt, en dit lijkt dan de volgende stap: verbieden. “Het nieuwe fascisme zal zich antifascisme noemen”, aldus Wilders in een tweet.

We leven nog niet in een totalitaire staat, maar dat wordt vanzelf realiteit zodra andere democratisch gekozen partijen die in de weg zitten de mond wordt gesnoerd. D66 deed een eerste voorzet in een poging de wet te veranderen om partijen te kunnen verbieden, Volt geeft de volgende zet. FVD zal er garen bij spinnen, want iedereen begrijpt wel dat het willen verbieden van politieke partijen een uiterst ondemocratische daad is.

Verder Lezen

Binnenland

De volgende ‘pandemie’ is er al, mits u weer meewerkt!

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

Laten we de teststraten leeg of doen we weer mee? Een ‘pandemie’ die tussen de oren gaat zitten kunnen we heel simpel zelf creëren. Je hoeft maar iets te bedenken dat heel gevaarlijk klinkt, je gaat er dagelijks iedereen op testen, gaat dagelijks bij Jinek of OP1 paniek zaaien, en warempel, de paniek slaat toe en de ‘pandemie’ is geboren. Zo is er vast wel een bacterie te bedenken die in grote hoeveelheden levensgevaarlijk is, maar die iedereen wel bij zich draagt. Ga daarop testen, duw het in een apparaat en laat het zichzelf 30 keer exponentieel verdubbelen, en sla groot alarm als ‘iemand’ die bacterie bij zich draagt in een weliswaar minimale hoeveelheid maar dat hindert niet; het apparaat zegt dat hij de bacterie gevonden heeft. Zo simpel is het.

Nog een voorbeeld: ga iets testen dat nog nooit getest is maar iedereen wél kent, en laat vervolgens alle alarmbellen afgaan. Neem bijvoorbeeld influenza! Dit werd nooit op grote schaal getest; voorheen werd iemand met serieuze klachten pas door de autoriteiten opgemerkt nadat diegene zich bij de huisarts meldde, die het vervolgens doorgaf aan de GGD, die tot slot ‘het vinkje zette’. Zijn er bij ernstige gevallen meer dan 50 vinkjes per 100.000 bewoners dan spreekt men van een ‘epidemie’. Als je sneller resultaat wilt boeken, sla dan de huisarts gewoon over! Laat iedereen zich thuis testen, op ‘t werk, en/ of op school. De trefkans is dan veel groter en de aantallen ‘besmettingen’ daardoor ook! Weiger vervolgens iedereen die ‘positief’ test de toegang, en laat Jinek dat nog een paar keer herhalen, samen met Ab Osterhaus! Zo simpel werkt het. Iedere overeenkomst met het verleden berust overigens op louter toeval.

3 voor de prijs van 1

De Australische autoriteiten halen dit trucje nu uit waar u bijstaat. Wat zou het namelijk toch interessant zijn voor de ‘wetenschap’, overheden en producenten van vaccins om iedereen te testen op COVID-19 én influenza type A en B? Dat is één keer schieten en drie keer kans. Succes gegarandeerd en de bevolking, mits deze meewerkt, werkt zichzelf weer in de volgende pandemie! Wat je dan doet als overheid? Een test goedkeuren die ontwikkeld is om alle drie te meten. Producenten voor kekke testkits zijn zo gevonden en een doosje van 5 stuks kost slechts 49,99 dollar (Australische), en bovendien gratis verzending. Nu nog een minister vinden die de eerste ‘case’ op nationale televisie gaat aankondigen en teststraten voor burgers gaat openen. Oh wacht, er is voor 2023 al 1 miljard euro door VWS gereserveerd voor de GGD om te testen en traceren… het zal toch niet?

Zoals bij iedere film in de aftiteling staat: overeenkomsten met de werkelijkheid berusten op louter toeval. Zo werkt science fiction, met de nadruk op ‘science’, trust the science! En fiction? Ach, daar trapt toch niemand in zeker?

Ab Osterhaus wacht in spanning af, foto: ANP

Verder Lezen

Binnenland

Kaag liegt over de ‘digitale euro’

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

Voorstanders van de CBDC (Central Bank Digital Currency) noemen hem lieftallig de ‘digitale euro’ zodat burgers die zich er niet in verdiepen denken dat het ‘gewoon’ om een gedigitaliseerde euro gaat, een soort Bitcoin voor de buitenstaander. Niets is echter minder waar. De CBDC is een programmeerbare digitale munt, gekoppeld aan het digitale paspoort (eID) waarin tal van zaken zijn gekoppeld (zie afbeelding).

