Tot de kern. Zonder twijfel.

Volg ons via

Connect met ons

Klimaat

Is Tristate City de reden van onteigening boeren?

Gepubliceerd

op

Foto: INDEPEN

In een interview met organisator en voorzitter Bart-Jan Oplaat van NVP, laat hij weten zich zorgen te maken over de toekomst van de boeren. Hierin benoemt hij ook Tristate City, een plan voor een nieuw soort superstad, waarbij Nederland, Brussel, Antwerpen en het Ruhrgebied samen de nieuwe hoofdstad moet gaan worden van Europa.

Bij elkaar zullen daar zo’n 40 miljoen mensen moeten gaan wonen, en daarin is geen ruimte meer voor de boeren. Dit kan alleen door de boeren hun land te laten afstaan voor de vesting van deze miljoenen extra inwoners. Hieronder de kaart van Tristatcity met het verwachte aantal inwoners per regio.

Bron: https://www.tristatecity.nl/

Verder Lezen

4 Comments

 1. Vilseledd

  22 juni 2022 in 22:18

  De Euregio Maas-Rijn lukt ze na 25 jaar nog niet, laat staan dit megalomane plan.

 2. Maria Westerman

  23 juni 2022 in 06:14

  Mijn hart gaat uit naar de boeren en de verlammende onrechtvaardige regerings’ politiek à la NWO: Depopulatie.

 3. Marcel

  23 juni 2022 in 14:31

  40 miljoen mensen stoten heel wat meer stikstof/co2/fijnstof enz. uit dan 17 miljoen mensen en een paar boeren (de beste boeren ter wereld).
  Daar twijfel ik geen seconde over.
  Komt nog bij dat bouw, vooral het produceren van beton, het meest uitstotende is wat er maar bestaat.
  Die malloten in Den Haag zitten er alleen maar om hun zakken te vullen, voor de rest kunnen ze maar weinig.

 4. Levi Patty

  30 juni 2022 in 19:35

  Laten we niet vergeten dat hun planing al paar decennia van voorbereiding en investering op de achtergrond heeft gedraaid. Patrick Wood die ook deel uitmaakt van de groep, FUELLMICH en Mikovits, heeft dit al voor de Corona al uitgelegd hoe de toekomst er uit gaat zien. NGO’s bepallen de uitvoering van de agenda. Burgers worden NIET gehoord. Die leven al in de Nieuwe Wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Klimaat

De klucht die Rob Jetten heet

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

Rob Jetten maakt van zijn eigen optreden een steeds grotere klucht. Enkele jaren geleden nog stak hij een duimpje omhoog bij de sluiting van de Hemwegcentrale in Amsterdam. De zogenaamd ‘bespaarde’ CO2 kwam nu niet uit de schoorsteen in Amsterdam, maar ergens anders in het buitenland. Dat begrijpt Rob niet. Netto CO2-reductie voor moeder aarde: nul. De Hemwegcentrale is inmiddels tot de laatste bout afgebroken. Rob blij, tot vorige week dan tenminste.

Wat Rob maar niet kan en wil begrijpen is dat het elektriciteitsnet van Nederland niet kan draaien op wiebelstroom die afhankelijk is van wind en zon. De kolencentrales mochten nu echter van Rob maar op 35% van hun last draaien, het overschot (65%) werd door Rob gecompenseerd door de uitbaters daarvoor ruimhartig te compenseren. Dat tegelijkertijd gasgestookte energiecentrales peperdure en inmiddels schaars aardgas gebruikten om dat gat te vullen wist Rob wel, maar dat negeerde hij maandenlang. Ook de slimme jongens van Onyx met een stilstaande kolencentrale zagen de bui hangen en kwamen terug op hun besluit om deze centrale definitief te sluiten. Rob was daar in maart nog erg teleurgesteld over, arme Rob heeft een gebrek aan inzicht.

