Tot de kern. Zonder twijfel.

Volg ons via

Connect met ons

Klimaat

Boerenprotest: ‘Nederland wordt onrecht aangedaan’

Avatar foto

Gepubliceerd

op

,,Nederland wordt onrecht aangedaan’’, zei zaterdag een van de demonstranten tijdens het boerenprotest in Den Haag.

Indepen was zaterdag aanwezig bij de boerendemonstratie in Den Haag en maakte een filmpje met veel sfeerbeelden en korte interviews met demonstranten.

Mensen die uit het hele land waren toegestroomd uit solidariteit met de boeren, uitten aan Indepen hun grote zorgen. Ongenoegen en grote frustraties klonken er aan alle kanten over het verdrijven van  de boeren, over de lijn van het Kabinet en over de rol van de media, over voedselzekerheid en over het eigendomsrecht wat aan het wankelen is.

‘Liegende premier’

,,Ik ondersteun de boeren. Als burger. Omdat ik het kabinet zat ben. Ik heb het over het Groningse gas. Ik heb het over de toeslagenaffaire. Ik heb het over een premier die alleen maar kan liegen. Wij zijn het zat’’, aldus een mijnheer.

Net als bij de andere grote demonstratie in Den Haag op dat moment, van klimaatactivisten van Extinction Rebellion, waren zaterdag óók bij het boerenprotest álle leeftijd en álle generaties ruim vertegenwoordigd. Er waren speeches en er klonk muziek. Er waren drankjes, patatkramen. Er waren vlaggen en ballonnen.

Vrijheid

Ouderen  zeiden tegen Indepen dat zij opstonden voor de vrijheid én voor de voedselzekerheid van de jongere generaties: ,,Dat de boeren op deze manier weggewerkt worden is out of order. Wat moeten we doen als er geen voedsel meer is? Waar moet het voedsel vandaan komen?’’

,,Ons land wordt afgebroken’’, speechte Geert Wilders van de PVV op het podium. Er klonken ook speeches van onder anderen Patrick, de laatste palingvisser van Volendam, van Wybren van Haga van BVNL, politiek activiste Eva Vlaardingerbroek en van Thierry Baudet van FVD.

Verder Lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenland

CO2, de Holy Grail van de klimaatkerk

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

Alles draait om CO2 tegenwoordig, dientengevolge doen overheden al 20 jaar hun best om dit levensgevaarlijke CO2 te beperken. Sinds 1958 is het aantal deeltjes CO2 in de lucht gestegen van 315 naar 415 per miljoen deeltjes lucht. De oorzaak? De mensheid volgens de politiek. Volgens de wetenschappers zelf trouwens niet, die zeggen dat hooguit 5% door de mensheid komt, omgerekend zijn er dus 5 deeltjes per miljoen deeltjes extra bijgekomen in de afgelopen 65 jaar. Juist die 5 tweearmige CO2-moleculen extra (niet waarneembaar onder een microscoop) zorgen volgens de politiek momenteel voor de opwarming van de aarde. Die 95 andere moleculen bestaan wel, maar daar hebben we geen invloed op volgens de politiek; iets met oceanen, vulkaanuitbarstingen en zo. We hebben wél invloed op die 5, dus laten we ‘de oorzaak’ aanpakken (kuch). De echte wetenschap meet de laatste 8 jaar al een wereldwijde temperatuurdaling, maar dat geheel terzijde. We moeten vooral nú doorpakken tenslotte want de Armageddon-voorspellers, die in hun ooghoek die temperatuurdaling hebben gezien, voorspellen nu een ‘tipping point’, een ‘point of no return’. Die 5 moleculen extra zijn volgens diezelfde politiek grappig genoeg overigens verhandelbaar. Dus je kunt ze kopen om ze toch te mogen uitstoten. Dan stijgt de temperatuur net zo goed volgens diezelfde politiek, maar u heeft een aflaat gekocht bij de politiek en dan knijpt de politiek een oogje voor u dicht. Zo kunt u ervoor kiezen niet te vliegen, en die CO2-punten dan verkopen aan iemand die wél wil vliegen bijvoorbeeld. Naar analogie van de klimaatkerk komt er dan dus net zoveel CO2 in de lucht, warmt de aarde net zo snel op, maar u treft geen blaam want u heeft de ‘CO2-rechten’ tenslotte verkocht aan iemand met een dik gevulde portemonnee, een D66’er van de Rabobank bij voorkeur.

