Tot de kern. Zonder twijfel.

Volg ons via

Connect met ons

Binnenland

Ab Flipse: spaargeld weg uit de euro!

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

Volgens Ab Flipse, bekend financieel expert, heeft 80% van de bevolking geen flauw benul wat er op dit moment met de euro aan de hand is. Hij acht de kans dat de euro in elkaar zal storten op meer dan 80%. Wanneer? Zodra de Duitse economie implodeert. Wanneer implodeert de Duitse economie? Met de huidige inzichten de komende winter.

Voor velen is dit onvoorstelbaar, maar als alle grote gerenommeerde economen en experts wijzen op het failliet van de euro en het voltallige kabinet na aandringen van Pieter Omtzigt binnenkort geïnformeerd wordt over een ‘plan B’ voor de euro, dan kunt u op uw klompen aanvoelen dat het broeit. Dat u er weinig over in de krant leest is zelfbescherming van u en van de overheid. Zou dit algemeen bekend worden dan zou het vertrouwen in de euro in ijltempo in elkaar zakken en zou het failliet alleen maar sneller gaan. Het grootste manco van onze ‘leiders’ is het volledig ontbreken van kennis op dit vlak. Alleen Omtzigt lijkt het in de gaten te hebben. Van Sigrid Kaag weten we al dat ze geen hoogvlieger is op financieel gebied, terwijl ze notabene de minister van Financiën is.

Ab Flipse heeft enkele tips voor particulieren. De belangrijkste is: ga uit de euro. Zorg dat u geen spaargeld in euro’s heeft, zet het om in andere valuta (de Zwitserse franc of de Noorse kroon), koop er goud of zilver voor, koop er Bitcoin voor of maak een mix van voornoemde zaken. Of het de oplossing is? Niemand weet het. Goud is door de eeuwen heen een veilige haven geweest. Bitcoin? Niemand die het weet. De Zwitserse franc of Noorse kroon? Het zijn nog altijd één van de meest stabiele munteenheden op dit moment. Maar één ding is zeker: de euro is straks niet veel meer waard.

En waarom is deze straks niets meer waard? Door het beleid van de ECB (Europese Centrale Bank). Euro’s tegen de klippen aan bijdrukken is uiteindelijk een kamikazeactie, dat weet iedere econoom. Verdiept u zich anders eens in de Weimarrepubliek, u zult treffende overeenkomsten zien… De coronacrisis is gebruikt/misbruikt om nog meer euro’s bij te drukken, zogenaamd om de crisis tegen te gaan. Wat er werkelijk gebeurd is: de balansen van omvallende banken zijn ermee gered. Echter, de banken staan wederom op omvallen. De rente wordt verhoogd, maar dat maakt het voor de zuidelijke landen uiteindelijk onmogelijk om aan haar schuldverplichtingen te voldoen. En zo komt de ECB in een spagaat: verdere renteverhoging drijft de zuidelijke landen in het failliet, demping van de rentestijging jaagt de inflatie aan. En als de inflatie in Nederland inmiddels is gestegen tot 17%, dan neemt u dat als gegeven aan. Maar als de Belastingdienst aan het einde van het jaar 17% belasting zou heffen over uw spaargeld dan zou de wereld te klein zijn. Wat is het verschil? Of dit kabinet er iets aan gaat doen? Dit zit vast in het mantra dat ‘Europa’ en de euro het beste is voor ons land. Duitsland zal niets doen, Frankrijk zal niets doen.

En dus zult u het zelf moeten regelen.

Verder Lezen

2 Comments

 1. E De Ruijter

  9 november 2022 in 17:19

  Ik roep al jaren dat we terug moeten naar een eigen munt, eigen grenzen en eigen beleid. De gulden was zo gek nog niet.
  Economische politiek volgens Keynes. Bij laagconjunctuur de overheid laten investeren (we) bij hoogconjunctuur afremmen. Het heeft goed gewerkt, waarom zijn we er in hemelsnaam mee gestopt?

