Tot de kern. Zonder twijfel.

Volg ons via

Connect met ons

Binnenland

Man slaat meisje in tram voor niet dragen mondmasker

Gepubliceerd

op

De 37-jarige man die een meisje twee keer hard in haar gezicht sloeg omdat ze geen mondkapje droeg in de Randstadrail bij Zoetermeer, heeft zich nu gemeld bij de politie. De verdachte is aangehouden en wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Beelden

De politie liet recent bij de regionale Omroep West beelden van beveiligingscamera’s zien in opsporingsprogramma Team West. De man meldde zich daags erna op het bureau.

Het meisje was op weg naar station De Leyens, toen de man tegenover haar kwam zitten. Hij sprak haar aan omdat ze geen mondkap droeg, maar hij liet het er op dat moment verder bij zitten.

Bij het uitstappen werd ze opnieuw berispt door de man, waarna ze van schrik haar telefoontje uit haar handen laat vallen. Vlak voor de deur openging van de tram gaf hij haar twee harde klappen in haar gezicht.

Knuffelen

Een getuige ontfermde zich daarna over het geschrokken meisje en stapte uit met haar bij de halte. Een andere getuige liep achter de man aan en nam hem mee terug. Daar bood hij zijn excuus aan, aan het slachtoffer, en knuffelde haar.

Het slachtoffer was in shock, stelde de politie. Die neemt de zaak hoog op. ,,De excuses zijn mooi. Maar niemand mag voor eigen rechter spelen,” aldus de politie.

Verder Lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Binnenland

In de wurggreep van een minderheid?

Gepubliceerd

op

Foto ANP

De polarisatie die momenteel heerst in Nederland wordt op ongekende wijze gevoed door de huidige politieke leiders, gesteund en gevoed door de reguliere media. 20% Van de bevolking is zeer vatbaar voor polarisatie en maakt binnen de samenleving ‘de klus af’. Op deze manier komt de complete samenleving in de verstikkende wurggreep van een kleine minderheid.

Indepen sprak met de rector van een middelgrote scholengemeenschap en vroeg zich af hoe het mogelijk is geweest dat de scholengemeenschap zo ontzettend ver is meegegaan in de coronamaatregelen, terwijl men wist dat de meeste maatregelen nutteloos waren.

Het antwoord is verbijsterend. Een kleine groep docenten was in staat de hele scholengemeenschap te gijzelen middels hun persoonlijke angst en dadendrang. De complete groep docenten werd onder druk gezet om alle maatregelen te volgen en uit te voeren, ieder tegengeluid werd gevolgd door het dreigement te stoppen met lesgeven. Slechts één conciërge was in staat om een waar mondkapjesschrikbewind in de schoolgangen te veroorzaken. De vraag aan de rector is dan gerechtvaardigd: Welk belang weegt zwaarder, die van de leerlingen of van de leraren? Het antwoord: De leerlingen, maar indien de recalcitrante docenten waren verwijderd uit het gebouw, dan was onderwijs onmogelijk geworden voor de hele groep, en dat laatste is wederom uitermate slecht voor de leerlingen. Dus werd aan hun eisen voldaan…

In deze zelfde wurggreep zit de hele samenleving momenteel. Een gering aantal politici doet de meest wanstaltige, polariserende en onmenselijke uitspraken (De Jonge, Kaag, Paternotte, Heerma, Kuiken en Klaver), zet iedere kritische tegenstander weg als ‘ontkenner’, en de reguliere media neemt het klakkeloos en zonder kritische noot over. De vatbare 20% van de samenleving neemt het vervolgens ook klakkeloos over en probeert het binnen de samenleving nog wat aan te dikken om hun dadendrang nog meer kracht bij te kunnen zetten. De 60% van de bevolking die het liefst in pais en vree leeft schikt zich ernaar zonder al te veel morren.

