Tot de kern. Zonder twijfel.

Volg ons via

Connect met ons

Klimaat

Warmtepomp-eigenaren worden wakker!

Gepubliceerd

op

Foto; ANP

Jarenlang schreven ‘klimaatontkenners’, ‘critici’ en zelfs hoogleraren van GroenLinks (inmiddels uiteraard door GroenLinks gecanceld omwille van hun uitspraken) dat de warmtepomp een hoax is, een dealtje tussen de installatiebranche en Ed Nijpels die als volleerd koekoeksjong ieder vervelend ander jong het klimaatnest uit wist te werken. Transitieprofessor en fel voorstander van de warmtepomp Jan Rotmans kwam er na een ton aan kosten achter dat hij zijn eigen huis niet van het gas kan krijgen. Er is zelfs een klimaatwet met daarin de plicht om ‘van het gas te gaan’. Er staat zelfs een wetsartikel in de klimaatwet dat men ook met inzet van de harde hand mensen gedwongen van het gas kan halen om aldus aan de klimaatreligie te voldoen. Gemeentes zijn onvermurwbaar bij nieuwbouw: geen cv-ketel maar een warmtepomp!

Nu het ‘uur u’ is aangebroken schrikken de klimaatactivisten wakker, want met de nieuwe compensatieregeling vallen ze buiten de boot. Het maximum voor goedkopere stroom is 2900 kWh, voor alles daarboven geldt de extreem hoge marktprijs. Maar wat riepen die klimaatontkenners dan? Die riepen dat het stroomverbruik voor de warmtepomp niet van de zonnepanelen van het dak komt (die zijn voldoende voor het ‘normale’ verbruik), maar dat de stroom voor de warmtepomp in de winter van de gas- en kolencentrales komt. Dus niet ‘van het gas’, maar ‘aan het gas’ voor de warmtepomp met bijbehorende CO2-uitstoot, of anders wel CO2 uit een kolencentrale om de warmtepomp in leven te houden.

Nu de klimaatactivisten wakker geschud zijn gaan ze op Twitter vól op het orkest, want ‘ze deden wat voor het klimaat’, en nu zijn ze de pineut. Nogmaals: de warmtepomp is een hoax, een dealtje tussen de installatiebranche en Ed Nijpels. U doet niets voor het milieu of klimaat, u bent erin getrapt omdat u die klimaatontkenners niet serieus heeft genomen en het beter wist.

Wanneer wordt de klimaatwet aangepast?

Verder Lezen

3 Comments

 1. perry

  7 oktober 2022 in 11:09

  De warmtepomp is hetzelfde verhaal als de elektrische auto. We verplaatsen de uitstoot naar een andere plek en nemen de nadelen zoals vervuiling door extra techniek op de koop toe. Dat daar een prijskaartje aan hangt is logisch want dat was vanaf het begin de bedoeling. Klimaat alarmisme een schitterend verdienmodel!

 2. Martien

  7 oktober 2022 in 19:31

  De spijker op zijn kop! Warmtepompen draaien ‘s winters voornamelijk op kolen, gas, bruinkool en nat hout uit bossen die pas over 40 jaar weer hersteld zijn. Volgens oprechte klimaatgelovigen dus heel erg slecht voor het klimaat. Wie dacht iets goed te doen voor dat kwetsbare klimaat, dat natuurlijk alleen door ons gered kan worden, blijkt een smerige, onnadenkende vervuiler te zijn met zijn klimaat- en portemonneeverwoestende warmtepomp. U bent belazerd door Nijpels en de installatiebranche. Getild. Opgelicht. Bij de neus genomen. Misschien wordt het tijd om eens wat natuurkunde te gaan studeren.

 3. Wim Buijvoets

  21 oktober 2022 in 22:50

  Bij nieuwbouw en een goed geïsoleerde nul-energie woning is een warmtepomp in combinatie met LT-verwarming een efficiënte oplossing zeker in het gematigde klimaat van Nederland. Een cv-ketel heeft een rendement van ca 95% en een lucht-lucht WP ca 400%.Het rendement van de energiecentrale op fossiele brandstoffen tot aan je woning is ook slechts 40%. Een warmtepomp op grijze stroom heeft dan een gecorrigeerd rendement van ca (0,4x 400=) 160% op jaarbasis. Tijdens een strenge vorstperiode is het nog minder. Er bestaan daarom installaties die bij een lage buitentemperatuur overschakelen op gas. In de winter leveren zonnepanelen geen/nauwelijks stroom en kan het alleen duurzaam via wind. Duurzaam is warmte bufferen voor een koude periode.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenland

Prof. De Lange: Nederland heeft geen ‘stikstofcrisis’