 2. Etienne

  10 november 2022 in 17:36

  De klimaatcrisis (wat aan discussie onderhevig is) is de volgende reden om geld bij te drukken, net als de oorlog. En daarna weer een migratie crisis en weer geld bijdrukken. Hiermee wil men tijd rekken om vloeiend over te kunnen stappen op de CBDC als de Euro daadwerkelijk op zijn laatste benen loopt.

  Is dit de toekomst? Ik zou het niet weten, maar het begint er wel verdomd veel op te lijken.

  Bedankt Indepen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenland

Twitter is grootste bedreiging voor reguliere media en overheden geworden

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

Over de ‘Twitter Files’ wordt angstvallig gezwegen in de reguliere media, terwijl hieruit een beerput van ongekende grootte en diepte wordt opengetrokken. Het toont namelijk aan dat overheden een dikke vinger in de pap hadden en hebben in welk nieuws wél, maar vooral welk nieuws niét op het grootste mediaplatform ter wereld mocht en mag verschijnen. Het nieuws dat onderdrukt, gewist en gecanceld werd was en is niet, zoals zo vaak gesteld werd ‘nepnieuws’, maar onwelgevallig nieuws voor de zittende overheden. Dit vond niet alleen plaats op Twitter, maar ook op Facebook. Zo gaf Mark Zuckerberg aan bezoek te hebben gehad van de FBI om hem te waarschuwen voor het ‘feit’ dat de laptop van Hunter Biden ‘Russisch propaganda’ is. De authenticiteit van de laptop was toen allang bekend bij de FBI, toch ging Facebook over tot het (deels) censureren van nieuws hierover.

Onze eigen vaderlandse media (in handen van slechts 2 Belgische ondernemingen) opereert onder hetzelfde regime en wordt door de overheid beschouwd als ‘steunpilaar’. Ja, u leest het goed, de media kwijt zich niet van de taak om de macht te controleren, maar is de steunpilaar voor de overheid. De speldenprikjes die over de mondkapjesdeal van Sywert van Lienden worden gegeven zijn slechts klein bier, want over de verdwenen 5,2 miljard euro door Hugo de Jonge is het nog altijd muisstil in de reguliere media. Voor een in het verleden zoekgeraakt bonnetje verdween, na grote druk door de media, een minister van het toneel omdat hij de Kamer had misleid, maar De Jonge (of staatsrechtelijk gezien opvolger Ernst Kuipers) zit er nog altijd. Er is geen journalist binnen de reguliere media te vinden die in de inmiddels vrijgegeven Wob-documenten duikt. Dat wordt overgelaten aan burgers die vervolgens de politie aan de deur krijgen. En als blijkt dat het ministerie van VWS zich niet aan de Wet openbaarheid van bestuur wil houden door gewoon glashard te zeggen dat men niets meer vrij geeft, dan schrijft de Volkskrant daar een klein stukje over met louter constateringen. Er komt geen kritisch artikel over het feit dat de overheid de wettelijke plicht heeft de stukken vrij te geven, er komt geen kritisch stuk over de ‘nieuwe bestuurscultuur’, er komt geen kritisch stuk over het feit dat de overheid het vertrouwen van de bevolking compleet ondermijnt. Wel heeft de Volkskrant inmiddels 35.000 euro ontvangen voor het ontwijkgedrag van de overheid.

Zodra de actieve censuur op Twitter verdwijnt verliezen overheden grip op de samenleving en worden de eveneens gecensureerde reguliere media volstrekt overbodig. Dan pas wordt duidelijk dat er bij de gevestigde media sprake is van ‘Newspeak’ uit het beroemde boek ‘1984’ van George Orwell. Daarom zijn de reguliere media bevreesd, want ze lopen aan de leiband van de overheid zelf. En dus schrijven ze wél over de zogenaamde gevaren van een ‘vrij’ Twitter, verspreiden ze vooral flauwekul (over een kat in het nauw gesproken) over het ‘nieuwe’ Twitter en zullen ze de komende maanden niets aan het toeval overlaten om Elon Musk te framen. Het is allemaal zo voorspelbaar. Lees in dit stuk maar eens de laatste alinea…  