Het lijkt echter dat de grenzen van het maakbare en toekijken zijn bereikt. Het hele land hangt vol met omgekeerde vlaggen omdat de bevolking ook wel inziet dat niet alleen ‘terreurboeren’, of zoals Klaver het in de Kamer omschreef “geradicaliseerde boeren, anticoronademonstranten en extreemrechts die een giftige cocktail vormen en de democratie aanvallen”, deze vlaggen ophangen. Als gevolg van de volstrekt zinloze oorlogsretoriek van politici en media betalen wij Nederlanders nu de hoogste energieprijzen van Europa. De grote bedrijven verrijken zich over de rug van de bevolking, en voor Putin waren de ‘sancties’ een godsgeschenk, nooit verdiende hij meer in zo’n korte tijd. Terwijl menigeen blij was met een korte vakantie in eigen land, vlogen de politici over de hele wereld om vakantie te vieren, want wat voor ons geldt, geldt uiteraard niet voor hen.

De focus van de reguliere media richt zich vrijwel uitsluitend op de vatbare 20%. Er is nauwelijks tegengeluid, geen enkele kritische terugblik of reflectie, onwelgevallige feiten worden weggelaten en alleen het ‘nieuws’ van een kleine minderheid wordt groots gebracht. De reguliere media faciliteren de polarisatie en larderen dit met nog meer angstverhalen en doemscenario’s. De ‘andere kant’ krijgt bij de reguliere media geen platform en wordt genegeerd. Initiatieven van partijen die wel de andere kant willen laten horen of zien worden door de reguliere media weggezet als verraders.

Feit is dat we te maken hebben met een ongekende inflatie, extreme energieprijzen, dreigende voedseltekorten en een fors deel van de bevolking die de rekeningen niet meer kan betalen. Dit is veroorzaakt door het toepassen van theoretische modellen voor de stikstofdepositie over 30 jaar en vergelijkbare modellen voor de gemiddelde temperatuur over 20 jaar. Het worden gedragen door een kleine groep in de samenleving die de rest in gijzeling houdt. In al deze modellen is geen ruimte voor de consequenties van die modellen, die ervaren we nu aan den lijve.

Verder Lezen

Binnenland

De kloof tussen utopie en realiteit was nog nooit zo groot

Gepubliceerd

op

Foto ANP

Terwijl de burger ’s avonds onder zijn elektrische deken op de bank zit, met een elektrische of petroleumkachel probeert de woonkamer warm te houden en geen idee heeft of hij de aankomende winter financieel nog wel gaat doorkomen, spelen zich ‘buiten’ de meest absurde taferelen af. Prinsjesdag, normaliter het decor van oranje vlaggetjes, joelende Oranjefans en folkloristisch volksvermaak, is verworden tot een protestuiting van de ontevredenen. Omgekeerde vlaggen, boe-geroep en een NPO die zich geen raad weet met deze uiting van onvrede. De troonrede blijkt een opgedrongen verhaal van ghostwriters van het kabinet, WA leest het braaf voor. De balkonscène doet denken aan die van Ceaușescu in 1989; een ontevreden volk tegenover zich, maar zichzelf van geen kwaad bewust. Of dat laatste ook het geval is bij WA betwijfelt ondergetekende overigens, de uitspraak ‘maak niet normaal wat niet normaal is’ stemde destijds hoopvol. Bij de algemene beschouwingen een vergelijkbaar beeld. Stoïcijnse redevoeringen van de zittende macht, doorspekt met afleidingsmanoeuvres om het werkelijke verhaal inhoudelijk niet te hoeven verantwoorden. Talloze pogingen om Oekraïne ‘de schuld’ te geven, oorlogszuchtige tweets van Jan Paternotte die opkomt voor het Oekraïense volk, maar het eigen volk daarvoor op de blaren wil laten zitten. Tegelijkertijd een oppositie die blijft wrijven in de vlek die de coalitie maar niet wil zien. En als het te concreet of te confronterend wordt, dan stapt de voltallige Kamer demonstratief op, zonder dat een Kamervoorzitter ingrijpt. De politieke arena is verworden tot een circusarena, een toneelstukje, een act. De kloof tussen utopie en werkelijkheid kan niet beter geïllustreerd worden.