Gepubliceerd

op

Professor Kees de Lange, emeritus hoogleraar, maar nog altijd volop wetenschappelijk actief. Hij heeft recent, samen met collega wetenschappers van de Amerikaanse denktank de ‘CO2 Coalition’, de laatste hand gelegd aan een uitgebreid wetenschappelijk artikel over de ‘stikstofproblematiek’. De conclusie is helder: er is geen ‘stikstofcrisis’. Het is een ambtelijk verzinsel, gebaseerd op een ‘model’ van het RIVM waarbij afwijkingen meer dan 100% ten opzichte van de realiteit meer regel dan uitzondering zijn. Bovendien zijn er in het dichtbevolkte Nederland veel te veel ‘Natura 2000-gebieden’ en zijn de grenswaarden voor ‘stikstofoverschrijding’ onrealistisch en onhaalbaar. Het is bovendien een typisch Nederlands ‘probleem’, 50 meter over de grens in Duitsland bestaat het probleem niet eens.

Het is duidelijk dat De Lange zeker niet alleen staat met zijn kritiek. Dr. Jaap Hanekamp strijdt al jaren voor afschaffing van het ‘rekenmodel’ Aerius van het RIVM waarvan met de resultaten boeren van hun land worden gejaagd. Het model deugt van geen kanten, dit is overigens ook een conclusie van TNO.

De grootste ergernis van De Lange is het feit dat ‘omhooggevallen’ ministers, die werkelijk van toeten noch blazen weten, miljarden aan de samenleving onttrekken voor een fictief probleem, resulterend uit een volstrekt ontoereikend model, en daarbij de ‘wetenschap’ misbruiken als rechtvaardiging voor hun paniekzaaierij. “Als de politiek zich gaat bemoeien met de wetenschap, is de wetenschap per definitie de verliezer.” De Lange pleit er dan ook voor om veel minieme Natura 2000-gebieden in Nederland deze status te ontnemen, simpelweg af te spreken die niet te bebouwen, en de boeren eromheen met rust te laten.

Er is geen stikstofprobleem, er zijn duizenden stikstofverbindingen in de bodem en die zijn al sinds mensenheugenis een essentiële voorwaarde voor ons leven. “Meten is weten in de wetenschap, en er is tot dusverre nauwelijks gemeten. Laten we daar eens mee beginnen want zo werkt de wetenschap nu eenmaal”, aldus De Lange. Op Indepen verschijnt binnenkort een uitgebreid interview met professor Kees de Lange.

Verder Lezen

Binnenland

De tergende hypocrisie van klimaatactivisten

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

Hypocriet is afgeleid van het Griekse woord hypokrites. Dit woord betekent letterlijk acteur. Iemand wendt geloof, gevoelens, moraal of deugden voor. In feite staat deze persoon hier dus niet volledig achter. De normen en waarden worden niet zelf in praktijk gebracht zoals wel gebeurt bij het bekritiseren van anderen. Men beweert iets over iemand zonder hier werkelijk oprecht achter te staan.

Neem nu Sander Schimmelpenninck. De beste man verblijft zeer regelmatig in Zweden en vliegt daarvoor zo’n twintig keer per jaar op en neer naar Nederland (of omgekeerd). Tegelijkertijd is hij een groot voorstander van beperkingen op CO2-uitstoot bij burgers, alleen geldt dat niet voor Sander zelf. Zodra hij op zijn hypocrisie wordt gewezen is zijn verdedigingslinie dat hij bereid is ervoor te betalen. Maar ook dat is een wassen neus, want zodra hij 450 euro voor een ticket moet betalen meent hij ‘recht’ te hebben op een goedkoper ticket als frequent flyer. Als ook dat niet helpt, dan wordt de volgende verdedigingslinie ‘dat het vliegtuig toch wel gaat vliegen’. Dat is dezelfde redenatie als een carnivoor die zegt ‘de koe was toch al dood’ of de biomassacentrale die verklaart ‘de boom was toch al gekapt’.

Dat Sander niet enig in zijn soort is, blijkt uit een aantal klimaatactivisten die recent op Schiphol een aantal privévliegtuigen aan de grond hielden, of dat in ieder geval probeerden. Tussen de activisten zitten veelvliegers die in de klasse ‘Sander’ vallen.

Neem Hannah Prins, ‘European Climate Pact Ambassador’, en zie hier haar vakantiekiekjes:

De kern van de het probleem zit in de klimaatactivist zelf. Hij wil namelijk niet zélf de wereld veranderen, maar hij wil de buitenwereld laten zien dat hij meewerkt aan een beweging die ánderen aanzet tot verandering. Ze spreken de woorden van het collectieve belang, maar laten het individuele belang prevaleren als het erop aankomt, ook als dat haaks staat op het collectieve belang dat ze voorstaan. Daar is maar één woord voor: hypocrisie.