Elon Musk gaat ondertussen in sneltreinvaart door. Zo ontdekte hij ondertussen dat ook Apple verstrikt is in het web van overheden, waarna Apple dreigde om Twitter uit de appstore te verwijderen. Ook ontdekte hij bemoeienis van Twitter in de recente verkiezingen in Brazilië en vraagt hij de Twitteraars of de gecancelde Julian Assange en Edward Snowden weer moeten terugkeren. De laatste 2 zijn in een ver verleden van Twitter gegooid, niet vanwege het verspreiden van nepnieuws, maar van de waarheid uit overheidsstukken. Gek genoeg noemde de overheid de vrijgave van de waarheid destijds staatsondermijnend…

Verder Lezen

Binnenland

Explosieve stijging ‘klanten’ voedselbanken

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

Alle Nederlandse voedselbanken zijn onafhankelijke stichtingen en het merendeel is aangesloten bij de Vereniging Voedselbanken Nederland. De voedselbanken betrekken hun voedsel van onder andere boeren, tuinders, producenten en supermarkten. De voedselbanken kampen op dit moment met twee problemen: enerzijds is de vraag naar voedsel explosief gestegen, anderzijds is het aanbod gedaald.

Wie komt er in aanmerking voor de voedselbank?

Om in aanmerking te komen voor de voedselbank gelden financiële criteria die gekoppeld zijn aan het inkomen en de vaste lasten. Is het verschil tussen beiden bij een eenpersoonshuishouden kleiner dan dit ‘normbedrag’ van 300 euro, dan komt iemand in aanmerking voor een voedselpakket. Voor een stel met 2 kinderen ligt dit normbedrag op 630 euro. 

Schaamte rondom voedselbank

Vóór de huidige crisis kwamen in Nederland ongeveer 4 a 500.000 personen in aanmerking voor hulp van de voedselbank. Toch werden er ‘maar’ 100.000 personen geholpen. Dat heeft alles te maken met de schaamte die er heerst bij huishoudens die in aanmerking komen voor hulp. Deels spelen ook nog onwetendheid of laaggeletterdheid een rol.

Explosieve stijging hulpvraag bij voedselbanken

Sinds 1 januari 2022 is de groei van ‘klanten’ toegenomen met meer dan 30%, dat is explosief: een ‘normaal’ piekjaar kent een stijging van maximaal 8%. Iedere week stijgt dit percentage nog verder. Door nieuwe wetgeving die in werking is getreden om voedselverspilling tegen te gaan is ook aan de aanvoerzijde spanning ontstaan. Het gevolg hiervan is dat het aanbod voor de voedselbanken gedaald is. Volgens Tom Hillemans, vicevoorzitter van Voedselbanken Nederland, moet de huidige situatie niet te lang meer voortduren, aangezien de Nederlandse voedselbanken dan capaciteitsproblemen zullen gaan ondervinden. De overheid heeft 4 miljoen euro subsidie uitgetrokken voor de voedselbanken, maar dit is in de huidige situatie niet toereikend.

Wilt u de voedselbanken steunen?

Het steunen van de voedselbanken kan op verschillende manieren: door hen financieel te steunen, door voedsel te geven of door zelf de handen uit de mouwen te steken.


Verder Lezen

Binnenland

Prof. De Lange: Nederland heeft geen ‘stikstofcrisis’

Gepubliceerd

op

Professor Kees de Lange, emeritus hoogleraar, maar nog altijd volop wetenschappelijk actief. Hij heeft recent, samen met collega wetenschappers van de Amerikaanse denktank de ‘CO2 Coalition’, de laatste hand gelegd aan een uitgebreid wetenschappelijk artikel over de ‘stikstofproblematiek’. De conclusie is helder: er is geen ‘stikstofcrisis’. Het is een ambtelijk verzinsel, gebaseerd op een ‘model’ van het RIVM waarbij afwijkingen meer dan 100% ten opzichte van de realiteit meer regel dan uitzondering zijn. Bovendien zijn er in het dichtbevolkte Nederland veel te veel ‘Natura 2000-gebieden’ en zijn de grenswaarden voor ‘stikstofoverschrijding’ onrealistisch en onhaalbaar. Het is bovendien een typisch Nederlands ‘probleem’, 50 meter over de grens in Duitsland bestaat het probleem niet eens.