De bevolking is het slachtoffer van alles verstikkende ‘modellen’, opgesteld door ‘experts’ en ‘wetenschappers’ die slechts het eigen computerscherm als waarheid zien. Iedere kritiek daarop is in het verleden weggevaagd. De klimaattafels van klimaatpaus Ed Nijpels, waarbij iedere tegenstand werd verwijderd en uiteindelijk de installatiebranche samen met ‘de overheid’ (maar expliciet zonder de burger) een utopie opstelden en met trots presenteerden is er een voorbeeld van. De warmtepompbezitters zitten inmiddels met de exploderende elektriciteitscijfers zélf op de blaren, terwijl dit 4 jaar geleden al voorspeld werd, maar ja, dat was ongewenste kritiek. Het effect van ‘wiebelstroom’ door zonnepanelen en windmolens werd al járen vooraf heftig bekritiseerd door experts uit het veld, maar ja, dat was ongewenste kritiek. Terwijl de boeren door de overheid gekneveld worden is er ongekende kritiek op alle ‘modellen’, maar ja, dat is ongewenste kritiek. Al een decennium lang wordt er hevig geageerd tegen alles wat ‘CO2’ heet omdat er nog altijd utopisten zijn die denken dat de aarde een thermostaatknop heeft met de tekst ‘CO2’ erop en dat wij hier in Nederland wel even laten zien hoe dat werkt terwijl in China de kolencentrales uit de grond worden gestampt, maar ja, dat is ongewenste kritiek.

Wat we nu zien is een wegkijkende en wegvluchtende elite die ons bovenstaande sprookjes op de mouw heeft gespeld, maar de gevolgen die dat voor de samenleving zou hebben niet wilde horen. Een elite die geloofde in de utopie van theoretisch modellen, van luchtfietserij die altijd afgedaan kan worden met ‘ja, maar het is maar een model’. In álle modellen, geen enkele uitgezonderd, zijn de consequenties voor de samenleving omzeild en dit alles onder de aanname dat het ‘hogere doel’ veel belangrijker is dan de bevolking die het mag dragen en realiseren.

Verder Lezen

Binnenland

Schiphol heeft volgens de media een probleem, maar is dat wel zo?

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

Ja, er stonden lange rijen op Schiphol, maar is het verwijt dat Schiphol haar zaakjes niet op orde heeft, zoals de media en de politiek u doen geloven, wel realistisch? Schiphol stelt op haar eigen website dat alleen door ingrijpende maatregelen onhanteerbare wachtrijen kunnen worden voorkomen. Daarom is in juli het maximaal aantal vertrekkende reizigers gesteld op 67.500 en in augustus op 72.500. Men zou door de media-aandacht hierdoor de indruk kunnen krijgen dat dit een zwaktebod van Schiphol is.

Voor het gemak stellen we even dat het aantal vertrekkende en aankomende reizigers gelijk is, de meesten zullen tenslotte een retourtje boeken, en daarmee komt het totaal in augustus 2022 op 145.000 vertrekkende én aankomende passagiers.

Gaan we naar de website van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dan zien we in het recordjaar 2019 in juli 6,7 miljoen vertrekkende en aankomende passagiers (216.900 per dag), en in augustus 2019 zelfs 6,8 miljoen passagiers (227.000 per dag). Dat lijkt een veel groter getal dan de 145.000 in augustus 2022, maar schijn bedriegt.