Er zijn in de afgelopen decennia talrijke ‘oplossingen’ door de politiek naar voren geschoven om het ‘CO2-probleem’ te reduceren en de temperatuur niet te sterk te laten oplopen. Denk aan biomassacentrales bijvoorbeeld, waarvan er inmiddels meer dan 200 staan in Nederland. De typische eigenschap van die biomassacentrales is dat ze 10% méér CO2-uitstoot hebben dan een kolencentrale. Geen idee waarom ze er staan, maar CO2-reductie leveren ze in ieder geval niet op, integendeel. De klimaatkerk wil zoveel mogelijk kolencentrales sluiten en vooral biomassacentrales in stand houden. Schizofrenie heet zoiets, of onschuldiger: klimaatblindheid. Elektrische auto’s dan? Er komt geen CO2 uit de elektrische auto tenslotte. Dat voor de stroom die nodig is om die elektrische auto op te laden vooral in de winter de vertrouwde gas- en kolencentrales nodig zijn schijnt iedereen over het hoofd te zien. En dat u eerst 700.000 kilometer moet rijden om de milieubelasting van een conventionele benzineauto te overtreffen is ook een beetje ongemakkelijk, afgezien nog van de milieuschade en kinderarbeid in de kobaltmijnen in Afrika. Daar volgt nog een excuus voor in de toekomst, evenals van de netwerkbeheerders als de hele wijk zonder stroom komt te zitten op een dagje zonder wind en zon. Laten we dan de warmtepomp omarmen, dat ding dat vooral in de winter de benodigde stroom uit de gas- en kolencentrale haalt. Een woning met zo’n warmtepomp noemt de klimaatkerk ‘klimaatneutraal’; geen idee waar die neutraliteit dan vandaan moet komen overigens. Ook nog iets over de zonnepanelen of de windmolens? Mensen die de feiten benoemen zijn ‘klimaat-ontkenners’ volgens de klimaatkerk en geen ‘corruptie-kenners’.

En in Nederland gaan we het klimaat redden? Natuurlijk niet zegt de politiek paniekerig, we doen het sámen. Samen met welke nog veel grotere ‘vervuilers’ dan? Met de VS? Of met China? Misschien met India samen? Niets van dat alles. ‘We’ doen het samen met niemand, behalve een paar landen zoals Noorwegen met waterkrachtcentrales of Frankrijk met kernenergie. Hebben wij die dan ook? Nou, over die kerncentrales mag niet gesproken worden, dat ligt wat ‘gevoelig’ bij de voorstanders van biomassa, elektrische auto’s en warmtepompen. En ons vlakke landschap leent zich wat moeilijk voor waterkrachtcentrales, ergens in Linne proberen we het een beetje. Maar voor wie doen ‘we’ het dan wel? We betalen ons inmiddels blauw aan CO2-heffingen op van alles en nog wat tenslotte? Onderzoeksinstituten daarentegen verdienen goudgeld aan adviezen en rapporten. Ook kantoortorens volgestouwd met ambtenaren met fancy titels verdienen er een dikke boterham aan en natuurlijk al die adviesbureautjes, ‘ingenieurs’ en ‘transitie adviseurs’. Dit hele perpetuum mobile van belanghebbenden, dat steeds verder uitdijt, is het zand in de raderen van de werkelijke wetenschap. De gepolitiseerde ‘wetenschap’ duldt namelijk geen weerwoord. Aan de bar, als wetenschappers onder elkaar, weten ze allemaal dat het bullshit is. Maar één verkeerd woord en hun hele carrière is ten einde, of het onderzoeksinstituut of de universiteit ontvangt geen inkomsten meer. En dus draait het circus door, want die éne simpele vraag willen ze allemaal niet beantwoorden: wat is de rol van 0,04% CO2 in de lucht die we inademen in de opwarming van de aarde als slechts 5% van de mensheid daarvoor verantwoordelijk is, terwijl we allemaal weten dat waterstof een véél belangrijkere rol speelt als broeikasgas? Dan wordt het stil. CO2 is de Haarlemmerolie om het CO2-perpetuum mobile draaiende te houden en voor H2O-belasting zijn de geesten nog niet rijp. Om voor de wolken in de lucht verantwoordelijk te worden gehouden is nog een brug te ver, maar voor 5 extra CO2 moleculen in de afgelopen 65 jaar voelt men zich verantwoordelijk en plakt men zich vast op de snelweg.

Verder Lezen

Klimaat

Elon Musk steunt Eva in strijd Dutch Farmers

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Foto: Indepen

 

Eva gesteund door Elon Musk, in strijd voor Dutch farmers

De Nederlandse Eva Vlaardingerbroek (26) is hard op weg internationaal een symbool te worden van de strijd voor het behoud van de Nederlandse boeren en het wereldwijde verzet tegen globalisme.

Elon Musk stelt sinds vorige week zelfs rechtstreeks via tweets vragen aan de Nederlandse politiek activiste. Op die manier doet de miljardair pogingen boven tafel te krijgen waarom het Nederlandse kabinet in vredesnaam de boeren van hun land verdrijft.