Het is duidelijk dat De Lange zeker niet alleen staat met zijn kritiek. Dr. Jaap Hanekamp strijdt al jaren voor afschaffing van het ‘rekenmodel’ Aerius van het RIVM waarvan met de resultaten boeren van hun land worden gejaagd. Het model deugt van geen kanten, dit is overigens ook een conclusie van TNO.

De grootste ergernis van De Lange is het feit dat ‘omhooggevallen’ ministers, die werkelijk van toeten noch blazen weten, miljarden aan de samenleving onttrekken voor een fictief probleem, resulterend uit een volstrekt ontoereikend model, en daarbij de ‘wetenschap’ misbruiken als rechtvaardiging voor hun paniekzaaierij. “Als de politiek zich gaat bemoeien met de wetenschap, is de wetenschap per definitie de verliezer.” De Lange pleit er dan ook voor om veel minieme Natura 2000-gebieden in Nederland deze status te ontnemen, simpelweg af te spreken die niet te bebouwen, en de boeren eromheen met rust te laten.

Er is geen stikstofprobleem, er zijn duizenden stikstofverbindingen in de bodem en die zijn al sinds mensenheugenis een essentiële voorwaarde voor ons leven. “Meten is weten in de wetenschap, en er is tot dusverre nauwelijks gemeten. Laten we daar eens mee beginnen want zo werkt de wetenschap nu eenmaal”, aldus De Lange. Op Indepen verschijnt binnenkort een uitgebreid interview met professor Kees de Lange.

Verder Lezen

Recent

Binnenland1 dag geleden

Twitter is grootste bedreiging voor reguliere media en overheden geworden

Over de ‘Twitter Files’ wordt angstvallig gezwegen in de reguliere media, terwijl hieruit een beerput van ongekende grootte en diepte...

Buitenland3 dagen geleden

Het verband tussen Elon Musk, Bidens laptop en Oekraïne

In april 2019 bracht Hunter Biden, de zoon van president Biden, zijn kapotte laptop naar een reparatieshop maar haalde deze...

Binnenland3 dagen geleden

Explosieve stijging ‘klanten’ voedselbanken

Alle Nederlandse voedselbanken zijn onafhankelijke stichtingen en het merendeel is aangesloten bij de Vereniging Voedselbanken Nederland. De voedselbanken betrekken hun...

Binnenland4 dagen geleden

Prof. De Lange: Nederland heeft geen ‘stikstofcrisis’

Professor Kees de Lange, emeritus hoogleraar, maar nog altijd volop wetenschappelijk actief. Hij heeft recent, samen met collega wetenschappers van de Amerikaanse denktank de...

Column5 dagen geleden

Politiek en ‘wetenschap’: een giftige combinatie

Als je tot de ontdekking komt voor de gek te zijn gehouden kun je twee dingen doen: blijven ontkennen tegen...

Binnenland6 dagen geleden

Welke democratie is in gevaar?

Er zijn op dit moment 2 partijen die om verschillende redenen beweren dat ‘de democratie in gevaar is’: enerzijds Forum...

Binnenland1 week geleden

De volgende ‘pandemie’ is er al, mits u weer meewerkt!

Laten we de teststraten leeg of doen we weer mee? Een ‘pandemie’ die tussen de oren gaat zitten kunnen we...

Binnenland1 week geleden

Kaag liegt over de ‘digitale euro’

Voorstanders van de CBDC (Central Bank Digital Currency) noemen hem lieftallig de ‘digitale euro’ zodat burgers die zich er niet...

Binnenland2 weken geleden

De macht is in paniek, en handelt daar inmiddels ook naar

Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel… in de huidige tijd is er nog maar...

Binnenland2 weken geleden

CBDC: overheid communiceert alleen de voordelen

In een olijk filmpje meent de overheid de burger te informeren over de CBDC (Central Bank Digital Currency). Een cruciaal...

Trending

Steun onafhankelijk nieuws
This is default text for notification bar