Kijken we op de website van Schiphol zelf naar de verkeer- en vervoercijfers en nemen we de tabel van augustus 2019 dan zien we het getal van CBS met 6,8 miljoen in die maand terugkeren, maar zien we ook de opbouw van dit getal, namelijk 4,5 miljoen passagiers

‘O & D’ (passagiers van wie de vlucht start of eindigt op Schiphol), de rest betreft passagiers die Schiphol alleen als hub gebruiken en direct overstappen op een ander vliegtuig. Per dag zijn er dus gemiddeld bijna 150.000 passagiers O & D in augustus van recordjaar 2019, en dat verschilt niet zoveel met de nu ‘toegestane’ 145.000 per dag voor augustus 2022.

Kennelijk spiegelt Schiphol de maanden juli en augustus uit het recordjaar 2019 vrijwel aan die van 2022. Dat touroperators nóg meer willen vliegen in die maanden is begrijpelijk, maar niet realistisch gegeven het grote personeelsgebrek bij Schiphol en de enorme personele inhaalslag die Schiphol binnen enkele weken moest maken toen het vliegverkeer plots weer op gang kwam. Overigens wordt 2022 zeker geen recordjaar. Uitgangspunt voor Schiphol is een ‘groei’ van 25.5 miljoen in 2021 naar 60 miljoen passagiers in 2022, terwijl er in het topjaar 2019 nog bijna 72 miljoen passagiers aankwamen en vertrokken. De klappen zijn groot geweest voor Schiphol in 2020, 2021 en de beginmaanden van 2022. Enige clementie voor een organisatie die plotseling van 25 miljoen reizigers naar 60 miljoen gaat is dan ook wel op zijn plaats, ook door de media en de politiek.

Verder Lezen

Recent

Binnenland17 uur geleden

In de wurggreep van een minderheid?

De polarisatie die momenteel heerst in Nederland wordt op ongekende wijze gevoed door de huidige politieke leiders, gesteund en gevoed...

Binnenland3 dagen geleden

De kloof tussen utopie en realiteit was nog nooit zo groot

Terwijl de burger ’s avonds onder zijn elektrische deken op de bank zit, met een elektrische of petroleumkachel probeert de...

Economie6 dagen geleden

Modellen, de alfa’s tegen de bèta’s

Er zijn fantastische modellen ontwikkeld om op de tiende graad nauwkeurig de opwarming van de aarde over 20 jaar te...

Documentaires1 week geleden

STATEMENT ‘TAKEN – KINDEREN VAN DE STAAT’

Bij de totstandkoming van de documentaire ‘Taken, kinderen van de staat’ is door Docsfair/Indepen uitvoerige en diepgravende research gedaan naar...

Politiek2 weken geleden

Jeugdzorg: Van Haga eist schoon schip

Kamerlid Van Haga wil alle verantwoordelijke bewindspersonen voor ontspoorde Jeugdbescherming uit kabinet hebben, morgen de eerste motie van wantrouwen “Er...

Klimaat2 weken geleden

Energie: iedereen het kind van de rekening

De ideeën over de door de overheid gecreëerde energiecrisis klotsen inmiddels tegen de plinten, maar aan de oorzaak wordt nog...

Documentaires2 weken geleden

Taken – Kinderen van de staat

Op 12 juni 2019 presenteerde de Commissie Onderzoek naar Geweld in de Jeugdzorg haar eindrapportage. De conclusies waren ontluisterend. Kim...

Buitenland2 weken geleden

Kiev populaire vakantiestad?

Kiev, hoofdstad van het in oorlog zijnde Oekraïne blijkt een populaire vakantiebestemming! Per dag vertrekken twee tot zes FlixBussen vanuit...

Documentaires3 weken geleden

Een nachtmerrie over Jeugdzorg die werkelijkheid is

Indepen heeft in samenwerking met DOCSFAIR en Kim Feenstra een documentaire gemaakt over jeugdzorg in Nederland. In deze docu komt...

Economie3 weken geleden

De ‘armen’ de klos? Iedereen is de klos!

‘#ikredhetnietmeer’ Is een trending topic op Twitter. Het huidige compleet destructieve beleid van onze overheid treft niet alleen de ‘armen’,...

Trending

TAKEN 'kinderen van de staat'
This is default text for notification bar