Bron: Twitter – Eva Vlaardingerbroek

Het klimaatverhaal gelinkt aan het wegjagen van de boeren, vindt hij niet te volgen. Hij steunt de Dutch farmers. “This is messed up and will not make a difference to climate!”, reageerde Musk.

‘Real hero’

Eva’s tweets over de boerendemonstratie in Den Haag van afgelopen zaterdag, leverde in een paar uur tijd niet alleen reacties op van Musk, maar ook werden haar foto’s en posts massaal geliked door meer dan 110.000 mensen uit de VS, Frankrijk, Israël, de UK en Nieuw-Zeeland.

Internationaal groeien haar fans. ,,A real hero’’, wordt ze al genoemd.

Eva verscheen diverse keren, met een rode boerenzakdoek om haar nek, als commentator in uitzendingen van Tucker Carlson in Carlson Tonight op de populaire Amerikaanse zender Fox News. Daarbij legde ze uit hoe de boeren onteigend worden in Nederland.

Bedreigd

Alle internationale aandacht heeft inmiddels ook een keerzijde: de Nederlandse die opstaat voor de Dutch farmers  wordt, net als Caroline van der Plas van BBB,  inmiddels ook bedreigd door haters die een probleem hebben met de inzet voor behoud van de boeren.

Vlaardingerbroek postte dit weekend foto’s hoe ze lachend en strijdlustig met de tractor meereed naar Den Haag. Daarna postte ze een filmpje van haar speech op het podium bij het boerenprotest in het Zuiderpark.

,,Boeren, burgers, Nederlanders, ons land is ontstaan uit verzet tegen tirannie”, speechte ze. “Tegen de Spaanse tirannie. Nu bijna vijf eeuwen later strijden wij Nederlanders opnieuw tegen tirannie. We strijden tegen een corrupte en onrechtvaardige overheid. Een overheid die andersdenkenden uitsluit en boeren van hun land jaagt.. Toén kwam het onrecht uit Madrid. Nu komt het hier uit  Den Haag. En dat is het onrecht van het ergste soort. Want onze overheid heeft zich gekeerd tegen haar eigen bevolking. Zij heeft de aanval geopend op een van de hardst werkende meest succesvolle en bewonderenswaardige  groepen van dit land. En dat zijn jullie: de boeren en burgers van Nederland.’’

Musk vraagt op Twitter aan haar waar de jacht van het Kabinet op de boeren om gaat. ,,What rules do you want the government to change?’’

En: ,,What exactly are the rule changes requested by the farmers?’’

Mensenrechten

Eva legde vervolgens aan de miljardair uit dat de stem van de Nederlandse bevolking om de boeren te houden, volgens haar systematisch wordt genegeerd en dat het stikstofmodel waarmee de boeren worden verjaagd niet deugt. Het komt volgens haar voort uit een politieke globalistische agenda:

,,The voice of the people systematically gets ignored. It is a political decision based on faulty models, that reveals  our governments true agenda: to take our farmers’ land and crack down on our constitutional rights.”

 

Verder Lezen

Binnenland

Stikstofaanpak gedoemd te mislukken

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

In de Nederlandse rechtszaal is het gelukkig nog altijd zo dat de bewijslast bij de aanklager ligt. En terwijl de rechtszaal gevuld is met 79% stikstof zal de boer die door de overheid gedwongen uitgekocht moet worden de vraag stellen: “Aanklager, kunt u aantonen dat ik de veroorzaker ben van die zogenaamde natuurschade 15 kilometer verderop?” De aanklager fronst zijn wenkbrauwen, want wat heeft hij in handen om de schuld van de boer te kunnen aantonen? Hij heeft een ‘model’, ontwikkeld in opdracht van de overheid, dat per dag verschillende uitkomsten geeft: dan weer wél de Waddeneilanden rood, dan weer niet. Opeens verandert Gelderland van kleur na wat protesten, maar daar lijkt een politieke deal aan ten grondslag te liggen, maar ‘het model’ past zich aan politieke afspraken aan, zo wetenschappelijk is het blijkbaar. Meer dan 35% van de ‘stikstof’ komt uit het buitenland aanwaaien, maar de aanklager moet aantonen dat boer Harmsen uit Lutjebroek veroorzaker is van ‘natuurschade’ 15 kilometer verderop? Boer Jansen, zijn erf grenst aan het land van boer Harmsen, moet ook weg. Boer Jansen heeft kippen, boer Harmsen heeft koeien. Is boer Harmsen nu ‘schuldiger’ of hoe moeten we dat zien? Staat er oostenwind dan komt er geen stikstof van boer Harmsen in het natuurgebied, staat er westenwind dan weer misschien wel. Misschien, omdat het uit een model komt uiteraard, en dat model zit vol aannames. De norm waaraan de rechter moet toetsen is helder: één hondendrol binnen een hectare is letterlijk voldoende ‘stikstofdepositie’ om te handhaven, dus ook de drol van de hond van echtpaar Pietersen, dat wekelijks een wandelingetje maakt door het nabijgelegen natuurgebied. Is dat echtpaar dan ook schuldig?