Waarschijnlijk zag Rob in juni opeens de (politieke) bui wel hangen, dus mogen de kolencentrales nu weer op volle last van Rob draaien. Rob denkt dat dit kan door op een knopje te drukken. Wat Rob niet weet is dat die kolen eerst beschikbaar moeten zijn en dan nog naar Nederland moeten komen, en dat dit niet in een dagje geregeld is. De kolencentrales hadden een belletje van Rob wel weten te waarderen; ze hebben minstens 6 weken nodig. Ondertussen gaat er ieder uur 100.000 m3 extreem duur gas verloren aan de CO2-besparingen van Rob om dat gat van die kolencentrales op te vangen.

Daarna gaat Rob gas sparen zegt hij. Kan iemand Rob dan nog vertellen dat onze Oosterburen onze gasvoorraad contractueel mogen komen leegtrekken zodra zij in de problemen komen? Of dat Gazprom het voor het vertellen heeft bij enkele gasvoorraden? Staat ergens in een contractje, waarschijnlijk bij de kleine lettertjes. Dus als Rob in november huili huili doet en u bij de NPO vertelt dat het een koude winter wordt, aan Rob heeft het niet gelegen, hij heeft zijn best gedaan voor u, dat u dat alvast weet.

Nog een kleine tip voor Rob: in Groningen staan ze op het punt de gaswinplaatsen definitief van een laag beton te voorzien, wellicht is het verstandig daar nog eens met wat experts over bij te babbelen. Lijkt ons verstandig Rob.

Maar Rob voert nog iets in zijn schild… Rob heeft namelijk gezegd dat de CO2 die nu extra uit de schoorstenen van die kolencentrales komt ‘gecompenseerd’ gaat worden. Compenseren is bij Rob nog altijd dat iemand anders op de blaren van Rob’s beleid moet gaan zitten, ongeacht of dat beleid zinvol is of was. Rob zal toch niet de snelheid in Nederland gaan terughalen naar 80 km/h? Rob zal toch niet een extra CO2-taks op vliegen gaan introduceren, of een extra CO2-taks op stroom? Rob is stil en broedt op plannetjes om u te laten voelen dat die kolencentrales Rob pijn doen, want Rob heeft zijn best gedaan voor u, en nu lacht iedereen om Rob…

Rob heeft bestuurskunde gestudeerd, heeft ooit iets met treintjes gedaan bij ProRail en is verantwoordelijk voor de energievoorziening van heel Nederland. Rob is een klimaatdrammer, en daar is hij trots op.

Verder Lezen

Klimaat

Indepen steunt de boeren volledig, en niet alleen vandaag

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

De reguliere media zijn alweer als jakhalzen op zoek naar een aanleiding om de boeren van Nederland te kunnen framen als onverantwoord. Een dappere journalist van het AD citeert een chirurg van het St. Antoniusziekenhuis die vanaf een viaduct ziet hoe tractoren over de hoofdbaan (en dus niet de vluchtstrook) rijden en roept ‘woest’ uit: “Er gaan mensen dood hierdoor.” Waarom? Omdat de chirurg veronderstelt dat de boeren niet zullen schuiven voor een ambulance met gillende sirenes?

Dit is journalistiek anno 2022: alles en iedereen die niet volgens het mantra van de Staat denkt of doet, wordt genadeloos in de media afgemaakt. De achteloze burger die de piepers net achter de kiezen heeft wordt om 20 uur dagelijks gevoed met dergelijke frames. Het gaat niet om de inhoud, het gaat niet om de achtergrond, het gaat erom de Staat te ondersteunen bij het uitvoeren van zijn beleid. En daar past een boer op dit moment helaas niet in. Want waarom zijn die boeren zo boos? Daar leest of ziet u weinig over. U ziet alleen boze boeren. U leest alleen iets ‘over een landkaart’. U ziet alleen ministers die het hebben over een dikke verstikkende stikstofdeken. En er is een ‘probleem’, er is een ‘stikstofcrisis’. Dat is wat de reguliere media u wil laten zien, en natuurlijk die woeste chirurg.