Kaag liegt aantoonbaar keihard

In het debat in Den Haag over de CBDC heeft Sigrid Kaag op een aantal punten over de CBDC keihard gelogen. Zo schrijft de ECB (Europese Centrale Bank), de uitgever van de CBDC, dat deze programmeerbaar moet zijn, terwijl Kaag het doet voorkomen alsof dat niet persé hoeft. Ook schrijft de ECB in haar eigen stukken dat de euro zoals we die kennen in zijn geheel zal verdwijnen, Kaag ontkent dat glashard. Tegelijkertijd zegt Kaag dat het CBDC bedoeld is om het witwassen van geld te voorkomen. Dat wordt een beetje lastig als daarnaast de euro nog blijft bestaan, toch Kaag? Of gaan alle boeven CBDC gebruiken als de euro er nog is? Ook zegt Kaag dat bedragen onder de 100 euro niet traceerbaar zullen zijn, en wederom is dat een keiharde leugen omdat dit technisch onmogelijk is. Iedere uitgegeven digitale munt is door de blockchaintechnologie terug te voeren naar de vorige bezitter. In de reguliere media vindt u nergens iets over deze flagrante en aantoonbare misleiding van onze minister van Financiën.

Alle politieke partijen zijn tegen, behalve D66

Overigens zijn álle politieke partijen tégen de CBDC omdat zij inzien dat dit het einde gaat betekenen van de vrijheid van burgers. Alleen Kaags D66 is groot voorstander en ontkent de inhoudelijke bezwaren door deze glashard af te wimpelen. Kaag heeft overigens een bondgenoot gevonden in Koningin Maxima die de nieuwe betaaleenheid ook actief promoot. Kaag bagatelliseert overigens de bijdrage van Maxima, louter omdat dit staatsrechtelijk schuurt. De zogenaamde voordelen van de CBDC worden in vage termen gepromoot, maar het meest vreemde is dat de indruk wordt gewekt dat de CBDC door het Nederlandse parlement niet tegen te houden is, omdat dit inmiddels zo binnen de EU is afgesproken. En dat klopt, de EU heeft dat op 22 juli 2022 besloten. Heeft u als Nederlandse burger een mogelijkheid om dat tegen te houden? Tot zover het ‘democratische’ EU-parlement. Rutte is achter de coulissen een fel promotor van de CDBC, maar de VVD-leden zijn tegen. Het heeft er echter alle schijn van dat de CBDC het vangnet gaat worden voor een omvallende euro, en dan is de ECB erbij gebaat om deze erdoor te drukken, alleen dan met veel meer politieke macht over het gebruik ervan, en dat is wat Kaag erg prettig vindt.

Protesterende burgers werden weg geknuppeld door de ME

Een groot deel van de burgers die wilden protesteren tegen de CBDC konden het Kamergebouw niet in, en werden uiteindelijk weg geknuppeld door de Haagse ME. Verbazingwekkend overigens hoe weinig er over de CBDC en deze Haagse taferelen geschreven wordt in de reguliere pers. Een genuanceerd verhaal over de CBDC kunt u hier lezen.

Bron: https://www.infineon.com/cms/en/applications/security/government-identification/national-electronic-id/

Verder Lezen

Recent

Binnenland12 uur geleden

Welke democratie is in gevaar?

Er zijn op dit moment 2 partijen die om verschillende redenen beweren dat ‘de democratie in gevaar is’: enerzijds Forum...

Binnenland3 dagen geleden

De volgende ‘pandemie’ is er al, mits u weer meewerkt!

Laten we de teststraten leeg of doen we weer mee? Een ‘pandemie’ die tussen de oren gaat zitten kunnen we...

Binnenland4 dagen geleden

Kaag liegt over de ‘digitale euro’

Voorstanders van de CBDC (Central Bank Digital Currency) noemen hem lieftallig de ‘digitale euro’ zodat burgers die zich er niet...

Binnenland6 dagen geleden

De macht is in paniek, en handelt daar inmiddels ook naar

Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel… in de huidige tijd is er nog maar...

Binnenland1 week geleden

CBDC: overheid communiceert alleen de voordelen

In een olijk filmpje meent de overheid de burger te informeren over de CBDC (Central Bank Digital Currency). Een cruciaal...

Binnenland1 week geleden

Is de NCTV de moderne geheime dienst?

De ‘Stasi’, de geheime dienst in de DDR Mijn vrouw is opgegroeid onder het communisme van de DDR, waar een...

Buitenland1 week geleden

U in de kou, EU-salarissen omhoog

Volgens de regels van ‘Europa’ kan men Frans Timmermans niets verwijten. Zijn toch al meer dan riante ‘vergoeding’ voor zijn...

Binnenland2 weken geleden

Terug van weggeweest: de QR-app, weet u nog?

Velen waarschuwden er al voor: de QR-app is weer terug! Gezondheidsminister Ernst Kuipers heeft er alles aan gedaan om deze...

Buitenland2 weken geleden

Roept Klaus Schwab op tot herstructurering wereldwijde hotelketens?

Klaus Schwab, oprichter van het World Economic Forum (WEF), heeft als ‘regelneef’, of beter omschreven ‘facility manager’ van hotels en...

Binnenland2 weken geleden

Er is maar één oplossing voor ‘complotten’: openheid van zaken

Onlangs postte iemand op een autoforum de opmerking dat het vanaf 2025 de bedoeling wordt dat leaserijders alleen nog maar...

Trending

Steun onafhankelijk nieuws
This is default text for notification bar