Deze ‘ontmaskering’ is niet nieuw, maar juist typerend, en is van alle tijden. Zoals dit alleraardigste stukje van Ines van Bokhoven. Ze beschrijft hoe het pascifisme van de jaren zeventig overgaat in de inquisitie (cancelen heet dat tegenwoordig) van andersdenkenden en het daaruit voortkomende (sociale) geweld. Iets scherper is het artikel van Janis Say die de ‘deugmens’ beschrijft als een ‘schijnheilige moraalapostel’. ‘Schijnheilig’ verwijst weer naar ‘hypocriet’. Voor Sander Schimmelpenninck is dat allemaal nog een brug te ver, liever zet hij kritiek op zijn eigen hypocrisie weg als ‘domrechts’.

Een betere wereld begint bij jezelf Sander.

Verder Lezen

Binnenland

Sinterklaas bestaat! 3,9 Miljard binnen een week weggegeven door Den Haag

Gepubliceerd

op

Foto: ANP

Aan het eind van de week komt de overheid altijd een stukje belastinginkomsten tekort.

Kijkt u even mee?

Afgelopen week waren de uitgaven van Den Haag als volgt:

Er ging 1.800.000 Euro belastinggeld naar een ‘klimaatfonds’, een nieuw jaarlijks cadeautje van Mark Rutte aan Afrika.

100.000.000 Euro belastinggeld ging naar een fonds voor de bewapening van Oekraïne, een cadeautje van Kajsa Ollongren.

2.000.000.000 Euro belastinggeld ging in de vorm van subsidie naar Shell en Esso om CO2 in een oud gasveld te stoppen, het project Porthos.

Opgeteld is de afgelopen week de belastingbetaler 3.900.000.000 euro afhandig gemaakt door Den Haag en in de zakken van het grootkapitaal en multinationals verdwenen.

3,9 Miljard in een week, allemaal in onmeetbare ‘projecten’. De aanleg van de Betuwelijn kostte 4,7 miljard euro en daarover is jaren vergaderd in de Tweede Kamer, omdat men er zeker van wilde zijn dat dit een zinvolle besteding was.

Of er voor de burger ook wat overblijft? Jazeker! 0,14% Minder inkomstenbelasting, dat levert enkele tientjes op jaarbasis op. Dat noemt Den Haag een ‘cadeautje’.

Verder Lezen

Recent

Buitenland10 uur geleden

Het verband tussen Elon Musk, Bidens laptop en Oekraïne

In april 2019 bracht Hunter Biden, de zoon van president Biden, zijn kapotte laptop naar een reparatieshop maar haalde deze...

Binnenland15 uur geleden

Explosieve stijging ‘klanten’ voedselbanken

Alle Nederlandse voedselbanken zijn onafhankelijke stichtingen en het merendeel is aangesloten bij de Vereniging Voedselbanken Nederland. De voedselbanken betrekken hun...

Binnenland2 dagen geleden

Prof. De Lange: Nederland heeft geen ‘stikstofcrisis’

Professor Kees de Lange, emeritus hoogleraar, maar nog altijd volop wetenschappelijk actief. Hij heeft recent, samen met collega wetenschappers van de Amerikaanse denktank de...

Column3 dagen geleden

Politiek en ‘wetenschap’: een giftige combinatie

Als je tot de ontdekking komt voor de gek te zijn gehouden kun je twee dingen doen: blijven ontkennen tegen...

Binnenland3 dagen geleden

Welke democratie is in gevaar?

Er zijn op dit moment 2 partijen die om verschillende redenen beweren dat ‘de democratie in gevaar is’: enerzijds Forum...

Binnenland6 dagen geleden

De volgende ‘pandemie’ is er al, mits u weer meewerkt!

Laten we de teststraten leeg of doen we weer mee? Een ‘pandemie’ die tussen de oren gaat zitten kunnen we...

Binnenland7 dagen geleden

Kaag liegt over de ‘digitale euro’

Voorstanders van de CBDC (Central Bank Digital Currency) noemen hem lieftallig de ‘digitale euro’ zodat burgers die zich er niet...

Binnenland1 week geleden

De macht is in paniek, en handelt daar inmiddels ook naar

Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel… in de huidige tijd is er nog maar...

Binnenland1 week geleden

CBDC: overheid communiceert alleen de voordelen

In een olijk filmpje meent de overheid de burger te informeren over de CBDC (Central Bank Digital Currency). Een cruciaal...

Binnenland2 weken geleden

Is de NCTV de moderne geheime dienst?

De ‘Stasi’, de geheime dienst in de DDR Mijn vrouw is opgegroeid onder het communisme van de DDR, waar een...

Trending

Steun onafhankelijk nieuws
This is default text for notification bar