Indepen is al maanden regelmatig in contact met boeren, specialisten en wetenschappers rondom het stikstofdossier. Wij willen begrijpen waaróm de boeren zo boos zijn. U kunt dat hier, of hier, of hier bijvoorbeeld lezen. Sla een keer het journaal over en lees eens één van deze artikelen. Dan zal u duidelijk worden dat de boeren écht een punt hebben. Ze worden beoordeeld op basis van een papieren Haagse (on)werkelijkheid, op basis van modellen die door niemand inhoudelijk bekeken mogen worden, met uitkomsten die vér van de realiteit staan en volstrekt oncontroleerbaar zijn. En als die boer dan in zo’n rood hokje op die kaart zijn boerenerf heeft staan, is er niemand die hem uit kan leggen waaróm het hokje rood is, of waarom hij daar weg zou moeten. Want niemand snapt het model, niemand kan het nameten, en niemand kan hem vertellen of hij morgen, volgend jaar of over 5 jaar weg moet. En er is ook niemand die hem kan vertellen wat hij moet doen om van dat rode hokje weer een groen hokje te maken. En als er geld voor nodig is, is er geen bank die hem daarbij helpt, want de bank is net zo onzeker over de toekomst van de boer als de boer zelf. Voor sommige boeren is er nog wél een oplossing; als ze hun boerderij 2 kilometer verplaatsen staan ze in Duitsland of in België, en is er geen enkel ‘probleem’. Want daar hebben ze op basis van dezelfde Europese wetgeving geen enkel ‘stikstofprobleem’.

Bij Indepen zijn we ervan overtuigd dat de boeren van Nederland op een onheuse, onfaire en hooghartige manier behandeld worden door de Nederlandse politiek. En daarom steunt Indepen de boeren, gisteren, vandaag, maar zeker ook morgen in hun strijd om een rechtvaardige en faire behandeling. In het belang van de natuur en in het belang van de boeren, precies zoals de boeren het zelf ook willen.

Verder Lezen

Klimaat

Het klimaatkaartenhuis stort momenteel volledig in elkaar

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

Jarenlang hebben experts gewaarschuwd voor de vernietigende gevolgen voor de samenleving van het klimaatbeleid. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te begrijpen dat, zolang hout niet net zo snel groeit als brandt, en bovendien 10% meer CO2 uitstoot dan steenkool, er van CO2-reductie geen enkele sprake is, integendeel. De grootste voorstanders van weleer, die iedere criticus wegzetten als ‘klimaatontkenner’, staan nu vooraan om de biomassacentrale van Diemen geen doorgang te laten vinden. Klimaatdrammer Jetten moet, nu hij zelf verantwoordelijk is, gaan uitleggen waarom de kolencentrales gesloten zijn en de bestaande kolencentrales maar op 35% van hun capaciteit moeten draaien. De overige 65% wordt overigens ruimschoots gecompenseerd door de overheid en zo ontstaat er een dubbele rekening doordat de resterende kolencentrales die minder mogen produceren het tekort aanvullen met duur gas in gasgestookte elektriciteitscentrales. Jetten zal straks moeten uitleggen waarom 2 van de oude kolencentrales in Amsterdam en Nijmegen in korte tijd tot de laatste bout zijn afgebroken.

Dat er door windmolens en zonnepanelen een uiterst instabiele situatie ontstaat op het elektriciteitsnetwerk is al jarenlang voor gewaarschuwd. Het werd afgedaan met ‘dat lossen we dan wel op’. Als je horizon niet verder reikt dan 4 jaar dan gooi je het dus gewoon over de schutting. Inmiddels is het zover. In Limburg en Brabant is het onmogelijk geworden nog verbruikers op het net aan te sluiten, zowel aanbieders met zonnepanelen en windmolens, als afnemers. Dit laatste is niet zomaar op te lossen, en meerdere provincies zullen nog snel volgen omdat het een landelijk probleem is, zoals al eerder hier beschreven.

Een geblokkeerd elektriciteitsnetwerk is de finale mokerslag voor alle luchtfietserij van de klimaatkerk. Geen extra stroom uit zonnepanelen en windmolens, maar ook geen stroom voor warmtepompen. En hoe meer elektrische auto’s er nog bijkomen de komende tijd, hoe meer instabiel het net nog wordt.