Bovenstaande lijkt allemaal verzonnen, maar het is bittere ernst en realiteit. Het is de Kafkaëske situatie waarin we beland zijn als land. Aan de ene kant activisten die wapperen met Europese regels die alleen in Nederland dusdanig rigide geïnterpreteerd worden waardoor dit soort situaties ontstaan, aan de andere kant boerengezinnen die vechten voor hun voortbestaan. En als ‘we’ zo doorgaan staat precies in het midden straks een rechter die een salomonsoordeel moet gaan vellen. Op grond van wat? De wet? Die is helder. Maar de bewijslast is een model. Een model dat gebouwd is op zeer discutabele aannames, een model waar de luchtvaart nauwelijks in voorkomt, een model waarin schoorstenen de warme lucht ver wegblazen zodat ze in het model niet meetellen en er het probleem van een ander van maken. Het is alsof je in Amsterdam de A2 bent opgegaan en in Maastricht door de KLPD bekeurd wordt omdat uit het model van de KLPD is gebleken dat rode auto’s nu eenmaal te hard rijden. Dat wordt geen rechtvaardigheid en geen rechtspraak op deze manier. Pieter Omtzigt ziet het goed, onteigenen gaat per geval minstens 10 jaar duren, de bewijslast is flinterdun, onrechtvaardig en niet aantoonbaar. De politieke argumenten over ‘verstikkende dekens’, ‘omvallende bomen’, ‘stress onder regenwormen’ of ‘natte en tegelijkertijd droge zomers’ verhullen slechts de onmetelijke incompetentie om met valide argumenten te komen vanuit de politiek. Terug naar de tekentafel zou ieder weldenkend mens roepen, maar dat is gezichtsverlies voor de ingegraven politici. En dus graven ze door… maar wie een kuil graaft voor een ander… vult u zelf maar in…

Verder Lezen

Recent

Binnenland3 dagen geleden

De frikandel van Hugo begint aardig te knellen

Het zou Hugo de Jonge inmiddels dun door de broek moeten lopen als hij ziet op welke verkrampte manier zijn...

Binnenland3 dagen geleden

Nepnieuwspolitie: wapen in verkiezingstijd?

Hoe wordt desinformatie op social media bestreden, en wie bepaalt wat goed en fout is? Politieke afkeur speelt hierin mee,...

Buitenland4 dagen geleden

Buitenlandse media staan stil bij de ‘monsterzege’ van BBB

DEN HAAG (ANP) – In Duitsland en België besteden media donderdag aandacht aan de Provinciale Statenverkiezingen in Nederland en de...

Politiek4 dagen geleden

Als BBB slim is maakt ze Vondelpark Natura 2000 gebied

De overwinnaars in de grote steden kunnen tevreden achteroverleunen. Alles om hen heen stemde op BBB, maar de wet van...

Binnenland6 dagen geleden

CO2, de Holy Grail van de klimaatkerk

Alles draait om CO2 tegenwoordig, dientengevolge doen overheden al 20 jaar hun best om dit levensgevaarlijke CO2 te beperken. Sinds...

Gezondheid6 dagen geleden

Factcheck Hugo de Jonge: ‘complottheorie’ blijkt afkomstig van Rekenkamer

Factcheck Hugo de Jonge: ‘complottheorie’ blijkt afkomstig van Rekenkamer Begrippen uit accountancy zorgen voor verwarring bij het publiek. Volgens minister...

Gezondheid6 dagen geleden

Duitse regering: Zeer veel zware bijwerkingen coronavaccin

Een op de tienduizend Duitsers die is ingeënt tegen COVID-19, heeft last gekregen van ernstige bijwerkingen. Dat zegt zorgminister Karl...

Klimaat7 dagen geleden

Boerenprotest: ‘Nederland wordt onrecht aangedaan’

,,Nederland wordt onrecht aangedaan’’, zei zaterdag een van de demonstranten tijdens het boerenprotest in Den Haag. Indepen was zaterdag aanwezig...

Klimaat7 dagen geleden

Elon Musk steunt Eva in strijd Dutch Farmers

  Eva gesteund door Elon Musk, in strijd voor Dutch farmers De Nederlandse Eva Vlaardingerbroek (26) is hard op weg...

Documentaires7 dagen geleden

DOCU: STIK, Stof tot Nadenken

De documentaire ‘STIK, stof tot nadenken’ schetst een ontluisterend beeld hoe de supermacht van Brussel én een onmogelijk stikstofrekenmodel ‘AERIUS’...

Trending