Frans Timmermans, onze klimaatpaus, snapt nu dat de afhankelijkheid van Russisch gas voor een aantal landen problematisch is geworden en knijpt een oogje dicht, mochten ze alsnog weer wat kolencentrales en kerncentrales aan het net hangen. Wat deze klimaatpaus niet begrijpt is dat je die niet ‘eventjes’ aanzet.

Maar de echte klimaatdrammers, die deze situatie juist veroorzaakt hebben, zien nu hun kans schoon om nóg sneller de ‘energietransitie’ door te zetten. Voor dit soort aantoonbare nitwits rest slechts één vraag: hoe dan? Meer windmolens, meer zonnepanelen, meer warmtepompen, meer biomassacentrales of meer elektrische auto’s?  In december 2018 werd al in een artikel van De Dagelijkse Standaard de vraag gesteld: “Wanneer keert links zich tegen de klimaathysterie? De stereotype VVD’ers zijn straks heus het slachtoffer niet…” Dat moment is nu aangebroken. Wellicht voelen een paar klimaatdrammers zich nog gesteund door een transitieprofessor die al voor een ton verbouwd heeft om zijn huis ‘van het gas’ te krijgen, maar in de winter nog altijd bibberend van de kou tevergeefs aan de thermostaatknop draait?

Verder Lezen

Recent

Politiek1 dag geleden

‘Stikstofcrisis’ piept en kraakt aan alle kanten

Alhoewel er nog altijd politici ter linkerzijde denken dat ‘wetenschappelijk’ onderzoek nooit betwist mag worden, piept en kraakt de hele...

Politiek2 dagen geleden

Kamervragen Van Haga over plegen van meerdere ambtsmisdrijven tijdens coronacrisis:

“Men wil  een nieuwe communistische heilstaat”  Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) eist middels Kamervragen opheldering over berichtgeving dat tijdens...

Politiek3 dagen geleden

Wob verzoeken onthullen meerdere ambtsmisdrijven

Na uitgebreid WOB-onderzoek is gebleken dat ambtenaren, de Kamer en ministers grondwettelijke rechten van burgers, zoals beschreven in de grondwet,...

Politiek5 dagen geleden

DOSSIER – Wob verzoeken onthullen meerdere ambtsmisdrijven

Ollongren, De Jonge en Grapperhaus pleegden meermaals ambtsmisdrijven door de Grondwet te torpederen Nederland is één van de weinige landen...

Economie5 dagen geleden

Het debacle met de kolencentrales heeft de burger extreem veel geld gekost

In het stuk aan de Tweede Kamer van 20 juni j.l. is Indepen een kleine zinsnede opgevallen… “Op jaarbasis wordt...

Politiek5 dagen geleden

Frans Timmermans gooit met één tweet vaccinatieplicht voor de bus.

Frans Timmermans heeft de meest waardevolle tweet de wereld ingegooid die nu op een tegeltje in Delfts Blauw in iedere...

Binnenland1 week geleden

Schiphol heeft volgens de media een probleem, maar is dat wel zo?

Ja, er stonden lange rijen op Schiphol, maar is het verwijt dat Schiphol haar zaakjes niet op orde heeft, zoals...

Klimaat1 week geleden

De klucht die Rob Jetten heet

Rob Jetten maakt van zijn eigen optreden een steeds grotere klucht. Enkele jaren geleden nog stak hij een duimpje omhoog...

Klimaat1 week geleden

Is Tristate City de reden van onteigening boeren?

In een interview met organisator en voorzitter Bart-Jan Oplaat van NVP, laat hij weten zich zorgen te maken over de...

Klimaat1 week geleden

Indepen steunt de boeren volledig, en niet alleen vandaag

De reguliere media zijn alweer als jakhalzen op zoek naar een aanleiding om de boeren van Nederland te kunnen framen...

Trending

Steun onafhankelijk nieuws
This is default text for notification bar